Mam wieka prosbe, przed samym koncem filmu (o złosliwosci rzeczy martwych!) zacięła mi się płyta, czy ktoś mógłby mi opowiedziec koncówke? Konkretniej od momentu, kiedy żona doktora walczy z Jigsawem a doktor słucha tego przez komórke.
Bede wdzieczna, pozdrawiam!
UWAGA SPOJLER
no wiec kiedy jigsaw walczy z zona doktora, nagle wpada policjant, a jigsaw ucieka, policjant za nim. W miedzyczasie doktor dostaje szalu, nie moze dosiegnac komorki (bo ja przedtem wyrzucil, niepamietam)czerwony, zaplakany, siega po pile. Adam probuje go uratowac od odciecia nogi jednak ten to robi. Doktor czolga sie do trupa na koncu pokoju i bierze pistolet, strzela do adama. W tym momencie wbiega jigsaw (zalatwiwszy przedtem policjanta) szturcha adama, sprawdzajac czy zyje. Wymierza pistolet do doktora, ten sie pyta zaplakany dlaczego a on- to przez zasady. Kiedy jigsaw ma jusz strzelic do lawrenca, adam go napierdala belka po glowie i tym samym zabijajac go. Doktor czolga sie bez nogi do wyjscia obiecujac adamowi ze sciagnie pomoc. Adam caly we krwi, zaczyna przeszukiwac jigsawa i znajduje kasete . UWAGA SPOJLER TU SIE ZACZYNA NAJLEPSZA SCENA FILMU MUSISZ JA OBEJRZEC, SWIETNA MUZYKA DAJE NIESAMOWITY EFEKT ZASKOCZENIA. JEDNAK OPOWIEM CI JA. na kasecie jest instrukcja -witam panie hindle, albo jak pana nazywaja w szpitalu -Zepp. W pana ciele krazy trucizna, tylko ja mam antidotum. Czy zabijesz matke i corke, zeby uratowac siebie? (obserwujemy zdumionego adama i scene w szpitalu gdy doktor ma na lozku jakiegos chorega na goza mozgu pacjenta. Przychodzi zepp i dziwnie sie zachowuje.) w tym momencie widz i bohater zdaja sobie sprawe ze postac ktora bralismy za psychopate jest jego ofiara( prawdziwego psychopaty) adam slucha kasety, a za nim trup z poczatku filmu wstaje (przy niesamowitej muzyce) adam braca sie zdziwiony. Jigsaw( teraz mamy pewnosc zo to on) rozciaga sie, zdejmuje gume z twarzy (krew i mozg). Teraz na ekranie przewijaja sie momenty z calego filmu, wszystkie ofiary, pulapki, cierpienie, maskotaka jigsawa i zegar na scianie. Adam bierze pistolet i proboje go zbic jednak ten poraza go pradem ktory jest w lancuchach, i idzie w kierunku wyjscia. Gdy stoi przy drzwiach mowi, klucz do lancuchuw jest w wannie. Adam uswiadamia sobie przerazony, jak na poczatku filmu, w wannie, jak sie obudzil spuscil klucz wraz z woda. Krzyczy, NOOOOO wait, please NOOO!!!!!. Ale jigsaw tym swoim przerazajacym glosem mowi GAME OVER i zatrzaska drzwi do pokoju. Zielone, mroczne swiatlo wypelnia pokoj i potem widac jusz tylko ciemnosc. Przez jakis czas na napisach oncowych slychac wrzaski rozpaczy adama.
TU SIE KONCZY SPOJLER
Ta scena jest oszalamiajaca, zwlaszcza ja sie ogloda pierszy raz, wiec polecam ci ja obejrzec.
POZDRO
ps. ale sie rozpisalem, mam nadzieje ze ci sie bedzie chcialo to przeczytac :)