Hejka..
Jestem fajnką Zwiadowców.. Niedawno skończyłam czytać 11 księge..
Ksiazki polecila mi kolezanka.. One są niesamowite, wciągające...
Mialam wrazenie, jakbym uczestniczyla w wydarzeniach z życia Willa i Halta..
Płakałam w niektórych momentach.. Gdy Halt został zraniony zatrutą strzałą Genoweńczyka,
gdy Wyrwij został ranny i zastąpił go nowy Wyrwij, płakałam, gdy zdałam sb sprawe,
że skończyłam czytać 11 księge, ostatnią... ze to koniec historii Willa, Halta i innych... Wiem, że
pewnie uznacie to za głupie.. Żyłam tymi książkami...
Szkoda, że John Flanagan nie napisał więcej tomów, że nie opisał jak przebiegało Willowi
życie z ''nowym''Wyrwijem, jak wyglądało życie Horace z Cassandrą po ślubie, co się dalej
działo w życiu Willa.. Szkoda
Chciałabym, aby stworzyli film na podstawie książek.. A wy.??
Tylko, żeby nie zepsuli tego, jak np. w Eragonie... Zobaczyc film, a wyobrazac sb postacie,
walki.. two dwie rozne rzeczy...
Pozdrawiam czytelników
Drużyny nie czytałam, jednak kolega, który polecił mi "Zwiadowców" mówi, że porównywalna. Słyszałam od niego też, że "podobno" ma wyjść jakoś w przyszłym roku 12 księga pod tytułem "Królewski Zwiadowca" gdzie Will będzie miał czeladniczkę ( prawdopodobnie córkę Horace i Evanlyn ) xD ale czy to prawda to nwm.
I takie pyt. Polecasz Eragona?? Bo mój brat jest zafascynowany filmem, ale ja tam w nim nic nie widzę. Jednak od jakiegoś czasu co chwila natykam się na wzmianki o książce i zastanawiam się, czy nie sięgnąć.
Książki są naprawdę dobre, nieporównywalnie lepsze od filmu. Mimo, że zawiodłam się trochę na ostatnim tomie to gorąco polecam tą serię.
A co do "Królewskiego Zwiadowcy" to premiera w Polsce i za granicą jest 11 września tego roku.
A skąd wiesz o tym, że we wrześniu tego roku? Bo ja słyszałam, że w Australii 21 października, a u nas jakoś styczeń luty.
Szczerze, obie się myliłyśmy :) Data premiery to 9 październik. : http://www.empik.com/zwiadowcy-12-krolewski-zwiadowca-flanagan-john,p1079984512, ksiazka-p
I to jest prawdziwa informacja, bo na stronie Empiku nie pisaliby niesprawdzonych rzeczy, zresztą można już zamawiać przedpremierowo.
Dzięki za info =D I dobrze, że się myliłam, bo nie wiem, czy do stycznia bym wytrzymała xD