PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=493898}

Podróże Guliwera 3D

Gulliver's Travels
2010
5,5 33 tys. ocen
5,5 10 1 32722
3,9 9 krytyków
Podróże Guliwera 3D
powrót do forum filmu Podróże Guliwera 3D

kto ma więcej niż 8 lat. Przeciętny 10cio latek analfabeta uzna ten film za kretyński i totalnie denny. Ja stary dziad straciłem na niego 45 minut zanim zdecydowałem sie wyłączyć odtwarzacz i stwierdzam, że jestem masochistą skoro tak dużo wytrzymałem. Jak Blak udowodnił że jest najgorszym aktorem na świecie, kazdy jego kolejny film sięga dna coraz głębiej i głębiej i niedługo juz dosięgnie płynnej lawy. Serdecznie nie polecam.

ocenił(a) film na 2
mar_cinek2

He-he-he! Dobre ostrzeżenie, szkoda, że nie przeczytałam go wcześniej. :) Film totalnie spłycił świetny literacki pierwowzór, zmienił, co się tylko dało w oryginalnej opowieści, zupełnie zniechęcił do poznawania kolejnych przygód Guliwera właściwie jeszcze zanim... jakakolwiek przygoda na dobre się zaczęła. Szkoda, szkoda, szkoda... Tyle kosztów, tyle możliwości, taka strata. :/ Zmarnowany obraz pięknej książki przygodowo-fantastycznej. Daję na razie dwa punkty, ale chyba jeszcze kiedyś ocenę tę zaniżę, bo wybitnie na to zasługuje... Masakra!

ocenił(a) film na 7
mar_cinek2

Aaaa, to wy oczekiwaliście wiernej ekranizacji książki? :D
Ja oczekiwałem lekkiego filmu o komediowym zabarwieniu, z przymrużeniem oka nawiązującego do przygód Guliwera.
No, ale mógł mnie zmylić gatunek filmu: Fantasy, Komedia, Przygodowy, no i obecność w filmie Jacka Black'a, który dotychczas występował tylko w poważnych produkcjach i wiernych ekranizacjach wybitnych dzieł literackich.

mar_cinek2

Pewnie spodziewałeś się kandydata do oskara po obejrzeniu zwiastuna, przeczytaniu recenzji i oczywiście samego Jacka w filmie. Film jest ok jako film.

mar_cinek2

Ty chyba musisz być naprawde bardzo stary skoro nie wiesz co to jest komedia, że trzeba ją oglądać z przymrużeniem oka. Film okey można się pośmiać.

BoSs69_filmaniak

Czyli idąc twoim debilnym tokiem rozumowania, to KAŻDA komedia jest dobra, bo każdą ogląda się z przymrużeniem oka. Nawet jak jest żenująca, nudna, głupia i żałosna, to i tak jest dobra, bo przecież to komedia, więc nie można jej brać na serio... Rozumiem....

yossarian84

Nie obrażaj gustu innej osoby. Komuś może się film podobać, a innej osobie wydać nieciekawy.

Tenebris_shadow

W którym miejscu obraziłem czyjś gust? Zrozumiałeś cokolwiek z mojej wypowiedzi?

yossarian84

Mogę cię zacytować? ,,Idąc twoim debilnym tokiem rozumowania, to KAŻDA komedia jest dobra, bo każdą ogląda się z przymrużeniem oka. Nawet jak jest żenująca, nudna, głupia i żałosna " - To według mnie było obrażające, a raczej zwrot ,,Nawet jak jest żenująca, nudna, głupia i żałosna". Każdemu podoba się co innego. Dla Ciebie np. ta komedia jest głupia, a dla kogoś może być fajna.

Tenebris_shadow

Pisałem ogólnie, a nie o tym konkretnym filmie.

yossarian84

I...? Zawsze znajdzie się jakaś osoba, której się spodoba film, który według Ciebie jest głupi.

ocenił(a) film na 7
Tenebris_shadow

Mnie bardziej ukłuł w oczy napastliwy (bardzo) zwrot "twoim debilnym tokiem rozumowania". On już nie gust obraził, a człowieka.

mar_cinek2

jak wszystko z Blackiem on to totalna porażka

ocenił(a) film na 7
markin

Jak wszystko z Blackiem świetny.

mar_cinek2

Miałeś racje,film do bani.

ocenił(a) film na 7
mar_cinek2

Osztrzegam przed tym gościem u góry każedgo ! Bo się nie zna film rewelacyjny a gość u góry udaje dorosłego choć ma pewni 10 lat lub góra o 2 więcej i gadfa bzdety na forum bo się mu tak podoba założę się że zaraz mi odpowie , a w komenie napisze same bzdety :D

ocenił(a) film na 2
snajper12331

Bingo - trafiłeś w samo sedno szerloku

ocenił(a) film na 7
mar_cinek2

A nie muwiłem , że dzieciak :D

ocenił(a) film na 7
mar_cinek2

a i skąd taki pieszczotliwy niczek mar_cinek mam tak na ciebie muwi ???

ocenił(a) film na 2
snajper12331

Mam i tat mnie tak nazwali. Myśleli żeby na koniec dodać cyferki 12331 ale za długo by się wołało przez okno żebym na obiad przyszedł

ocenił(a) film na 7
mar_cinek2

Snajper12331 to nick a nie imię więc nic do zastrzeżenia.

ocenił(a) film na 2
snajper12331

mar-cinek2 to też nick a nie imię Herkulesie (Herkulesie Poirot, żebyś nie myślał, że mi o tego mitycznego chodzi ;)

ocenił(a) film na 7
mar_cinek2

ale twuj nick sam w sobie zawiera imię.

ocenił(a) film na 2
snajper12331

a twuj nick sam w sobie twuj zawud kturym sie zajmujesz w przrwach między kolorowankami a zabawom w piaskownicy

ocenił(a) film na 7
mar_cinek2

Chłopcze jeśli nie wiesz kim jestem to się nie odzywaj .

ocenił(a) film na 2
snajper12331

Wiem kim jesteś. Wielbicielem filmów z Jackiem Blackiem.

ocenił(a) film na 7
mar_cinek2

Jakbym nim był to bym vo miał w ulubionych aktorach wiesz ja kończę tą dyskusję bo widze że skończyły ci się teksty .