PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624892}
7,4 157 tys. ocen
7,4 10 1 156658
6,8 62 krytyków
Pokłosie
powrót do forum filmu Pokłosie
ocenił(a) film na 1
zweistein

A to z tego, agencie Hasbary, że jeszcze nie udał się wam wasz plan panowania nad światem, bo nie wszyscy kupują waszą perfidną propagandę i nie wszyscy ulegają waszemu moralnemu szantażowi!

robokopo

Te kwestie przekraczają możliwości poznawcze kuców szetlandzkich.

ocenił(a) film na 1
zweistein

Wiem, wiem... Znam tę śpiewkę o narodzie wybranym... Dobrze wiem też (wszyscy to wiedzą), że chcecie panować nad światem, że jesteście predestynowani do władzy politycznej nad nim. Że wszędzie, gdzie się pojawicie, usiłujecie przechwycić władzę. Że pracować się wam nie chce. Że od tego są głupi goje.

robokopo

Nie, kucyku. Ciągle nie o tym. Nadal o tym, że wrzask "Żydzi do gazu!" jest wpisaniem się nazistowską, ludobójczą narrację. Wiem, ze nie rozumiesz, bo takie trudniejsze sformułowania, ale nie przejmuj się : kucowatość tłumaczy twoje niedostatki.

ocenił(a) film na 1
zweistein

Tak, tak, agencie Hasbary, wszyscy, którzy nie mają ochoty dać się doić i rządzić Żydom, są winni Holocaustu... Bo wam należy się luksus i władza... No i bezkarność...

robokopo

Nie, nie o luksus tu chodzi. O ludzką przyzwoitość, której ci brak. Jak to kucom szetlandzkim, więc moje pretensje są po prostu śmieszne.

ocenił(a) film na 1
zweistein

Nie, to Żydom brak jakiejkolwiek przyzwoitości. Jesteście jej pozbawieni. Taką macie kulturę, religię (Talmud), tradycję (tysiące lat pasożytowania na narodach europejskich). Niczego nie dostaniecie. Podoba się luksus, to zaiwaniać.

robokopo

Nic. Nic nie usprawiedliwia wezwania do eksterminacji całego narodu. Nawet prosty kuc powinien to czuć.
Mówię o czuciu, bo w twoje możliwości intelektualne dawno już zwątpiłem.

ocenił(a) film na 1
zweistein

Tak, tak... Nic nie usprawiedliwia... Tylko interpretacja, co jest eksterminacją, a co nie, jest u was wyjątkowo giętka... Słowem: eksterminacją jest tylko Holocaust. Reszta to błahostki. Vide Talmud... I z tego powodu wasze plemię ma żyć od tej pory w luksusie z pracy całego świata, wasze plemię ma światem rządzić, do czego zresztą zawsze dążyło...

robokopo

Przedstaw dokument, który traktuje ze strony żydowskiej Palestyńczyków podobnie jak Niemcy potraktowali Żydów w dokumentach z Waansee. Czyli planuje ich wymordowanie. Prosty postulat? Czy kucyk potrafi coś więcej niż rzucać plackami?

ocenił(a) film na 1
zweistein

Już ci przedstawiałem. Puściłeś to mimo oczu. Mowa była o zlikwidowaniu getta w Gazie, gdzie ma powstać "aryjskie" miasto Jaffa. Palestyńczycy do was na służbę, jak nie, to na pustynię do obozów i tam zdychać, a jak nie, to kulka w łeb.

robokopo

Ale tam nie ma słowa o planie wymordowania całego narodu. Nie za szybko, łapiesz, biedaczku różnice?

ocenił(a) film na 1
zweistein

Wiem, wiem... Tam "nie ma", "tam jest", "to jest takie", "to nie jest takie" jak żydowska propaganda rzecze i wszyscy mają to łykać... A jak nie, to szantaż Holocaustem i geszeft się kręci... Powtarzam: śmierć od niemieckiego cyklonu nie różni się od śmierci od żydowskich bomb, śmierć Żyda nie różni się od śmierci Palestyńczyka pomimo tego, że wy - jako nadludzie - uważacie inaczej...

robokopo

Ciągle czekam na konkrety. Nie brunatne koncepty z oczadziałej mulej czachy. Dowody: czyli dokumenty. Przedstaw izraelski dokument, który traktuje Palestyńczyków podobnie jak Niemcy potraktowali Żydów w dokumentach z Waansee. Czyli planuje ich wymordowanie.

Tak, powtarzaj, ale od powtarzania twoje wywody nie staną się ani ciut mądrzejsze.

ocenił(a) film na 1
zweistein

Wiem, wiem... Najmądrzejsi jesteście WY - naród wybrany... To, że udało wam się tę bajeczkę wcisnąć w Starożytności głupim gojom, nie znaczy, że po 2 tysiącach lat będzie tak samo.

robokopo

Ciągle brak konkretów. Było zero i kolejne 0. Wiem, ze zamiast na matmie siedziałeś z krasnymi wypiekami na pogadankach narodowych, więc pomogę: O+O=O. Uprzedzając kolejny twój wpis - jeśli nie będzie faktów, będzie kolejne O.
No jak ja cie dręczę, kucyku, prawda? ;)

ocenił(a) film na 1
zweistein

No cóż, wiem, że dla was najlepiej by było, gdyby nie było żadnych nacji, tylko szara bezwładna masa do manipulowania, żerowania. Najlepiej, by była tylko jedna nacja... WASZA! A obok morze głupich inertnych gojów... To, co u innych złe, u was jest dobre, np. patriotyzm... Oczywiście to też "brak konkretów"... Bo konkret to: zarobić, zarobić, zarobić i być bezkarnym, bezkarnym, bezkarnym...

robokopo

Do konkretów. Wiem, że nic to nie da, ale tak ładnie się złościsz. Niemal widać te zaciśnięte w bezsilnej złości piąsteczki.

ocenił(a) film na 1
zweistein

Ciekawe... Przed chwilą odtrąbiłeś swój sukces i stwierdziłeś, że udało ci się sprowokować głupiego goja (czyli mnie), że nawet nie wiem, że już śpiewam twoją pieśń... Ciągle jednak domagasz się, żebym coś ci powiedział. To jak to jest? Odniosłeś ten sukces, agencie Hasbary, czy nie?

robokopo

Jest kilka wątków. Wiem, że nie rozumiesz. Poproś kogoś starszego, żeby ci wyjaśnil termi "wątek", mule.

ocenił(a) film na 1
zweistein

Wiem, mam słuchać "starszych i mądrzejszych starozakonnych braci w wierze"... Przecież Talmud to księga boska, więc nie może mówić bezeceństw...

robokopo

Skoro wiesz, to słuchaj.

ocenił(a) film na 1
zweistein

Twoje niedoczekanie, żydowski prowokatorze.

robokopo

Musisz podjąć męską decyzję (tj. chłopaczkowatą, wiem, ale próbuję cię dowartościować, więc nazywam ją męską, miło ci?) i zadecydować: wiesz, że masz słuchać czy nie wiesz? I czy na pewno Talmud jest dla ciebie Boską Księgą - jak piszesz? Bo wiesz, dla mnie nie jest, ale spróbuję uszanować twoje fillosemickie sympatie.. Choć ustawia cię to jako wroga Polski i polskosci, niestety.

ocenił(a) film na 1
zweistein

Niestety... ale dla was, bo nie udało się wam wmówić jeszcze wszystkim, że interesy narodowe zniknęły. Że jesteśmy jedną wielką globalną rodziną. Że nie ma czegoś takiego jak konflikt interesów. Wiem, wam w to graj, żeby wszyscy tak myśleli, żeby bezwiednie poddali się waszym manipulacjom. Wam w to graj, by inni pracowali na was (co zresztą jest waszym modus vivendi od dawien dawna). Wy za to nie wyzbędziecie się swoich interesów. Będziecie je przeforsowywać za wszelką cenę.

robokopo

Szukam i szukam... Ale widzę, że o Talmudzie tym razem ni słówka. A tak prosiłem :(
Skoro już się wydało, że jesteś żydowskim agentem, nie musisz dalej udawać.

ocenił(a) film na 1
zweistein

W Talmudzie ani słówka, że jesteście nadludźmi? Że goje są po to, by wam służyć? Że można ich okradać i zabijać? Talmud też nieprawda, jak istnienie przemysłu Holocaustu?

robokopo

Cholercia, trzeba zapytać Żydów, czemu tak wielu z nich się zlaicyzowało, zamiast ślepo wierzyć w Talmud, który dostarcza ci tak wielu podniecających ekscytacji. A moglibyście wspólnie ślinić się nad jego kartami.

ocenił(a) film na 1
zweistein

Mnie takie brednie jak wygłaszane w Talmudzie albo Mein Kampf nie interesują. Swoją drogą, to ciekawe, że najciemniej pod latarnią... Sami mają coś, co przypomina Mein Kampf, czyli Talmud, ale im on w ogóle nie przeszkadza... Sami mordują i kradną, ale im to w ogóle nie przeszkadza...

robokopo

Nie wierzę, własnym oczom nie wierze. Nie interesuje cie, ani troszkę, jak papcio Hitler rozpracował cudnie Żydów w Mein Kampf? No wiem, zły był, tak ogólnie, ale kilka rzeczy dobrze wygłówkował. Przecież chyba nie będziesz bronił Żydów przed nazistami?

ocenił(a) film na 1
zweistein

A ciebie interesuje jak pacio Netanjachuj rozpracowuje Palestyńczyków?

robokopo

Chętnie odpowiem, jak tylko ty udzielisz odpowiedzi na moje pytanie. wiesz, prosta kolejność. Tak, w świecie chrześcijańskim również te zasady funkcjonują. ;)
Dlaczego boisz się przyznać do ideowego pokrewieństwa z Dolfim? Przecież wasza wspólna nienawiść do Żydów cie nie kompromituje, bo niby z jakiego powodu? ;)

ocenił(a) film na 1
zweistein

Nie, Żydzie. Nie będziesz mi dyktował warunków.

robokopo

Przecież i tak sporo mi opowiedziałeś o swojej nienawiści do Żydów. Brakuje tylko jednego zdania: "kocham wujcia Dolfiego za to że próbował uratować świat przed złymi Żydami".
Chyba nie będziesz twierdził, ze ci z tym nie po drodze z nazistami? Otwórz serduszko, kucu szetlandzki. Puk, puk.

ocenił(a) film na 1
zweistein

Nie, żydowski prowokatorze. Wy byście chcieli, by wszyscy się was bali, bali cokolwiek o was powiedzieć. Część to łyka. Część nie. Musicie sobie z nią jakoś poradzić, to szantażem, to ośmieszeniem. Ja nie nienawidzę Żydów, ale nie ma obowiązku, by was kochać. I nie uda się wam pomimo waszych bezczelnych nacisków takiego obowiązku wprowadzić.

zweistein

Czytając twoje wypociny nasunęło mi się pytanie. W Polsce przedwojennej mieszkało około 3 miliony żydów. Żydzi twierdzą, że Niemcy wymordowali 3 miliony żydów (obywateli II RP). Skąd zatem w Polsce powojennej wzięły się setki tysięcy żydów?

ocenił(a) film na 1
skarbekzgor

Jest jeszcze lepiej: Polacy to najwięksi "antysemici" na świecie (czytaj: spostrzegawczy ludzie, którzy się sprzeciwiają ich bezczelnym roszczeniom). Najwięksi "antysemici", więc muszą bulić, bo Żyd, co jak co, ale żadnej okazji do zarobku nie przepuści nawet, jeżeli dotyczy ona czyjejś śmierci w komorze gazowej. Ale przecież o tym nawet nie wolno powiedzieć, bo zaraz padnie cudowne zaklęcie zamykające wszystkim usta - "antysemita". I geszeft się kręci...

O kpinę zakrawa natomiast to, że takimi jesteśmy niby antysemitami, ale jakoś ciągle tu się pchają. Dlaczego tak jest? Ano dlatego, że wiedzą, że na Bliskim Wschodzie im ich zbrodni nikt nie zapomni, więc szykują sobie bezpieczny odwrót. Polska to wymarzony dla nich cel: pełno głupich gojów, których będzie można doić, żyć w zgodzie z naukami Talmudu...

robokopo

Antysemityzm w krótkich majteczkach.

ocenił(a) film na 1
zweistein

Antypolonizm, antypalestynizm, anty- i tak bez końca... w pejsach...

robokopo

Ciekawe. Kto w tych rozmowach wypowiadał się przeciwko Polsce czy Palestyńczykom? Nie zauważyłem. Natomiast ciągle, znowu i nieustannie międlicie o jednym. Domyślasz się, czy podpowiedzieć? ;)

ocenił(a) film na 1
zweistein

Wiem, wiem, wy jesteście najsprytniejsi pod słońcem... Przynajmniej tak wam się wydaje... Wydaje wam się, że wszystkim absolutnie wszystko wmówicie... A ci będą w podskokach wyskakiwać dla was z kasy...

Gdy ostatnio dokonywaliście próby Endlösung der Palestinenserfrage, to co jakiś czas odzywały się głosiki, nawet u was, że tak nie można, że Palestyńczycy to też ludzie. Cały świat mógł patrzeć: Tak, w Izraelu też współczują, ale... te UWARUNKOWANIA, Izrael jest tak bezcenny, taki atakowany... I co? A to, że zrobiliście w Gazie to, co żeście od samego początku zamierzali. Jak tylko zestrzelono samolot nad Ukrainą, to od razu żeście zintensyfikowali bombardowania. I poszlibyście jeszcze dalej, gdyby nie Kalifat, kiedy narobiliście w pory, żeście się w końcu doigrali...

Tak że, żydowski agencie, nie każdemu uda się wmówić, że wasze lisie zamiary to słowicze trele. Niektórzy doskonale potrafią jedno od drugiego odróżnić... I dlatego ich tak nienawidzicie... Ale nas to mało obchodzi!

robokopo

Konkretnie, kucu: zacytuj, gdzie atakowałem Polskę czy Palestyńczyków. Proste, bo przecież mnóstwo takich przykładów znajdziesz, prawda? ;)

ocenił(a) film na 1
zweistein

Nie, Żydzie. Ty nie odpowiadasz na ŻADNE z moich pytań. Ja nie odpowiem też na żadną z twoich perfidnych, żydowskich prowokacji.

robokopo

Oskarżyłeś mnie bezpodstawnie, żydowski agencie? Czy znajdziesz potwierdzenie dla swoich kłamliwych pomówień, kucu?

ocenił(a) film na 5
Al_Bundy

Dobra już trak nie podpuszczjcie ludzi żeby wszystkich od raz do pudla za ksenofobie wsadzać... pewnie każdy co ma jakieś zdanie zaraz do pudła trafi ... takie podpuszczanie jest nie fair ... jest udokumentowane że był jeden dobry żyd w historii Polski i jakoś tak banalnie sie nazywał jak benek cośtam - no i on zrobił dużo pozytywnych rzeczy.Żydzi to wogóle byli pro koksy tak jak ten benek czy jak tam.PS. Nie znam dokładnie danych osobowych ale nie jestem znawca historii.Może sie nie nazywał benek tylko jakoś inaczej.W każdym razie był taki żyd co był w miare w miare powyżej złodziejskiego żydowskiego komunistycznego poziomu.

Al_Bundy

Na portalu filmowym? Koniecznie. Bo to ma przecież tyle sensu.