kto ma więcej niż 8 lat. Przeciętny 10cio latek analfabeta uzna ten film za kretyński i totalnie denny. Ja stary dziad straciłem na niego 45 minut zanim zdecydowałem sie wyłączyć odtwarzacz i stwierdzam, że jestem masochistą skoro tak dużo wytrzymałem. Jak Blak udowodnił że jest najgorszym aktorem na świecie, kazdy jego kolejny film sięga dna coraz głębiej i głębiej i niedługo juz dosięgnie płynnej lawy. Serdecznie nie polecam.
He-he-he! Dobre ostrzeżenie, szkoda, że nie przeczytałam go wcześniej. :) Film totalnie spłycił świetny literacki pierwowzór, zmienił, co się tylko dało w oryginalnej opowieści, zupełnie zniechęcił do poznawania kolejnych przygód Guliwera właściwie jeszcze zanim... jakakolwiek przygoda na dobre się zaczęła. Szkoda, szkoda, szkoda... Tyle kosztów, tyle możliwości, taka strata. :/ Zmarnowany obraz pięknej książki przygodowo-fantastycznej. Daję na razie dwa punkty, ale chyba jeszcze kiedyś ocenę tę zaniżę, bo wybitnie na to zasługuje... Masakra!
Aaaa, to wy oczekiwaliście wiernej ekranizacji książki? :D
Ja oczekiwałem lekkiego filmu o komediowym zabarwieniu, z przymrużeniem oka nawiązującego do przygód Guliwera.
No, ale mógł mnie zmylić gatunek filmu: Fantasy, Komedia, Przygodowy, no i obecność w filmie Jacka Black'a, który dotychczas występował tylko w poważnych produkcjach i wiernych ekranizacjach wybitnych dzieł literackich.
Pewnie spodziewałeś się kandydata do oskara po obejrzeniu zwiastuna, przeczytaniu recenzji i oczywiście samego Jacka w filmie. Film jest ok jako film.
Ty chyba musisz być naprawde bardzo stary skoro nie wiesz co to jest komedia, że trzeba ją oglądać z przymrużeniem oka. Film okey można się pośmiać.
Czyli idąc twoim debilnym tokiem rozumowania, to KAŻDA komedia jest dobra, bo każdą ogląda się z przymrużeniem oka. Nawet jak jest żenująca, nudna, głupia i żałosna, to i tak jest dobra, bo przecież to komedia, więc nie można jej brać na serio... Rozumiem....
Mogę cię zacytować? ,,Idąc twoim debilnym tokiem rozumowania, to KAŻDA komedia jest dobra, bo każdą ogląda się z przymrużeniem oka. Nawet jak jest żenująca, nudna, głupia i żałosna " - To według mnie było obrażające, a raczej zwrot ,,Nawet jak jest żenująca, nudna, głupia i żałosna". Każdemu podoba się co innego. Dla Ciebie np. ta komedia jest głupia, a dla kogoś może być fajna.
Mnie bardziej ukłuł w oczy napastliwy (bardzo) zwrot "twoim debilnym tokiem rozumowania". On już nie gust obraził, a człowieka.
Osztrzegam przed tym gościem u góry każedgo ! Bo się nie zna film rewelacyjny a gość u góry udaje dorosłego choć ma pewni 10 lat lub góra o 2 więcej i gadfa bzdety na forum bo się mu tak podoba założę się że zaraz mi odpowie , a w komenie napisze same bzdety :D
Mam i tat mnie tak nazwali. Myśleli żeby na koniec dodać cyferki 12331 ale za długo by się wołało przez okno żebym na obiad przyszedł
mar-cinek2 to też nick a nie imię Herkulesie (Herkulesie Poirot, żebyś nie myślał, że mi o tego mitycznego chodzi ;)
a twuj nick sam w sobie twuj zawud kturym sie zajmujesz w przrwach między kolorowankami a zabawom w piaskownicy