PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=625065}

Przyjaciel do końca świata

Seeking a Friend for the End of the World
2012
6,3 35 tys. ocen
6,3 10 1 34910
5,0 22 krytyków
Przyjaciel do końca świata
powrót do forum filmu Przyjaciel do końca świata

Wybrałabym się, jednak boję się że będzie to marny wybór.
Był może ktoś? Jakie wrażenia po senasie? Pozdrawiam:)

spanieleczek

Aż tak bardzo ufasz czyimś gustom zamiast swojemu? Z komediami jest problem bo są różne rodzaje dowcipów - skąd będziesz wiedziec że ten co poleca tobie film ma takie samo poczucie humoru jak ty? Zaufaj sobie a nie innym :-)

ocenił(a) film na 4
boromeusz

Ostatnio zaufałam swojemu, mimo negatywnych opinii na temat filmu i niestety się zawiodłam;p Dlatego wolę się najpierw popytać:D

spanieleczek

a na czym byłaś? Szczerze mówiąc osobiście rzadko chodze do kina na komedie bo faktycznie nigdy nie wiadomo na co sie trafi.

ocenił(a) film na 4
boromeusz

Jedne z najgorszych filmów na jakich byłam w kinie(to akurat horrory, czasem lubię się trochę bać:D) to Paranormal Activity 3(pierwszy film z "trylogii jaki widziałam, specialnie nie przypadł mi do gustu, do pójścia do kina zachęcił mnie opis) i Krzyk 4 (również pierwszy film z serii "Krzyku",po tym filmie przez pół godziny nie potrafiłam wydusić z siebie słowa, cały czas rozmyślałam jaki on był beznadziejny i głupi. :D) [Oczywiście bez urazy dla fanów:)]
Za komediami szczególnie nie przepadam, chyba że takiewieczorki spędzone w domu na kanapie, zawsze poprawiące humor:)
Wolę filmy gdzie trzeba "trochę pomyśleć"- psychologiczne, uwielbiam; thrillery, musicale, dramaty, s&f..
Kostiumowymi również nie pogardzę:) Niestety nic interesującego na razie w kinach nie widać, a Keirę lubię więc chciałam się skusić na ten film:D

spanieleczek

Horrorów nie lubię - dziwię się że ktoś płaci za to żeby sie bać ;-) Tez lubie Keirę i wydaje się po zwiastunach że ten film może być niezły. W przyszły weekend wchodzi Prometeusz - zanosi się na film godny uwagi a juz napewno jak dla mnie kolejna częśc Batmana - to moje typy i ewentualne propozycje dla Ciebie :-) A teraz w kinie nowa Epoka Lodowcowa - to może byc tez zabawne - pozostałe mi się podobały :-) Osobiście lubie tez filmy w stylu "bardzo zakręcone" np: Zostań, Mechanik, Mr Nobody ale na te filmy trzeba mieć nastrój :-)

ocenił(a) film na 8
spanieleczek

Poszłam z obawa na ten film,że będę się nudzić , ale film mi się spodobał.Główne role świetnie zagrane., ale nie jest typowa typowa komedia Trudno komuś doradzać .To rzecz gustu i dlatego przeważnie opinie o filmach są sprzeczne.

ocenił(a) film na 8
spanieleczek

Patrząc na ten post, to nie jest film dla Ciebie, bo jest za 'lekki'. : ) Ale kto wie, daj mu szansę. I przede wszystkim - nie jest to 'komedia'. To jest film raczej do pogodnego uśmiechania się w trakcie seansu ( i długo po nim!), niz do śmiania się. ;)

ocenił(a) film na 9
spanieleczek

Ja jestem bardzo zadowolona z filmu, nie żałuję, że go obejrzałam :) Nie jest to komedia na której bez przerwy się śmiejesz, nie mniej jest bardzo pozytywny i hmmm, uroczy :) Ze swojej strony bardzo polecam :)

ocenił(a) film na 8
Lady_Amaranth

Mi również się podobał bo nie skończył się jak te wszystkie filmy totalnym happy endem :)

ocenił(a) film na 8
kasia141414

Dokładnie... Również to mnie ujęło że happy endu nie było :)
Troszkę momentami stawał się monotonny i anemiczny...
Ale film ogólnie moim zdaniem wart obejrzenia - taki film na "niedzielne odprężenie" :)

kasia141414

czy to czasem nie jest lekki spoiler?? :-)

ocenił(a) film na 8
spanieleczek

Warto się wybrać. Film nie jest oczywiście mieszanką gołych bab i efektów specjalnych, zamiast na katastrofie skupia się na zachowaniu ludzi i ich reakcjach. Pokazuje czystą relację między bohaterami i ich ostatnie pragnienia. Moim zdaniem warto obejrzeć. Także ze względu na dobrą i utalentowaną obsadę.

ocenił(a) film na 1
kala321

Cześć, pierwszy raz komentuje na Filmweb'ie ale po wczorajszym seansie muszę. Wczoraj byłem w kinie na powyższym filmie, rzadko mi się to zdarza, ale chciałem wyjść w trakcie i oddać bilety. Film jest po prostu nudny, teksty są słabe - nie znalazłem nic godnego uwagi. Czytając powyższe komentarze nie wiem czy to samo oglądaliśmy, szczerze nie polecam.

ocenił(a) film na 5
MateuszKukle

zgadzam sie z komentarzem powyzej, te zbyłam wczoraj i tez totalnie sie wynudziłam

ocenił(a) film na 5
spanieleczek

bylem w kinie z dziewczyna i nie polecam... nudny jak nie wiem... prawie zasnalem...

spanieleczek

Mi się ten film spodobał, gra aktorska bardzo dobra, fajna muzyka i end nie taki jak zawsze, a to wg mnie duży plus. ;)

użytkownik usunięty
spanieleczek

Warto. :) Pobudza do refleksji.

ocenił(a) film na 8

dla mnie ..warto :-) ..fakt że już kilka lat temu zaczęłam się nudzić na sensacyjnych filmach z Nicolasem Cage’m .. a ten zwłaszcza w kilku momentach zrobił na mnie wrażenie i to nie tylko sceną z pająkiem :-)

ocenił(a) film na 5
spanieleczek

nie warto to ufać gustom użytkowników portalu filmweb.pl. za to do kina zawsze warto się wybrać :) nie rozumiem Twojego dylematu...

Marys_a

I jak się kończy ? Dobre efekty jak w Ziemię wali kamyk ? pozdr