PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=121413}

Piła

Saw
2004
6,7 224 tys. ocen
6,7 10 1 224357
6,4 49 krytyków
Piła
powrót do forum filmu Piła

Mam pytanie do tych, którzy oglądali dalsze części. Czy wyjaśni się co się stało z bohaterami I części? A jak tak to co się z nimi stało po tym jak Adama zamknął, a doktor się wyczołgał?
Pozdro.

box_andrew

Obaj zgineli

ocenił(a) film na 9
box_andrew

To chyba proste - nie zyja!

To mialo sie tak skonczyc jak sie skonczylo. Nikt nie planowal robic po 100 czesci tego filmu i w sumie zle sie stalo ze film nie zakonczyl sie na genialnej 1 czesci.

Kolejne czesci sa juz o innych bohaterach. Jest drobne nawiazanie w czesci 2. Widzimy pokoj w ktorym rozgrywala sie akcja w 1. I lezy martwe cialo Adama. A co do Gordona to zapewne wykrwawil sie na smierc...

ocenił(a) film na 8
HILTI

Co do Adama,to pomijając nawiązanie w 2 części,jego śmierć wyjaśnili dokładnie w trzeciej.W jakiejś retrospekcji było pokazane,że jeszcze żył,przykuty do tej rury,kiedy Amanda go wykończyła,udusiła jakąś folią.
A co do Gordona,to chyba nie było nic wspominane,więc nie wiadomo.
Można się domyślać że się wykrwawił na śmierć,ale w tej serii nic nie jest pewne i może szykują jego wielki powrót:)

ocenił(a) film na 8
_malena_

a skąd wzięła się w tej łazience (czy co to tam jest) wzięła się amanda?

ocenił(a) film na 9
box_andrew

Masz racje faktycznie bylo cos takiego w czesci 3. Dawno ogladalem i zapomnialem ;) A co do tego kto to Amanda to proponuje ogladnac nastepne czesci. Chodz juz w 1 czesci ja widzielismy. Jest to mloda kobieta ktora jako jedyna przetrwala i uwolnila sie bo wykonala swoje zadanie. To ta z tym kagancem na glowie do ktorego klucz byl w zoladku czlowieka. Zostala zwerbowana w 2 czesci przez Jigsawa i odtad pracowala z nim...

ocenił(a) film na 8
HILTI

To, kim ona jest to ja wiedziałem, tylko pytałem skąd ona się wzięła w tej łazience :)

Pzdr.