PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8866}
7,4 166 tys. ocen
7,4 10 1 166317
7,3 46 krytyków
Predator
powrót do forum filmu Predator

Kultowy!

ocenił(a) film na 9

Naprawde film kultowy. Jasne ma sporo bledow, ale mu sie to wybacza z paru powdow. Po pierwsze klimat - naprawde latwo sie wkrecic gdy sie go oglada wieczorem z kumplami. Po drugie aktorzy - co jak co ale obsada naprawde pasuje do takiej rozpierduchy SF (szczegolnie Arni). Po trzecie - film dziecinstwa co tu duzo mowic, zapadl w pamieci naprawde gleboko (oczywiscie pozytywnie). Naprawde z wiekiem zaczynam coraz cześciej powtarzac o filmach z lat 70/80/pocztkow 90, iz "takich filmow sie juz nie robi". Niestety to prawda tamte filmy mialy nastroj, gre aktorska no i najwzniejsze KLIMAT. To byly prawdziwe filmy akcji, bez obecnego przeladowania efektami i SZTUCZNOSCIA. Tak sztucznosc to jest to co mnie odstrasza od obecnego kina. Wyobrazcie sobie predatora nie jako czlowieka w kostiume lecz komputerowo wygenerowana istote. To nie to samo... Blagam producenci, rezyserzy wrocie do dawnych metod - dopieszczona scenografia, super kostiumy, a efekty specjalnie zostawcie dla wybuchów, statkow kosmicznych i innych bajerow ktore na ingerencje komputera moga sobie pozwolic (niech waszym przykladem bedzie Aliens: Decydujace Starcie - film zrobiony wybitnie pod kazdym wzgledem).

Mongoose

Witam s_i_t_o.
Podaj jak możesz swoje dane kontaktowe u mnie na blogu lub numer gg tutaj. Mam pewną sprawę związaną z filmem "Predator"

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
Mongoose

Takich filmów sie juz nie robi, dlatego predator,obcy i terminator (bez trzeciej części) to prawdziwe arcydzieła !!! w porównaniu z dzisiejszym kinem teraz wszystkie efekty wygeneruje komputer i jest ładnie,pieknie ale bardzo sztucznie natomiast w latach 80-tych i poczatku 90-tych trzeba było sie napracowac nad efektami specjalnymi i dlatego widac istotna różnicęw jakosci.