6,1 62 tys. ocen
6,1 10 1 61676
5,0 24 krytyków
Predators
powrót do forum filmu Predators

ŚWIETNIE!!!!!!!! Idąc do kina miałem przeczucie ,że to będzie coś (tym bardziej ,że bardzo czekałem na ten film). I tak też było. Od samego początku buduje się ciekawy klimat i jak napisałem w temacie nastąpił powrót do korzeni. Plątanina ciemnozielonych gąszczy i szarych skamieniałych pustyń daje fajny klaustrofobiczny efekt. Fabuła została na drugim planie ,ale przecież to PREDATORS nie trzeba tu namiętnych pocałunków i czułych wyznań przy zachodzącym słońcu i jak dla mnie sam widok wysuwających się ostrzy, charakterystycznego trójkropkowego celownika i lekkiego zarysu niewidzialnej postaci już był ogromną frajdą (nie wspominając o predatorowym "trrrrrrryyy", które słysząc przyprawiało o dziwną ciarkę ekscytacji :)).Adrien Brody może Schwarzennegerem nie jest, ale dał rade jako bad madafaka w drużynie :D Szkoda trochę roli Laurencea Fishburnea ,gdyż w zasadzie tylko śmignoł w 10 -minutowym fragmencie filmu...

Podsumowując jak dla mnie film warty dużej 10 tym bardziej ,że po wyjściu z kina pierwsze o czym pomyślałem to żeby zobaczyć ten film jeszcze raz.