Czy pierwsza część Piły jest slasherem?? Natknęłam się na takie stwierdzenia na forum, i według mnie to nieprawda. Dwójka - owszem, to z całą pewnością Slasher, ale jednynka?! Co o tym myślicie??
Hmm... dla mnie to nadal thriller z elementami gore... slashery bardziej kojarze z grupką młodych ludzi i mordercą ktory ich zarzyna typu Jason czy Mike Mayers... W Pile nie ma mordercy ktory chodzi i zazyna... Ludzie wpadaja w pulapki i gina wiec teoria slashera jak dla mnie jest nieprawidlowa ;)
No raczej chyba nie bo shlasher to raczej jest jak jest grupka osob i morderca ktory ich osobiscie wyzyna pojedynczo... a w Pile to oni sami wpadaja w pułapki i w sumie to sa wszyscy wykanczani jednoczesnie przez gaz...
No to dlatego nie napsiałam slasher, ale tylko elementy slashera, bo w końcu jest grupa ludzi gdzieś zamkniętnych i każdy po koleji ginie. Dlatego ELEMENTY chyba są??
DO K%^#*^% ......... SLASHER jest gatunkiem horroru, którego nazwa pochodzi od angielskiego słowa slash czyli .... ? CIĄĆ właśnie tak :D Ponadto jak napisał Ci wcześniejszy rozmówca w slasherach najważniejsze jest to iż jest dużo bohaterów którzy "nagle" po kolei znikają. Slasherem jest np. Piątek 13, Halloween, i tego typu. A za jeden z pierwszych slasherów uważana jest np, Psychoza, ale wam pewnie nastoletnim miłośnikom "dobrego" horroru nic to pewnie nie mówi.
Po pierwsze wiem co to jest slasher nie musisz mi mówić, po drugie napisałam w temacie że się nie zgadzam z tym że Saw jest slasherem, po trzecie znam "Pschozę" więc komentarz "ale wam pewnie nastoletnim miłośnikom "dobrego" horroru nic to pewnie nie mówi" jest zbędny, no i wreszcie się tak człowieczku nie unoś bo nic ci nie zrobiłam, a sprawiasz wrażenie jakbym ci zabiła matkę i ojca a to tylko forum.
Pzdr