PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=121413}

Piła

Saw
2004
6,7 224 tys. ocen
6,7 10 1 224364
6,4 49 krytyków
Piła
powrót do forum filmu Piła

Z tego, co inni opowiadali mi o "Pile", spodziewałam się dobrego, przerażającego horroru.
Jednak...
zawiodłam się.

Może i pomysł na film był dobry, jednak gorzej z wykonaniem.

Był momenty, w których płakałam ze śmiechu, co raczej nie było zamierzone przez reżysera.

"Idę po pomoc!" - krzyczał ten mężczyzna, po odpiłowaniu sobie nogi.

i to miało być straszne?

Czytając wasze recenzje, jakoby pierwsza cześć była najlepsza, boję się pomyśleć, jak w moim odczuciu wypadną pozostałe części, które są "trochę" gorsze od jedynki.

Mogę dać w porywach wiatru czwórkę, bo na więcej ten film nie zasługuje.

ocenił(a) film na 8
Gowdy

no ale obejrzyj sobie pile 4 jak robia sekcje zwlok to sie porzygasz.
Jedynka jest troche kiczowata (jedynie jest fajna fabula, ale efektow 0)

ocenił(a) film na 4
Gowdy

Film jest trochę przereklamowany. Przed obejrzeniem słysząc o Pile sądziłam, że to ponadczasowy horror...

Jest stanowczo moich oczekiwań. Sądziłam, że nie będę w stanie go obejrzeć ze strachu...

ocenił(a) film na 10
Gowdy

Ja was ludzie nie rozumiem... no przyznaję horror to to nie jest... gore też raczej nie, ale za to niesamowity film! Wyjątkowo realistyczny, nie siedzi się przez cały film powtazrając pod nosem "k$%# ale to głupie, k@#$% ale to nielogiczne"... Ma fabułę i intryguje. Zakończenie rox. Ze współczesnych "horrorów" najlepszy zdecydowanie.

Zestawiam sobie go z filmami które ostatnio się zaczyna nazywać klasykami: Silent Hill, The Ring, Resident Evil, Hostel... poza tym że z nich to tylko ring jest horrorem (i to dopiero nudnym) to jeszcze wszystkie do pięt pile nie dorastają.