Jak patrzę na oceny które uzytkownicy udostepnili pod swoimi nickami wpisującymi się w dyskusję na temat poklosia, to odnosze wraże nie że srednia powinna wydnosić 5 lub poniżej. Spójrzcie, -więkoszć jawnych ocen to 2! Czyzby Filmweb nie chciał wyjśc na portal antysemitów? wtf?! Taka moja teoria spiskowa ;) heh byłem pierwszy ;P
Już tu były dyskusje na ten temat, co najmniej dwie. Wyjaśnione tam jest dlaczego (prawdopodobnie) ocena jest taka mimo dużej ilości jedynek. Poszperaj jeśli cię to interesuje.
Oczywiście, gdyby przedstawić PRAWDZIWĄ ocenę tego gniota, to by oscylowała w okolicach 3.5.
Ale na to FW nie może sobie pozwolić.
O, mosiek, witaj! :) Ale masz dużo klonów! :) Jak tam Polskie Owczarki Nizinne? :)
No tak... zmieniasz temat, bo wiesz, że mam rację;) Dobrze wiesz biedaczku, że Pokłosie powinno miec 8,5 średnia;)
Oj Szmulu, Szmulu... choćbyś dawał gniotowi PO-Grossie same dziesiątki ty i wszystkie twoje klony to i tak wyżej niż 3,5 nie ma szans! :)
''to i tak wyżej niż 3,5 nie ma szans! ''
Coś ci się buraczku pokiełbasiło z matematyką;) Już ma 7.3, ale dla takich antysemitów 3.5 czy 7.3 jeden szczegół, podobne cyferki hahaha.
Ej, Mojsze. Przecież umiesz liczyć lepiej ode mnie (masz to w genach) więc czy naprawdę nie widzisz, że 7,3 dla tego antypolskiego gniota to efekt manipulacji FW?
Mylisz sie. Zobacz ile tysiecy osob ocenilo ten film. Jak niewielki odsetek oceniajacych bierze udzial w dyskusjach na forach. Dodatkowo pamietaj, ze radykalowie zlatuja sie jak muchy do gowna. Dotyczy to przede wszystkim antysemitow na polskich forach. Zwroc uwage, ze kazdy temat z Zydami w tle przyciaga roznej masci antysemickich fanatycznych oszolomow, ktorzy zadnemu Zydowi nie przepuszcza. Prawie kazdy artykul w internecie dotyczacy Zydow badz Izraela opatrzony jest ogromna iloscia antysemickich komentarzy.
I teraz zadaj sobie pytanie czy antysemityzm w Polsce jest tak powszechny, ze w polskim necie jest go az tak duzo, czy to raczej kwestia dzialalnosci waskiego, ale halasliwego marginesu spolecznego, w jakis sposob mobilizujacego sie w swoim zacietrzewieniu? Liczebnie nie dominujacego, ale zawsze rzucajacego sie w oczy, analogicznie jak ci nieszczesni obroncy krzyza na Krakowskim Przedmiesciu.
No i ostatnia kwestia, bardzo popularna wsrod oszolomow - wielonickowcy. Fanatyzm, nieumiejetnosc nabrania dystansu do roznych zagadnien, sprawia, ze ci nieszczesliwi, sfrustrowani ludzie lubia rozmawiac sami ze soba. Aby obnizyc note temu filmowi pozakladali mase kont na Filmwebie, nie wiedzac, ze system filtruje oceny wystawiane z tego samego IP... W rzeczy samej gardlujacych tu prymitywnych antysemitow moze byc ledwo kilku, tymczasem Ty widziesz kilkadziesiat nickow optujacych zajadle za tym by filmowi temu wystawic ocene 1...
Po pierwsze wiele kont mogą zakładać zwolennicy tego filmu, i pewnie to robią.
Co ty masz do krzyża na Krakowskim Przedmieściu? Czyzbys był antypolonistą? -( jakiej broni wy używacie taką i ja mogę)
Normalni ludzie raczej nie rozmawiaja sami ze soba. Raczej nie uciekaja w fanatyzm. Zwykli, przecietni ludzie oceniaja ten film wedlug kryteriow artystycznych. Tematyka, owszem, jest wazna, ale najbardziej liczy sie spojnosc fabularna i strona realizacyjna. Oszolom, ktory wystawia temu filmowi ocene 1 tylko ze wzgledu na swoje zacietrzewienie polityczno-ideologiczne ani nie wzbudza szacunku ani nie stanowi wiekszosci. Dodatkowo, ku kompletnemu rozbawieniu gawiedzi, niektorzy, najwyrazniej uposledzeni umyslowo antysemici, przyznawali sie otwartym tekstem, ze wystawiaja temu filmowi ocene 1, choc tego filmu wcale nie widzieli. To chyba mowi o tych biednych matolkach wszystko. Bo kto normalny ocenia film, ktorego na oczy nie widzial?
Fanatycy, oszolomy maja to do siebie, ze sie mobilizuja w jakiejs sprawie, na przyklad w sprawie obrony krzyza, nawet przed duchownymi. Jak wyraznie widzielismy, spora czesc obroncow krzyza to byli ludzie psychicznie chorzy oraz niedorozwinieci umyslowo. Ciezko bylo tego nie zauwazyc. A jednak, mimo, ze stanowili garstke, byli bardzo glosni i jak sie okazalo, niezwykle medialni. Stanowili posmiewisko, ale nie zdawali sobie z tego sprawy. Gdy przepedzili spod krzyza paru duchownych cala Polska miala niezla polewke.
Krzyz nie jest symbolem panstwowym. Polskimi symbolami panstwowymi sa godlo (scislej: herb), flaga oraz hymn. Mamy tez troche nieformalnych symboli panstwowych i narodowych, uzywanych np. przez niektore jednostki wojskowe.
Chrzescijanstwo zas to religia z zalozenia internacjonalistyczna, czyli ponadnarodowa. Owszem, zalozona zostala przez Zydow i na poczatku stanowila jedna z licznych sekt zydowskich, ale pozniej dosc szybko rozprzestrzenila sie w poludniowej Europie, zwlaszcza w Grecji, potem w Rzymie. Oczywiscie wszystkimi pierwszymi chrzescijanami byli Zydzi i ten stan rzeczy utrzymywal sie az do epizodu korynckiego.
W kontekscie wspolczesnego chrzescijanstwa po ustaleniach II Soboru Watykanskiego antysemityzm nie tylko jest debilizmem, ale jest tez grzechem. Jan Pawel II mowil, ze antysemityzm jest grzechem nie tyle przeciwko czlowiekowi, ile przeciwku Bogu. Uznawany jest obecnie za grzech ciezki. Niestety antysemita to jest statystycznie rzecz ujmujac czlowiek wyraznie ulomny intelektualnie, wyraznie ponizej przecietnej. Jego wiara w Boga czesto ma charakter zupelnie bezrefleksyjny, niemal neopoganski, z elementami grzesznego w chrzescijanstwa balwochwalstwa wlacznie. Ciezko u takiego prymitywnego czlowieka wykorzenic nawyki, kulturowe uwarunkowania, pospolita glupote czy uprzedzenia rasowe, narodowe czy etniczne...
"Normalni ludzie raczej nie rozmawiaja sami ze soba" haha it o pisze osoba która dodaje post w temacie dotyczącym podejrzanych ocen i robi komuś/sobie? wywód o chrześcijaństwie XD 8/10 to twoja ocena ja dałem 1 za przekłamania historyczne które mogłyby być wybaczone gdyby pisała na pocżtku albo na koncu filmu ze ten film jest luxno oparty na takich czy owych zdarzeniach. Film fikcyjny który udaje film oparty na faktach. Ze względów artystycznych to żadnemu polskiemu filmowi nie dałbym osiem (ostatnio Sala Samobójców zrobił na mnie wrażenie tylko) . Antypoloniści albo ci co o kinie nie mają pojęcia daja temu gniotowi wysokie oceny. Wy wymyśliliście antysemityzm to ja będe sie posługiwał słowem antypolonizm. Tyle. czekam na film o wybrykach żydów podczas II wojny światowej ewentualnie teraz o Strefie Gazy i obiecuje że też podejde do tego filmu krytycznie- jeżeli nie bedzie przekłaman historycznych to wystawie mu ocene a artyzm/warsztam filmowy. ALe wiem że jak taki wyjdzie to dopiero Polakom sie dostanie...
Co mozna powiedziec o przywiazaniu do polskosci w przypadku gostka, ktory nie umie jednego zdania poprawnie gramatycznie sformulowac? Czy twoja maniera by niemilosiernie kaleczyc jezyk polski jest przejawem twojego antypolonizmu, niecheci do polskiego jezyka i kultury? Czy az tak gardzisz polskoscia, ze postanowiles formulowac zdania w tym jezyku w sposob ewidentnie belkotliwy? Mam nadzieje, ze nie uwazasz sie za polskiego patriote, bo patriota-polanalfabeta to chyba nie jest to czego Polsce potrzeba.
Standardowe zasłanianie się i atak na czyjąś "niepoprawną" gramatyką (może troche piszę za szybko- przynajmniej przyznaję się do błedów). Stary chwyt na każdym forum, czacie czy komunikatorze. Klepiesz mate jak najman i stosujesz takie chwyty. Nara
Twoj antypolonizm jest az nadto widoczny. Minimalny szacunek do jezyka polskiego sprawilby, ze twoje posty na forum PUBLICZNYM bylyby bardziej skladne. A tak mamy taki swoisty antypolski belkot.
Chyba, ze...
Chyba, ze jestes typowym antysemita, czyli czlowiekiem intelektualnie wyraznie odstajacym od przecietnej, a wiec niezdolnym do opanowania materialu szkolnego w stopniu chocby podstawowym. Twoj sposob rozumowania i pisania stalby sie wowczas kwestia w pelni zrozumiala, biorac pod uwage twoje oczywiste ograniczenia...
Wciskaj Alt jak chcesz napisać polskie znaki. Chyba, że.... nie potrafisz obsługiwać komputera, co przy takim twoim prymitywnym rozumowaniu jest usprawiedliwione głupotą, albo słowo 'polskie' jest ci obce. Poza tym odjechałeś od tematu dyskusji co jest typowe dla takiego ignoranta jak ty. Jak już odwróciłes kota ogonem to zasadź mu swojego obrzezanego haha
"Hahaha". Rechot antysemity. Charakterystyczne. Wy, antysemici, jestescie takim prymitywnym, prostackim, antyeuropejskim ludem, ktory we wspolczesnej Europie uwazany jest za totalny zascianek i koltunstwo.
I nie, biedny opozniony czlowieku, jak najbardziej wyrazilem sie w temacie twojego watku. Rozproszylem jasno i przejrzyscie twoje watpliwosci odnosnie sredniej dla Poklosia na Filmwebie. Przypomnialem tez wspolczesna wykladnie Watykanu dotyczaca postawy antysemickiej. Zostala ona w sposob nie pozostawiacy watpliwosci potepiona i nazwana grzechem ciezkim. Mowil o tym chocby Jan Pawel II. Masz prawo gardzic Janem Pawlem II i jego nauczaniem, ale gdy jednoczesnie widzisz sens "w bronieniu krzyza", to pachnie to albo zaklamaniem, albo totalnym zidioceniem.
Idź pognębić paru Palestyńczyków, może ci się polepszy. i nic mi nie wmawiaj, bo tej twój ostatni post to ściema maksymalna tak jak lekarza który cię przyjmował na świat, że jesteś zdrowy. Antypolonisto
Swietnie wpisujesz sie w model wspolczesnego antysemity - ewidentnie jakis stopien uposledzenia umyslowego, niezdolnosc do poprawnego poslugiwania sie jezykiem rzekomo ojczystym i mentalne sredniowiecze...
Jeszcze się nie nauczyłeś obłsugiwać klawiaturą? Masz z tym niezły problem. Zapytaj sie jakiegoś sześciolatka to ci wytłumaczy jak się pisze polskie znaki. Albo nie, bo jeszcze nazwałbyś go antysemitą jakby otwarcie się zdziwił , że cię ten temat przerasta.
"Jeszcze się nie nauczyłeś obłsugiwać klawiaturą?"
O Boze. Proste zdanie a taki gwalt na gramatyce polskiej. Czy moge zapytac czy skonczyles chociaz szkole podstawowa?
Haha żałosne. Pędź z wiatrem,jeżeli wiesz o co chodzi. I mojej tezy dotyczącej oceny na FW nie obaliłeś. Mam taki sam fun z tego twojego trollowania jak ty.
Dapeter, przykro mi to mowic, ale twoje uposledzenie intelektualne a z drugiej strony, wynikajace z tego, zwyrodnienie moralne stawiaja cie w pozycji osoby wyrzuconej spolecznie poza margines. Nie wiem na ile zdajesz sobie z tego sprawe...
Pozostawię cię samego, tępy żałosny człowieczku, samego w swoim światku mentalnych onanistów.
Dapeter, osobo bez watpienia niezbyt sprawna intelektualnie, ty juz sie ze mna zegnales pare postow temu. Jak kazdy zidiocialy antysemita nie jestes zbyt konsekwentny. Biore pod uwage twoje kalectwo, dlatego specjalnie sie nad toba nie pastwie, tym bardziej, ze w realu i tak solidnie zapewne dostajesz w kosc od zycia...