PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=121413}

Piła

Saw
2004
6,7 224 tys. ocen
6,7 10 1 224365
6,4 49 krytyków
Piła
powrót do forum filmu Piła

To niemożliwe, aby spędzić kilka godzin na twardej zimnej podłodze w pozycji leżącej udając trupa. Zwłaszca, na wyciągnięcie ręki jest lekarz, który powinien potrafić stwierdzić czy ktoś jest martwy czy udaje. Co np. z unoszącą się klatką piersiową. Chyba, że Jigsaw po prostu wstrzymał oddech...

ProF_A_N_

Obejrzyj "Saw 3" to sie dowiesz czemu heh

ocenił(a) film na 9
Perhydrol

Ludzie Jigsaw Obniżył rytm swojego serca i rozluźnił swoje mięśnie co sam powie w Saw III a tak na marginesie zaje... ta trzecia czesc. Koncówka przednia! goraco polecam

ocenił(a) film na 9
ProF_A_N_

ja trójki nie oglądałam ,ale czy tak trudno zauwazyć, że były w jedynce wątki o tym ,że ten koleś nie jest normalny? :D

ocenił(a) film na 10
ProF_A_N_

ale z ciebie tepy człowiek czemu leżał odp znajdziesz patrząc na gatunek filmu to nie jest thriller tylko horror!!!!!!!!!!!!!!!1

ocenił(a) film na 9
buziak65

on się czymś odurzył, boże co za ludzie...

ProF_A_N_

To tylko film, nie ma sie tu nad czym zastanawiac. :D

Poprostu facet leżał na ziemi udajac trupa. Doktor byl zszokowany i widzac krew nawet sie nie zastanawial czy chlop zyje czy nie. a pozreszta byl przykuty lancuchem do sciany i malo go obchodzil facet lezacy w kaluzy krwi na srodku podlogi, poprostu stwierdzil ze nie zyje. Troszczyl sie bardziej o swoj interes :D

I pewnie nie jednego takiego blędu moznaby sie doszukac w filmie, ale po co samemu sobie psuc humor.
Nie zastanawiaj sie wiecej nad takimi szczegułami, (no chyba ze nie masz wiekszych problemow jak facet nie poruszajacy sie podczas oddychania) poprostu pzrez wiekszosc czasu leżał tam manekin a dopiero w koncowej scenie polozyl sie tam aktor. To jest film. I naprawde nie ma to wiekszego wplywu na jego tresc.

P.S.
a ja na przylad umiem lezec na podlodze bez ruchu :D
przynajmniej pzrez jakis czas..

Pzdr.

ocenił(a) film na 10
ProF_A_N_

Boże widzisz i nie grzmisz... ?! :/ Swoja droga zaden film nie jest realny :] bo jak to ktos powiedzial życie to nie film... (z wyjatkiem dokumentów i filmow opartych na faktach)

ProF_A_N_

Kurde, naprawdę nie wiem co to za oburzenie z waszej strony, że próbuję dociec pewnych rzeczy. Moim zdaniem to była niedorzeczność. Te wasze tłumaczenia, że to film, a nie rzeczywistość, horror a nie thriller też są diabła warte. Wiadomo, że kinowa rzeczywistość różni się od "rzeczywistej rzeczywistości", ale są pewne granice inaczej każdy film moze kończyć się pojawieniem dinozaura który zjada wszystkich bohaterów, i też wyjdzie, że to tylko kino i wszystko może się zdaryć. Co do tłumaczenia, że to horror to się nie zgadzam to pomyłka taka sama jak nazywanie "Krzyku" horrorem. Horror różni się od thillera pierwiastkiem nadprzyrodzonym, paranormalnym. W "Pile" mimo całej niedorzeczności filmu tego pierwiastka brak. A jeżeli w przyszłości twórcy zechcą go wprowadzić (np. Jigsaw okaże się szatanem we własnej osobie, dżinem z lampy, albo pospolitą wiedzmą w damskim przebraniu) to marna seria i tak jeszcze straci.

ocenił(a) film na 10
ProF_A_N_

Nie zgodze się, że piła 1 to horror :/ To dobrze trzymający w napieciu thriller... A takie niedorzeczności, to znajdziemy w każdym filmie, nawet w "Shreku" :/

Ja nie oglądałam 3 części piły (jeszcze ;P) ale po oglądnięciu pierwszej części wydawało mi się, że może Jigsaw się czymś odurzył?? Wziął tabletki nasenne? On był zbyt cwany, żeby leżeć na podłodze...

A zresztą w którymś momencie pierwszej części Adam mówi mniej więcej takie słowa: Nigdy nie widziałem trupa, nie wiedziałem, że one tak... tak wyglądają. Nie wiedziałem, że się ruszają...

Może coś przekręciłam, bo oglądałam dość dawno, ale sens chyba ten sam był ;)

ocenił(a) film na 9
bluevelvet90

Jeśli nie oglądałaś pierwszej części to tego nie rób, tzn. jak chcesz (=P) ale ja odradzam. Oglądałem Saw III i zawiodłem się ? ( w sumie to podejrzewałem że nie będzie wybitnym filmem).

ocenił(a) film na 9
Dr_Miranda

tzn. jeśli nie oglądałaś trzeciej części...