Trzyma w napięciu , no oczywiście muszą być odpowiednie zmienne jak noc i cisza dookoła:) i ten czarno biały obraz w kolorze nie było by to samo:] ale film jak najbardziej miodzio... 9/10
Ja przyznam się bez bicia, że w pewnym momencie oczy same zaczęły mi się zamykać bo film się momentami dłużył no i byłem już śpiący :P ale końcówka mną pozamiatała i wynagrodziła wszystko, inaczej spojrzałem na cały film... Dla mnie 8/10
Spoiler!
Mam pytanie, czy Norman był seryjnym mordercą czy Marion i detektyw to jego jedyne ofiary, w filmie nic nie wspomniano, że mógł mieć inne ofiary ale to jak zacierał ślady, nieomal spokojnie i rutynowo, no i bagno, jakby dobrze znał to miejsce...
Na koÅcu w sÄ dzie mówiono o zaginiÄciu dwóch dziewczyn z miasteczka, i chyba siÄ przyznaÅ temu doktorowi.
Film jest super. Uwielbiam horrory, obejrzałem już ich masę ale Psychoza nie wątpliwie jest moim numerem jeden od dziś, zapowiadało się nie zbyt ciekawie ale tuż po rozpoczęciu akcji w motelu wszystko się zmieniło. Jeszcze żaden horror nowy czyli lata 70 i w górę mnie tak nie wystraszył jak ten. A atmosferę miałem znakomitą :) Ciemny pokój, aby światło monitora :) Polecam każdemu amatorowi dobrego horroru, jeśli jest w stanie dostrzec piękno w filmie, fabułę , napięcie a nie tylko krew i flaki to mu się spodoba :)
zgadzam się film leciał po 22 wszędzie ciemno i cicho. W życiu nie powiedziałabym, że film z 1960 roku zrobi na mnie takie wielkie wrażenie i tak mnie przestraszy. Przez większą część filmu odczuwałam takie napięcie i niespokojne oczekiwanie co będzie dalej. Zastanowiło mnie po co ta kobieta tak się spoufalała z tym młodym hotelarzem w cudzysłowiu. On się napraszał i w ogóle był dziwny, ale potem moje podejrzenia ustąpiły ( jak widać niesłusznie). Cholernie okropna muzyka - po prostu świetna. Aż mi w głowie huczy jak sobie przypomnę. Taka jednostajna i strrrrraszna. Dzisiejsze filmy grozy, thrillery mogą się schować. zaskoczka z zakończenieniem - w życiu bym na to nie wpadła.10/10 i kropka