PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=382525}

Piła IV

Saw IV
2007
6,0 66 tys. ocen
6,0 10 1 66124
4,3 20 krytyków
Piła IV
powrót do forum filmu Piła IV

Zauwazyłem w filmie błąd. Ja dobrze rozumiem że sekcja zwłok tak naprawdę miała miejsce po tym całym teście Rigga. Tylko że ktoś musiał Jigsawa wyciągnąć. W takim razie po co Hoffmann zamykał Strahma w pokoju z Jigsawem, jeśli wiedział że Jigsaw będzie miał tą sekcję. A jeśli Jigsaw miał sekcję, to uciekł też Strahm, chyba że wcześniej złapał go Hoffmann. Oj ja już widzę pierwszą scenę w SAW V :P Hoffmann zadowolony idzie a tu wyskakuje Rigg, uwalnia Strahma, biorą Jigsawa na sekcję i wtedy wyskakuje Hoffmann na sekcję :P Trochę to pogibane ale tak najrawdopodobniej będzie (nie koniecznie jako pierwsza sena tylko ogólnie)

ocenił(a) film na 5
tom320000

Hoffman uwieził Strahma po to by przygotowac dla niego pułapke bądź jakies wieksze miejsce na test... Strahm i Perez byli ostatnimi funkcjonariuszami na liscie Jigsaw'a... Podejrzewam ze Perez zostanie porwana ze szpitala... A Rigg hmm... podejrzewam ze i tak przezyje i bedzie w jakiejs grze tak jak Matthews... no chyba ze pokaza jak sie wykrwawi... no i przede wszystkim mogli by wkrecic kogos z pierwszej czesci... bo w chwili smierci Johna i Amandy to juz nie mamy zadnego bohatera ktory by laczyl wszystkie czesci w calosc... no chyba ze Gordon wroci :D

Makron

Napewno jest ktos inny, przeciez samego hoffmana porywa "swinia". Tylko dziwa mnie troche ujecia jak hoffman chowa do szuflady koperte dla amandy skoro w 3 czesci to sam jigsaw ja tam chowal.

shzb25

...pozostalo jeszcze pytanie co sie stanie(ło) z corka jeffa. Bo tak jak widzac koncowke akcja IV a zatym test rigga dzieje sie rownoczesnie z III z testem jeffa.

ocenił(a) film na 10
shzb25

W piatej czesci ma byc wyjasnione o corce i o Billym, taka jego historia. Ale nie zalapaliscie o co mi chodzi. Hoffmann zlapal Strahma i wsadzil go do celi Jigsawa, a pozniej Jigsaw byl na sekcji. Czyli musial ktos ich znalezc i uwolnic Strahma.

ocenił(a) film na 5
tom320000

albo Strahm trafił do swojej pułapki... zanim znaleziono ciało... a moze to sam Hoffman powiadomil ze znaleziono ciało...

ocenił(a) film na 8
Makron

mi sie wydaje ze zakonczenie 4 to poczatek 6, bo piatka bedzie wlasnie o odnalezieniu ciala Jigsawa i Strahma.

a koperte to mogl podmienic Jigsaw skoro wiedzial ze Hoffman ja tam wlozy, tak?

ocenił(a) film na 7
Cyric

A moze to Hoffman podmienił koperte Jigsawa:)

ocenił(a) film na 9
tom320000

Pewnie wszystko sie wyjasni. Dziwne jest ze nikt nic nie wie co sie stalo z Gordonem bo przeciez 1 czesc nie rozgrywala sie rownolegle z kolejnymi, wiec ktos cos musial wiedzic co z nim.

ocenił(a) film na 9
Domer

Ja jestem ciekaw innych rzeczy, o których wy nie mówicie:

1. żona Rigga, pojechała do swojej matki pomóc jej, ale jeden z policjantów powiedział do Strahma że niw wiadomo co się z nią dzieje. Przecież musięli dzwonic po rodzinie, prawda? Gdy ona wyszła po niej wszedł Hoffman i zaatakował Rigga, więc albo ona wystawiła męża (powiedziała wcześniej to samo co Jigsaw czyli że nie może każdego uratowac), albo będzie częścią jakieś gry i została porwana.

2. Skąd Strahm wiedział ile waży Amanda i dlaczego nie spytał się Hoffmana dlaczego uważa że ona pomaga Jiggiemu. (przypominam że jedyną osobą z policji, która w filmie widziała Amande jako pomocnice nie jako ofiare byłą Kerry podczas swej śmierci:]) Nawet Hoffman był zaskoczony wiedzą Strahma o Amandzie <-- Mój typ na następce Jigsawa

3.Dlaczego Strahm nie chciał powiedziec Hoffmanowi o 2 przyszłych ofiarach z policji (rozmowa z Perez)

4.Jill również jest niedokońca prześwietloną postacią, ona coś wie, albo jest kontynuatorką dzieła

5.Wg mnie Rigg wykrwawił się na śmierc.

6.Dlaczego Jigsaw uparł się na policjantów? Przeciez Rigg nie był wielkim grzesznikiem wobec życia, chciał ratowac ludzi za wszelką cenę:] Może Daniel Mathews jako pomocnik Jiggiego wystawia policjantów bo "zabrali" mu tatę (chodzi o to że Eric poświęcał się pracy kosztem Daniela)

7. Jeżeli punkt 2 nie będzie prawdziwy to Strahm będzie ratował córkę Jeffa (Jigsaw to chyba przewidział - powiedział że zabije kogoś dzisiejszej nocy) i jego gra będzie na tym polegała

8.Ewentualnie Hoffman uwolni córkę Jeffa, bo chyba wie gdzie jest (to on ją porwał)

Czekam na odpowiedz co Wy na to.