Jak w tytule tematu, jestem totalnie zdegustowany tym filmem i mam nadzieję, że każdy myślący
człowiek a bynajmniej na przeciętnym poziomie, będzie podzielać moją opinię. Porównywanie tego
filmu do American Pie to profanacja filmu, który był być może i bardziej idiotyczny, lecz bynajmniej
momentami zabawny, a to ? to produkcja dla uczniów gimnazjum lub bliskiej grupy wiekowej.
Ach to sławetne "bynajmniej"...
"bynajmniej momentami zabawny", czyli, że wcale nie był zabawny. To tak na marginesie.
Co do filmu: zgadzam się z Tobą, film jest przerażająco i bezdennie głupi. Nie polecam. Wręcz odradzam.
...ja nie powiedziałbym że to komedia, że ma propagować cokolwiek i wzbudzić śmiech i zachwyt.
Jeśli ktoś to tak odbiera, to sądzę że zbyt mało dorośle postrzega świat. Film miał opowiedzieć o tym jak głupota nastolatków doprowadziła do klęski, kataklizmu, zagrożenia życia...
A momenty komediowe to tylko wycinki, które takim imprezom towarzyszą. Rozumiem, że jesteś zdania, że reżyser powinien nagrać ten film z udziałem 4 gości w pulowerkach nad szachami, z bezalkoholowym szampanem... a szczytem szaleństwa (ku przestrodze dla gimbazy) miałoby być wsadzenie prącia w jabłecznik?
Dokładnie, nie wiem jak można porównywać ten film do American Pie, to zupełnie inna liga. Ten film to nieporozumienie, nie dałbym nawet 1\10 ale nie ma już niższej oceny na filmwebie.
Film gówno totalne i tyle w temacie.W ogóle nie śmieszny i porównywanie tego do American Pie nie powinno mieć nigdy miejsca.Tutaj w ogóle nie było się z czego śmiać, żenada i tyle,do tego przesadzony.Do mnie jakoś nie przemówił i chcę jak najszybciej o nim zapomnieć.Za to do American Pie zawsze bardzo chętnie wracam,oczywiście mam tu na myśli odsłony z orginalną ekipą.
Piszecie tak, jakby american pie było jakimś arcydziełem, a jak dla mnie jest jedną z najdebilniejszych, typowych amerykańskich komedii o nastolatkach chcących poruchać. To nawet ten przereklamowany project x wypada przy tym dobrze.
Nikt nie mówi że American Pie jest arcydziełem - bo nim nie jest. Ale przynajmniej da się pośmiać.
Masz rację - nie powinno być oceniane razem, bo American Pie to komedia w czystym tego słowa rozumieniu, Projekt X to jak dla mnie dramat inspirowany na podstawie prawdziwych wydarzeń.
Seria American pie to kolejne pseudofilmy,ale ten film to pokazanie młodzieży(czyt. bezczelnych bachorów)w najgorszym świetle,które niestety w dzisiejszych czasach staje się normą.
Forum filmowe nie jest stroną dla polonistów... do cholery. :)
Poziomy dwukropek za to jest poprawny?
Film słaby i nijaki.
Ten film jest zajebisty, a każdy kto twierdzi inaczej jest na mojej liście. Obejrzałem go kilkanaście razy i się nie nudzi. Film ten jest "typowych amerykańskich komedii o nastolatkach chcących poruchać" i jeśli odbierać go pod tym względem to lepiej się filmu o tej tematyce zrobić nie dało.
Dla mnie american pie to jakaś chała totalna, humor tragiczny, osobiście w ogóle go nie łapię, podobnie co kac vegas... Dla mnie to po prostu żałosne...
Osobiście nie mam pojęcia jak ten film mógł się jakkolwiek podobać, ale ok.
Co do projektu X... Jest lepszy... Zabawniejszy... Bo mamy coś więcej niż debilną scenę z jabłecznikiem (po której zrezygnowałem z filmu)... Tutaj na prawdę normalny ułożony chłopak, stracił kontrolę... Przesadził i to na maks.
Efekt był spektakularny (to chyba najbardziej pasuje). Projektowi X bliżej do rzeczywistości niż american pie.
Wg mnie projektu nie powinno się oglądać na trzeźwo... Bo dopiero wtedy będzie on śmieszny...
Ludzie od 1/10 to ci sąsiedzi, którzy już dawno o swojej młodości zapomnieli, albo nigdy się dobrze nie bawili. Ja tam lubię o sobie myśleć w pozycji tego gościa z wąsem, który był na tej imprezie, a potem przy wywiadzie potakiwał swojej żonie "takie spokojne osiedle było" "no co za okropna młodzież".
Motyw imprezy wymykającej się spod kontroli jest po prostu relatable, chociaż większości ludzi pewnie nie zdarzyło się wkurzyć groźnego dillera i zniszczyć pół osiedla
Ostro durny film to prawda ale widzę tutaj wiele ocen na 10 gwiazdek i nie jestem zaskoczony bo gimnazjum i nieco starsi na pewno są zachwyceni ale trzeba wierzyć ,że po kilku latach będzie im wstyd kiedy tutaj wejdą i zobaczą swoją ocenę ;) jeśli dorosły człowiek daje 10 to jest to przykre.