Jak widać po poniższych komentarzach (a nawet wstępach do nich, przy czym mowa
zwłaszcza o jego ciemniakowości krisnir, który uważa, że film z roku 1994 powstał
po 2012) warto od czasu do czasu sprawdzić najnowsze wpisy pod adresem filmu,
który od czasu, gdy zrobił się znany, pozostał taki do dziś i nie planuje w tej kwestii zmian.
Póki co, żaden ze mnie amator, tudzież znawca tego projektu (znacznie bardziej wolę
gangsterka w wykonaniu Guya Ritchie lub Martina Scorsese); obejrzałem go jednak tyle
razy, że mogę z całym właściwym stanowczości spokojem stwierdzić, że nazywanie go
w tak negatywny sposób nie jest właściwe.
Mam nadzieję, że fani filmu udzielą mi wsparcia, a do tego czasu poinformuję, że nie jest
to film, który należy wziąć na poważnie. To są jaja, jaja i jeszcze raz jaja, ale nie takie, jakie
serwuje w swoim rewirze Jerry Zucker (Naked Gun) czy Mel Brooks (Men in Tights) tylko
trochę cięższego kalibru.
Film nie opowiada o profesjonalistach (poza panem Wolfem :] ) lecz o gościach, którzy
na robocie znają się mniej więcej w takim stopniu, co grający ich aktorzy. Jak dla mnie,
ten projekt jest na pewno przekombinowany - dużo bardziej podobały mi się cztery
ostatnie dzieła Quentina, nie licząc "Deathproof" - ale ma w sobie element artystyczny.
Tyle, że trzeba chcieć go dostrzec, a nie tylko wypatrywać.
Wypowiedz krisnira jest zwykla prowokacja, nie ciezko sie tego domyslic zwazywszy na to, ze ocenil on Pulp Ficition 10/10.
co ty ciotka masz uraz do prowokacji z dziecinstwa
wyluzuj
prowokacje nie istnieja
daje ci co najwyzej 0/10
Dlaczego tak sądzisz? Uzasadnij swoją wypowiedź. A może ty chcesz tylko go obrazić. Dlaczego to robisz? Dlaczego używasz wulgarnych słów albo bezpodstawnie oskarżasz ludzi o niestworzone rzeczy. Ktoś nawet policzył że już jakieś 1000 "troli" znalazłeś tutaj. A może to ty jesteś właśnie trolem. Przeszkadzasz w dyskusji. Obrażasz. Wyluzuj. Nikt ci tutaj nie zagraża. Nawet jeżeli jesteś chory jak sugerują inni to nie usprawiedliwia cię to ani trochę? Potrafisz powiedzieć dlaczego obrażasz innych użytkowników forum?