PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=625065}

Przyjaciel do końca świata

Seeking a Friend for the End of the World
2012
6,3 35 tys. ocen
6,3 10 1 34910
5,0 22 krytyków
Przyjaciel do końca świata
powrót do forum filmu Przyjaciel do końca świata

ciężko mi się zdecydować :-) tak czy inaczej - ani do pośmiania ani do refleksji.

ocenił(a) film na 7
paniczBartosz

czy ja wiem... mnie po tym filmie naszło na refleksje !!!...

ocenił(a) film na 5
CukierkowaLala

może faktycznie nieco to spłaszczyłem :-)
bo mimo tego końca świata, oboje byli faktycznie szczęśliwi. i można to faktycznie skomentować tak, że "nieważne jak jest, ważne że jesteśmy razem" itd itp.
tylko czy to w ogóle pasuje do tego filmu? do tej pary aktorów? i czy w ogóle ta para aktorów do siebie pasuje? :-)
w mojej ocenie po prostu ten film nie sprawdza się w żadnym z wymienionych przez filmweb gatunków.

ocenił(a) film na 7
paniczBartosz

trochę dziwna była ta atmosfera w filmie koniec świata, a Ci ludzie zachowywali się jakby nigdy nic pomijając tych ludzi przed którymi uciekali... Film według mnie był dobry :) aktorzy też bo to nie chodziło o piękną wizualnie dobraną parę tylko o 2 ludzi z różnych światów z dużymi różnicami np wiek :) Ja ten film dobrze odebrałam, ale każdy ma inny gust :)

ocenił(a) film na 8
paniczBartosz

fakt, raczej mało do pośmiania ale czy bez refleksji?

paniczBartosz

Gdyby nie ten chłopak Penny na początku, facet z auta i parę głupich sytuacji, film byłby lepszy. A tak - na początku jest taka głupia, amerykańska 'komedia', która później przeistacza się w naprawdę fajny film. Dziwnie to wymyślili.