też się nad tym zastanawiałem, już nieraz były dyskusje na ten temat. ja myślę że w sposób "ziemski", tzn musiały by istnieć samice, z którymi nasi dzielni łowcy mogli by płodzić swoich potomków. chyba że znów jakaś opcja z wykluwaniem się z jaj (wszak oni też przypominają trochę gady). nie wiem czy w komiksach było to kiedyś wyjaśnione. bo jak rozmnażają się obcy wiemy, nie wiemy wlasnie jak robią to predatorzy
Oczywiście, że istnieją samice
" Podobnie jak u ludzi samice Predatorów mają bardziej kobiece kształty. Są równie (jeśli nie bardziej) silne co samce, i znacznie od nich wyższe, podobnie jak u np owadów osiągają większe rozmiary. Nie walczą, zajmują się polityką i nauką. Zajmują się również kastracją samców, większość myśliwych to kastraci, którzy byli zbyt brutalni by dopuszczać ich do kopulacji z samicą. Najspokojniejsi z predatorów pełnią więc funkcję samców rozpłodowych, pozostawieni samym sobie kastraci z kolei tworzą grupy w których udają się na polowania."
http://pl.alien.wikia.com/wiki/Yautja
I wszystko jasne..tylko ta kastracja mi tu nie pasuje:P
Właśnie, eunuchy jako nieustraszeni wojownicy, poszukiwacze świadectw swojego męstwa :) Rozumiem, strażnicy haremów, urzędnicy, ale nie goście którym nie powinno brakować cojones. Taki obraz trochę nie pasuje do wizerunku kosmicznego drapieżcy.
Ja nie uznaję tej informacji za prawdziwą..Poza tym pewnie taki "facet" po udanych łowach musi jakoś sobie ulżyc, no nie? :D
No wypadałoby, rozerwać się z jakąś laską. Stres, emocje, wiadomo buźka nie szklanka, walka nie sielanka. Ja osobiście nie wyobrażam sobie takiego stanu rzeczy :D To musi być fake.
Predator bez jaj, no nie no to się gryzie samo z sobą..ja tam myślę że oni rozmnażają się jak ludzie, tylko może trochę bardziej, mmm..brutalniej działają:D
zdecydowanie muszą mieć grandes cojones! ;) tacy twardziele jak oni. i muszą być jakieś samice. w końcu o ich rodzimej planecie, o ich sposobie zamieszkania, rozmnażania, biologii, cywilizacji i kulturze praktycznie nic nie wiemy. przecież znamy tylko mysliwych którzy lecą na łowy, nawet w Predators są niby u siebie, na swojej planecie, ale to jest definitywnie poligon do ćwiczeń. może kiedyś powstanie film, w których poznamy ich planetę i obyczaje z bliska
Proste to urodzeni wojownicy, kolesie którym strach może jedynie naskoczyć, nawet w momentach śmierci potrafią myśleć jedynie o zadaniu tzw. ostatniego ciosu. Taki gość z pewnością ma konkretną laskę, której z pewnością nie da w nocy zasnąć :D
Ubawiło mnie ten dialog ;) ale koleżanka ma racje i owszem Kobiety kochają waleczny dominujących samców ..dla nas to nie pojęte nie rozumiem jak można odczuwać rozkosz z bycia zdominowanym ale kobiety tak mają Predatorzy uosabiają całe jestestwo męskości ;) więc się nie dziwie ... wracając do meritum w Serii AVP WAR - jest wyjaśnione i pokazane iż Yautja mają samice i rozmnażają się jak ludzie tylko te inf o kastracji mi nie psuje .... z spokojnych samców rosły by ciapowate predatory ..nie nadawali by się na łowców ;) co do reszty jak najbardziej prawdopodobne ...jest kilka hipotez niektórzy sądzą żę Yautia podróżją w 3 4 wielkich matko statkach i żyją trybem nomadycznym przemieszczając się z planety na planetę jeszcze w innym komiksie gdzie jest kilka historyjek w jednym zeszycie o tytule "zwierzyna idealna" pojawia sie wzmianka gdzie widać wielką hale zamek ? (Co sugerowało by rodzimą planetę) w którym główny bohater zbira studiuje i rozważa naturę xenomorpha i wybiera się na ostatnie łowy pod koniec swego życia gdy już jest stary ...
A czemu nie? Przecież jak samcowi wytniesz jaja to cała produkcja testosteronu nie idzie w mosznę tylko w resztę ciała. To logiczne, że chodzą wtedy na polowania totalnie wqrvieni i tłumaczy fakt dlaczego "nawet w momentach śmierci potrafią myśleć jedynie o zadaniu tzw. ostatniego ciosu". W końcu co im zostało? I tak sobie nie pokopulują. BTW - te najspokojniejsze z predatorów (samce rozpłodowe) to chyba jakieś cioty co w domu przy garach siedzą i dziećmi się zajmują. Przecież to samice zajmują się nauką i polityką (bądź co bądź dziedziny na ziemi opanowane głównie przez samców i nieliczne samice alfa).
P.S. Chyba nie chciałbym zobaczyć filmu, gdzie na planecie predatorów samce rozpłodowe pilnują ciepła domowego ogniska. Pozdr. dla fanów serii.
umieszczenie narządów kopulacyjnych predatora zostało ukazane w komiksie : andrzej gołota vs predator . polecam lekturę - produkt polski .
W filmie AvP-R mamy predaliena, który ma cechy zarówno predatora jak i ksenomorfa. Wiemy jak rozmnażają się ksenomorfy, a zatem po kim innym predalien mógł odziedziczyć metodę doustną ...
Tak, bracia Strausse zbrukali nie tylko obcego.