8,3 723 tys. ocen
8,3 10 1 723306
9,2 99   krytyków
Pulp Fiction
powrót do forum filmu Pulp Fiction

ocenił(a) film na 6

Jak widać po poniższych komentarzach (a nawet wstępach do nich, przy czym mowa
zwłaszcza o jego ciemniakowości krisnir, który uważa, że film z roku 1994 powstał
po 2012) warto od czasu do czasu sprawdzić najnowsze wpisy pod adresem filmu,
który od czasu, gdy zrobił się znany, pozostał taki do dziś i nie planuje w tej kwestii zmian.

Póki co, żaden ze mnie amator, tudzież znawca tego projektu (znacznie bardziej wolę
gangsterka w wykonaniu Guya Ritchie lub Martina Scorsese); obejrzałem go jednak tyle
razy, że mogę z całym właściwym stanowczości spokojem stwierdzić, że nazywanie go
w tak negatywny sposób nie jest właściwe.

Mam nadzieję, że fani filmu udzielą mi wsparcia, a do tego czasu poinformuję, że nie jest
to film, który należy wziąć na poważnie. To są jaja, jaja i jeszcze raz jaja, ale nie takie, jakie
serwuje w swoim rewirze Jerry Zucker (Naked Gun) czy Mel Brooks (Men in Tights) tylko
trochę cięższego kalibru.

Film nie opowiada o profesjonalistach (poza panem Wolfem :] ) lecz o gościach, którzy
na robocie znają się mniej więcej w takim stopniu, co grający ich aktorzy. Jak dla mnie,
ten projekt jest na pewno przekombinowany - dużo bardziej podobały mi się cztery
ostatnie dzieła Quentina, nie licząc "Deathproof" - ale ma w sobie element artystyczny.

Tyle, że trzeba chcieć go dostrzec, a nie tylko wypatrywać.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 10
Kadente

Wypowiedz krisnira jest zwykla prowokacja, nie ciezko sie tego domyslic zwazywszy na to, ze ocenil on Pulp Ficition 10/10.

ocenił(a) film na 6
Cililing

Na to wygląda :

Cililing

co ty ciotka masz uraz do prowokacji z dziecinstwa

wyluzuj

prowokacje nie istnieja

daje ci co najwyzej 0/10

Cililing

Dlaczego tak sądzisz? Uzasadnij swoją wypowiedź. A może ty chcesz tylko go obrazić. Dlaczego to robisz? Dlaczego używasz wulgarnych słów albo bezpodstawnie oskarżasz ludzi o niestworzone rzeczy. Ktoś nawet policzył że już jakieś 1000 "troli" znalazłeś tutaj. A może to ty jesteś właśnie trolem. Przeszkadzasz w dyskusji. Obrażasz. Wyluzuj. Nikt ci tutaj nie zagraża. Nawet jeżeli jesteś chory jak sugerują inni to nie usprawiedliwia cię to ani trochę? Potrafisz powiedzieć dlaczego obrażasz innych użytkowników forum?