PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=121413}

Piła

Saw
2004
6,7 224 tys. ocen
6,7 10 1 224364
6,4 49 krytyków
Piła
powrót do forum filmu Piła

Czy pierwsza część Piły jest slasherem?? Natknęłam się na takie stwierdzenia na forum, i według mnie to nieprawda. Dwójka - owszem, to z całą pewnością Slasher, ale jednynka?! Co o tym myślicie??

ocenił(a) film na 10
Eminem11

Hmm... dla mnie to nadal thriller z elementami gore... slashery bardziej kojarze z grupką młodych ludzi i mordercą ktory ich zarzyna typu Jason czy Mike Mayers... W Pile nie ma mordercy ktory chodzi i zazyna... Ludzie wpadaja w pulapki i gina wiec teoria slashera jak dla mnie jest nieprawidlowa ;)

ocenił(a) film na 8
Makron

Ale w dwójce elementy slashera chyba są??

ocenił(a) film na 10
Eminem11

No raczej chyba nie bo shlasher to raczej jest jak jest grupka osob i morderca ktory ich osobiscie wyzyna pojedynczo... a w Pile to oni sami wpadaja w pułapki i w sumie to sa wszyscy wykanczani jednoczesnie przez gaz...

ocenił(a) film na 8
Makron

No to dlatego nie napsiałam slasher, ale tylko elementy slashera, bo w końcu jest grupa ludzi gdzieś zamkniętnych i każdy po koleji ginie. Dlatego ELEMENTY chyba są??

Eminem11

DO K%^#*^% ......... SLASHER jest gatunkiem horroru, którego nazwa pochodzi od angielskiego słowa slash czyli .... ? CIĄĆ właśnie tak :D Ponadto jak napisał Ci wcześniejszy rozmówca w slasherach najważniejsze jest to iż jest dużo bohaterów którzy "nagle" po kolei znikają. Slasherem jest np. Piątek 13, Halloween, i tego typu. A za jeden z pierwszych slasherów uważana jest np, Psychoza, ale wam pewnie nastoletnim miłośnikom "dobrego" horroru nic to pewnie nie mówi.

ocenił(a) film na 8
alega22

Po pierwsze wiem co to jest slasher nie musisz mi mówić, po drugie napisałam w temacie że się nie zgadzam z tym że Saw jest slasherem, po trzecie znam "Pschozę" więc komentarz "ale wam pewnie nastoletnim miłośnikom "dobrego" horroru nic to pewnie nie mówi" jest zbędny, no i wreszcie się tak człowieczku nie unoś bo nic ci nie zrobiłam, a sprawiasz wrażenie jakbym ci zabiła matkę i ojca a to tylko forum.
Pzdr