Wiecie może o co chodzi z tym Van Dammem w Predatorze.
Mam w domu ten film, oglądałem go już tyle razy, ale jakoś nie zauważyłem tam Jean Claude Van Damme'a.
A na różnych stronach o nim pisze że zagrał on w filmie "Predator"
Jak wiecie coś o tym to z góry dzieki za komentarz.
Chodzi o to że Van Damme "miał zagrać" samego predatora,ale zrezygnował po pierwszym dniu zdjęć ponieważ jak powiedział:
"Nie chcę być TYLKO efektem specjalnym".
Van Damme nie mógł zagrac predatora , ma ledwo 16x wzrostu ;) . A swoją drogą , to mit Van Damma jest w filmie :
Na początku gdy komandosi przylatują śmigłowcem do bazy , gdy wysiadają ze śmigłowca , zamiast Hawkinsa wysiada "kto inny" w ciemnych okularach . Szczerze mogę stwierdzić ze z twarzy i sposobu poruszania sie to jest Van Damme , ale nie jestem pewien na 100 % ;) . Czekam , moze ktoś wyjaśni ten mit.
no to dałeś teraz czadu, hehe
Van Damme wysiadający ze śmigłowca :D fajna byłaby ciekawostka..
co do ciekawostek: czarnoskóry pilot śmigłowca na końcu filmu to aktor odgrywający rolę predatora.
mam 2-dyskowe wydanie dvd tego filmu i wszystko wyjaśnione jest w dodatkach:
jak już pisałem wcześniej Van Damme "miał zagrać" predatora ale zrezygnował... i dobrze, bo jak zobaczyłem (w dodatkach) jak miał wyglądać predator to o mało z krzesła nie spadłem (niski stworek, z ryjem podobnym do jaszczurki i ruszającym się jakby był na ciężkim kacu).
Później Cameron podsunął w pewnym stopniu pomysł Winstonowi jak mógłby wyglądać predator..