PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=121413}

Piła

Saw
2004
6,7 224 tys. ocen
6,7 10 1 224365
6,4 49 krytyków
Piła
powrót do forum filmu Piła

Świetny :))

ocenił(a) film na 9

Film świetny !!! i tyle mam do powiedzenia tym którzy mówią inaczej :) musiałem to napisac, ale to jest tylko moje przekonanie...i oczywiscie fanów serii :) moja wypowiedz dotyczy cz 1...bo mam odmienne troszke zdanie co do Saw 2 i 3 :)

ocenił(a) film na 7
rydel_3

2 czesc kojaze tylko z poczatkiem, bo za 1 razem ogladalam bez zakonczenia. Tzn, jak ten detektyw wkroczyl do akcji to mi sie cos popsulo z dvd, a dopiero zakonczenie, w klimacie troche przypominalo pile. Poczatek byl strasznie typowy dla takich horrorow,no i oczywiscie agresywny facet, ktory wszystkich wybija - taki "cube". A w 3 z kolei przedobrzyli. Jak zobaczylam tego kolesia ktory topil sie w zmielonych swiniach to mi sie przypomnialo śniadanie.

ocenił(a) film na 10
rydel_3

Popieram, iz Piła 1, tak jak i cala trylogia Pił jest genialna! Mi najbardziej jednak podobala sie czesc II. A trojke zaczalem doceniac dopiero po obejrzeniu jej drugi raz w kinie. :)

użytkownik usunięty
Azot

ja jak zobaczylem trojke to bylem przekonany ze jest nawet lepsza od dwojki.. no ale to bylo ok 7 rano (ogladalem na nocnym maratonie).. jak upozadkowalem sobie wszystko w glowie to stwierdzilem ze trojka nie pasuje do poprzednich czesci, brakowalo tego elementu genialnej fabuly, zakonczenie do bani, i szczerze to moznaby zmienic polowe scen bo ok. tyle bylo beznadziejnych.. takie jest moje zdanie

ocenił(a) film na 10

Przyznam, że zakończenie w III było najgorsze ze wszystkich trzech części, aczkolwiek nie było złe i mi się podobało. :) Z fabułą też masz trochę racji bo nie było tam tylu nagłych zwrotów akcji i zaskoczeń, co np. w części II. Ale podsumowując część III zasługuje na bardzo pozytywną ocenę w moich oczach. :)