Moja ulubiona postac kina sc.f. .Watpie aby przebił genialną cz. 1 , jednakze jest szansa na dobry film z ciekawą fabułą .
Jak dla mnie ten gatunek to nieodgadnione zło cz1 i 2 to arcydzieło .Chyba best of the best jeśli chodzi o horror-sens./sc.fiction .Mam na myśli Alien gdyż AVP , przemilczę .No cóż kiedyś z pewnością nasz gatunek również przekona się że nie wszyscy we wszechświecie są mili i przyjażni .
Popieram, częśc 1 i 2 arcydzieło, 3 broni się głównie klimatem i pomyslem, 4 to natomiast zwykła rozrywka w stylu taniej rozpierduchy (tyle że wysoki budżet), AvP można odciąć od serii, i wtey sie sprawdza, jakiś klimat ma, natomiast AvP 2 to żenada, pomysł fajny, wykonanie lepiej przemilczę, a widziałes prometeusza i przymierze? Jakk dla mnie są spoko, jednak niestety te filmy nie są doceniane. Pozdrawiam
Predator 1 co najwyżej jest świetny, ale nie dwójka.
Predator 1 śmiało można ocenić na 9/10
Predator 2 naciągane 7/10 lub 6/10
Predators 6/10
Alien vs Predator 5/10
Alien vs Predator 2 3/10
Predator z 2018 zbiera przeciętne i słabe recenzje, ale ponoć film jest dużo gorszy tylko od Predatora 1, ale lepszy ponoć od sequeli lub porównywalny z dwójką. Wadą jest niedopracowany scenariusz, postacie oraz
niepotrzebny humor na siłę jak w filmach Marvela.
Film ma jednak dobre sceny akcji i dużo brutalności.