Straszny horror, bardzo mroczny, jeden z lepszych horrorów jakie
widziałam. Niesamowity klimat.Wreszcie prawdziwy film z tego
gatunku.
niezły; jak na ghost story pomysł całkiem świeży; może i dla mnie średnio straszny, ale strach to rzecz subiektywna, więc nie będę się czepiać; film ma za to klimat i interesującą fabułę, oglądałam go późno w nocy i spać mi się odechciało :]
żal, że nie pokazano, co spotkało Nikolaia, kiedy spadł do tej dziury, scena ze świniami zaś jak z Lectera - pierwsze skojarzenie
ogólnie tylko współczuć takiego tatusia
film nie dla wielbicieli horrorów z flakami i posoką w roli głównej
"Straszny horror, bardzo mroczny, jeden z lepszych horrorów jakie
widziałam. Niesamowity klimat.Wreszcie prawdziwy film z tego
gatunku."
-Dokładnie
Jak idzie o ghost story to w tej tematyce nie widziałem / nie pamiętam lepszego albo chodziarz poprawnie zrobionego filmu.
I jeszcze strażacki pies - 10/10. LOL
Zachowaj sobie ten film (Abandoned) i jak kiedyś pozbędziesz się pryszczy i smarki pod nosem ci wyschną to obejrzysz to raz jeszcze, załapiesz fabułę i stwierdzisz, że to wcale nie taki zły film.
a co tam jest do "załapania" ? haha kazdy ma prawo do wlasnego zdania, ja akurat nie mam ani pyszczy ani smarkow pod nosem, a uwazam ze film jest baaaardzo słaby, zmarnowane 1,5 h!
Jak dla mnie horror pełną gębą. Liczy się dzisiaj w horrorach POMYSŁOWOSC!!! Film jest absolutnie niepowtarzalny jeśli chodzi o fabułe. Montaż jest nieziemski i strasznie momentami dodaje uroki filmowi, zwaszcza w momentach akcjowego przestoju. A dla przykładu scena z latarką, której światło ukazywało wtedy w sypialni, to co się kiedyś wydarzyło, absolutnie pierwszorzędna. Oglądam dużo horrorów, może nawet za dużo, ale czegoś takiego nie widziałem. A to przeciez takie proste. Film zasługuje na dużo większą ocenę niż to marne 6. Wiele wiele filmów z taką oceną włąśnie do pięt nie dorasta. Tak w ogóle to nie wiem, czy to nie jest drugi horror, który zmaksowałem, bo zazwqyczaj daje od 6 do 9. Dla mnie rewelacja. Tylko jak mam teraz zasnąc jak jest 5 rano, a mi się spac odechciało :(((((
poza tym. Nie jestem pewny, ale myślę, że sporo daje oglądanie filmów na słuchawkach. Na prawdę na prawdę polecam jeśli ktoś tego nie preferuje. Każdy szmer, każdy tupnięcie wydaje się jakby działo się za Twoimi plecami. Klimat rośnie wtedy ogromnie :D Na prawdę polecam, bo to w jakich warunkach się ogląda film ma duży wpływ na późniejszą ocenę...
no, warunki otoczenia są ważne, zwłaszcza przy oglądaniu horroru - muszą podsycać klimat (o ile jest jakiś klimat - a ten film go ma)
chyba obejrzę sobie ten film raz jeszcze - zobaczę, jak mi się widzi teraz, po 2 latach