BARDZO DOBRA produkcja! Nie ma mowy film zarąbisty na maxa
Człowieku, Oscary nie rozdzają dlatego, że jakiś film jest "zarąbisty na maxa"!! I czym argumentujesz, że jest to bardzo dobra produkcja?
Słabiutka tan Piła.
Scenarzysta mocno przekombinował ze scenariuszem. Rozpisywali, że film ten ma być nowym przedstawicielem thrillerów psychologicznych. Widocznie jest inaczej. Ale jedno jest pewne: Piła na Oscara NIE zasługuje.
Gościowi chyba mało tego, skoro napisał po raz drugi post o tej samej treści... Chłopie...
Po prostu mam zamiar skutecznie zakomunikować wszystkim, że uwielbiany przez Was Saw, to tak naprawdę słaby film, argumenty podałem w innym poście
Film bardzo oryginalny na pewno dołączy do klasyk horroru (bo tak to jak dla mnie wygląda). Wyróżnia się spośród innych horrorów ciekawym indywidualnym pomysłem. Na nagrodę zasługuje ;p
Mi także podobała się Piła, ale to ABSOLUTNIE nie znaczy, że powinna dostac Oskara!! Chyba byłbym zbulwersowany... i to nieziemsko.
A mnie się film podobał. Oglądałem go w listopadzie zupełnie, zupełnie przypadkow (premierwa w Polsce była w lutym) i filmik wciągnął mnie fabuła i totalnie zszokował zakończeniem. Dwójka i trójka to juz przeciętniaki, a nawet słabeusze ale jedynka mi się podoba.
Boże, podobno o gustach się nie dyskutuje ale niech mi ludzie pokroju SAW4 nie piszą, że piła jest lepsza od "Milczenia Owiec" a tym bardziej że na Oscara zasługuje.
mi sie piła podobała ale nie az tak ze bym jej oskara dała. I tylko jedynka bo wydaje mi sie ze nastepnych czesci nie powinno byc:/
To jest tak beznadziejny film, że gorszego nie widziałam. Aktorzy grali do kitu, w ogole jakiś głupi pomysł <budzi się dwóch kolesi w kiblu...bla, bla, bla i bujcie się wszyscy>...po takim filmie nawet nie chce mi się następnych części oglądać.
Jeżeli widz ogląda taki film i nic z niego nie wywnioskowuje, nie myśli o nim, nie zastanawia się, co się mogło stać z Gordonem na przykład; to się z tego bierze, że ludzie oceniają film na 1/10, choć każdy ma prawo oceniać film po swojemu, jednak ja daję 10/10... Mistrzostwo za 1mln dolarów!