Nareszcie wielki powrót arcydzieł do top 100. O ile pamiętam, to ostatnio powrócił Amadeusz, Dobry, zły i brzydki, 12 gniewnych ludzi oraz właśnie Psychoza. Oby tak dalej!
P. S. Nie sugeruję się tym rankingiem, ale kiedyś można było polecić coś znajomemu z top 100, przez długi okres wypadały wielkie filmy, ale teraz anime spadają, a arcydzieła podnoszą się z popiołów...;)
No i Psychoza znowu spadła, zresztą kogo to obchodzi. A anime powinno być w topie, na pewno bardziej niż Święci z Bostonu, Pamiętnik, K-pax i jeszcze parę innych.
Ogólnie gratuluję dobrego gustu sztandarowe produkcje anime na 1, na pewno nie słuchałeś konia czy jak było temu ciulowi co się sadził, bo anime jest w topie.
No i co, nie podoba się? Anime to wielka kupa gówna, poza tym w jednym z kszmarem konia się zgadzam, takie coś nie powinno nigdy być w top 100, a już napewno nie w top 30, wyżej od Pulp fiction i Czasu apokalipsy.
Wiem o co ci chodzi, ja sam mam tak z paroma filmami, głównie mojego Boga jeśli idzie o reżyserię Hitcha, Bergmana no i paru innych. To jednak nie oznacza, że powinno się uprzedzać oraz oceniać filmy przez pryzmat topu i to jeszcze "naszego". Gdybym stawiał filmom, które chcę żeby wyleciały z Topu to moja średnia z ocen byłaby znacznie mniejsza. Jednak to twoja decyzja i opinia, nie mam na to zbyt wielkiego wpływu i przekonywać cię nie będę.