Psychoza

Psycho
1960
8,1 151 tys. ocen
8,1 10 1 151269
8,7 74   krytyków
Psychoza
powrót do forum filmu Psychoza

ocenił(a) film na 10

Trzyma w napięciu , no oczywiście muszą być odpowiednie zmienne jak noc i cisza dookoła:) i ten czarno biały obraz w kolorze nie było by to samo:] ale film jak najbardziej miodzio... 9/10

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 8
Cziken

Ja przyznam się bez bicia, że w pewnym momencie oczy same zaczęły mi się zamykać bo film się momentami dłużył no i byłem już śpiący :P ale końcówka mną pozamiatała i wynagrodziła wszystko, inaczej spojrzałem na cały film... Dla mnie 8/10

Spoiler!

Mam pytanie, czy Norman był seryjnym mordercą czy Marion i detektyw to jego jedyne ofiary, w filmie nic nie wspomniano, że mógł mieć inne ofiary ale to jak zacierał ślady, nieomal spokojnie i rutynowo, no i bagno, jakby dobrze znał to miejsce...

ocenił(a) film na 10
sonix90

Na końcu w sądzie mówiono o zaginięciu dwóch dziewczyn z miasteczka, i chyba się przyznał temu doktorowi.

ocenił(a) film na 9
Cziken

Film jest super. Uwielbiam horrory, obejrzałem już ich masę ale Psychoza nie wątpliwie jest moim numerem jeden od dziś, zapowiadało się nie zbyt ciekawie ale tuż po rozpoczęciu akcji w motelu wszystko się zmieniło. Jeszcze żaden horror nowy czyli lata 70 i w górę mnie tak nie wystraszył jak ten. A atmosferę miałem znakomitą :) Ciemny pokój, aby światło monitora :) Polecam każdemu amatorowi dobrego horroru, jeśli jest w stanie dostrzec piękno w filmie, fabułę , napięcie a nie tylko krew i flaki to mu się spodoba :)

ocenił(a) film na 10
Freddy_3

zgadzam się film leciał po 22 wszędzie ciemno i cicho. W życiu nie powiedziałabym, że film z 1960 roku zrobi na mnie takie wielkie wrażenie i tak mnie przestraszy. Przez większą część filmu odczuwałam takie napięcie i niespokojne oczekiwanie co będzie dalej. Zastanowiło mnie po co ta kobieta tak się spoufalała z tym młodym hotelarzem w cudzysłowiu. On się napraszał i w ogóle był dziwny, ale potem moje podejrzenia ustąpiły ( jak widać niesłusznie). Cholernie okropna muzyka - po prostu świetna. Aż mi w głowie huczy jak sobie przypomnę. Taka jednostajna i strrrrraszna. Dzisiejsze filmy grozy, thrillery mogą się schować. zaskoczka z zakończenieniem - w życiu bym na to nie wpadła.10/10 i kropka