PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8866}
7,4 166 tys. ocen
7,4 10 1 165979
7,3 58 krytyków
Predator
powrót do forum filmu Predator

taki..

ocenił(a) film na 6

jako kino akcji moze i niezly, ale samo to nie powinno wystarczac, aby byc na +. prosciutka fabula, mierne aktorstwo, choc efekty, nawte niezle.

matcher

Stary, jak nie lubisz filmów akcji i Schwarzeneggera to nie psuj opinii Predatorowi bo film jest uważany za kultowy. Napewno ''znielubiło'' cię parę osób za ten komentarz.

matcher

Stary, jak nie lubisz filmów akcji i Schwarzeneggera to nie psuj opinii Predatorowi bo film jest uważany za kultowy. Napewno ''znielubiło'' cię parę osób za ten komentarz.

matcher

matcher

Stary, jak nie lubisz filmów akcji i Schwarzeneggera to nie psuj opinii Predatorowi bo film jest uważany za kultowy. Arnie już napewno wysłał do ciebie Cycka i Łysego żeby cię sklepali :)

matcher

Stary, jak nie lubisz filmów akcji i Schwarzeneggera to nie psuj opinii Predatorowi bo film jest uważany za kultowy. Arnie już napewno wysłał do ciebie Cycka i Łysego żeby cię sklepali :)

matcher

Sorry, że tak dużo odpowiedzi ale coś mi się zablokowało.

użytkownik usunięty
matcher

Koleś zamiast pisać głupot że film miał prościutką fabułe i tak dale, to lepiej idź pomóż sąsiadce! Rozumiem wypowiedź ale bez przesady ten koleś chyba pomylił film z innym, no cóż mówi się trudno. Moim zdaniem ten film jest najlepszy, a szczególnie obsada aktorska no i sam predator. POLECAM WSZYSTKIM!!!

Predator to film kultowy, rewelacyjne kino akcji pod każdym względem, dziś już nie robi się takich filmów - niestety :( Jedna z najlepszych ról Arnolda, polecam wszystkim którzy nie widzieli (o ile jeszcze tacy są)

ocenił(a) film na 9
junior_2

Co do fabuly to czy mial prosciutka??? wystarczy sie zaglebic troche w Historie predatorow, poczytac komixy poczytac informacje na necie, pograc w gry. Odrazu rysuje sie olbrzymia Historia rasy wojownikow latajacych po przestrzeni kosmicznej aby zmiezyc sie z najwiekszymi wojownikami wszechswiata. Maja swoj kodeks jezyk i kulture. Fabula filmu byla tylko czescia wieeelkiej historii. A film byl naprawde Ekstra

użytkownik usunięty
matcher

Prościutka fabuła? Hmm... To nie było kino moralnego niepokoju ani dramat historyczny ale mieszanka horroru/sci-fi i kina akcji. Nie wim czego oczekujesz od fabuły. Film nie nudzi, tryzma w napięciu i ma swój klimat. I o to chodzi.

ocenił(a) film na 9

Doskonale spostrzezenie calkowicie sie z tym zgadzam. To nie Shakespeare'owska powiesc, tylko film akcji w dodatku z ciekawa historia Predatorow, przeciez po obejzeniu tego filmu az czlowiek odrazu chce sie dowiedziec skad sie wzioł czemu zabija itd. itp.

użytkownik usunięty
matcher

bronek,
co ty się tak do wszystkich filmów akcji przypieprzasz. Nie podoba Ci się to nie oglądaj, a nie psujesz mu opinie. To jeden z najlepszych filmów z tego gatunku.

użytkownik usunięty

Właśnie. Historia może i prosta, ale świetnie opowiedziana i trzymająca w napięciu. Ciekawe postacie, świetny klimat budowany głównie zdjęciami dżungli, jej odgłosami, stopniowym ukazywaniem łowcy (najpierw od tego jak widzi) oraz przede wszystkim genialną muzyką Alana Silvestriego.
Jeden z najlepszych w swym gatunku!

ocenił(a) film na 9

Zgadzam się z przedmowcami. Stary czego ty oczekiwałeś po tym filmie? Może nie doczytałeś do końca ale ten film jest z gatunku SF. I faktycznie jakbys trochę sie zainteresował to dowiedziałbyś sie na pewno wiele rzeczy o gatunku łowców przemierzających przestrzeń. A jeśli cię to nie interesuje to po co oglądasz filmy SF? Tak samo uważam że jest to jeden z lepszych filmów Arniego. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
siLk

w pelni zgadzam sie z przedmowcami. tan film nie musi miec zawiklanej fabuly i aktorow placzacych co 10 min. to jest kino akcji i jako takie ma dostarczac rozrywki a nie sklaniac do myslenia. ja osobiscie uwielbiam predatora, moglbym ogladac go w nieskonczonosc. zaluje, ze raczej nie zobacze go juz w kinie (chyba ze na jakims przegladzie,ale nic sie nie zapowiada jak na razie), poniewaz ogladanie go w sluchawkach na monitorze 17 to nie to samo co na ekranie o wielkosci domu i z pelnym dzwiekiem przestrzennym.

użytkownik usunięty
matcher

Matcher, ty wogóle jesteś dziwna postać. Żadne filmy akcji Ci się nie podobają. Jeździsz po filmach Arniego i Sylwka. ja wiem że to może nie jest Almodovar, ale w tych filmach chodzi o coś zupełnie innego. Może strzel sobie ze dwa browarki, wyluzuj się i wczuj się w klimat tego filmu i nie zwracaj uwagi na prościutka fabułę, mierne aktorstwo(chociaż do końca się z Tobą nie zgadzam). To ma być rozrywka a nie świetnie zagrany film, który odpowiada na pytania związane z sensem ludzkiej egazystencji i porusza trudne tematy.

użytkownik usunięty

Popieram Alessandro, ty matcher patrzysz z calkiem innego punktu widzenia niz wiekszosc ludzi, nie kazdy film musi miec sens i dawac do myslenia, jesli ludzie by produkowali tylko filmy ambitne, i takie dramaty, arcydziela itp. to by to nudne bylo, wiesz mi, kazdy rodzaj filmu ma swoje wlasne style i motywy, np komedia ma na celu rozsmieszyc, horror ma przestraszyc, ten akurat, jest jako kino akcji, a kino akcji ma na celu zadowolic w sensie rozrywki, czy nie wiem jak to nazwac, fakt, ja np ci powiem ze nie lubie komedi, ale nie mowie ze sa zle, bo wiem ze wiele ludzi lubi takie filmy, film to kwestia gustu, twoja krytyka jest naprawde w prosty sposob przedstawiona, nie podajesz wogole konstruktywnych argumentow, piszesz na wylot, bez konkretnego zdania, pisz do rzeczy prosze, nie mam nic do ciebie matcher, bo ty patrzysz na filmy jak artysta, wiem bo czytalem chyba wszystkie twoje wypowiedzi o filmach, jesli ty nie lubisz badz nie pojmujesz sensu filmow akcji, nie wypowiadaj sie prosze, wiem ze jest cos takie jak wolnosc slowa, ale ty przesadzasz, jak juz zamierzasz krytykowac film to prosze wypowiedz sie troche konstruktywniej, moim zdaniem nie potrafisz wogole odczuwac tematu filmow akcji, no coz, kwestia gustu. a jesli chodzi o film i moja wypowiedz dodam ze jesli chodzi o arcydzielo, to film jest beznadziejny, ale jesli chodzi o dobre kino akcji, z mieszakna horroru i fantastyki, film jest naprawde znakomity, najlepszy w swoim rodzaju, i tak ten film kazdy bedzie mial w kolekcji a filmy kacji nadal beda powstawac, bo one nie maja na celu fabuly, tylko dobre efekty, klimat itp. wiec matcher, stary prosze cie nie pisz takich glupot, i jesli cie obrazilem to sorry.

Byłem w kinie na Predatorze kiedyś z kumplem i nie chcieli nas wpóścić....ale jakoś się udało wejść fuksem! Teraz mam do tego filmu olbrzymi sentyment!!!!