PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=592785}
9,1 21  ocen
9,1 10 1 21
Ranger's Apprentice
powrót do forum filmu Ranger's Apprentice

Hejka..
Jestem fajnką Zwiadowców.. Niedawno skończyłam czytać 11 księge..
Ksiazki polecila mi kolezanka.. One są niesamowite, wciągające...
Mialam wrazenie, jakbym uczestniczyla w wydarzeniach z życia Willa i Halta..
Płakałam w niektórych momentach.. Gdy Halt został zraniony zatrutą strzałą Genoweńczyka,
gdy Wyrwij został ranny i zastąpił go nowy Wyrwij, płakałam, gdy zdałam sb sprawe,
że skończyłam czytać 11 księge, ostatnią... ze to koniec historii Willa, Halta i innych... Wiem, że
pewnie uznacie to za głupie.. Żyłam tymi książkami...
Szkoda, że John Flanagan nie napisał więcej tomów, że nie opisał jak przebiegało Willowi
życie z ''nowym''Wyrwijem, jak wyglądało życie Horace z Cassandrą po ślubie, co się dalej
działo w życiu Willa.. Szkoda
Chciałabym, aby stworzyli film na podstawie książek.. A wy.??
Tylko, żeby nie zepsuli tego, jak np. w Eragonie... Zobaczyc film, a wyobrazac sb postacie,
walki.. two dwie rozne rzeczy...
Pozdrawiam czytelników

xxdweraxxd

Teraz jest nowa seria w tym uniwersum pt "Drużyna"

ocenił(a) film na 10
xxdweraxxd

Drużyny nie czytałam, jednak kolega, który polecił mi "Zwiadowców" mówi, że porównywalna. Słyszałam od niego też, że "podobno" ma wyjść jakoś w przyszłym roku 12 księga pod tytułem "Królewski Zwiadowca" gdzie Will będzie miał czeladniczkę ( prawdopodobnie córkę Horace i Evanlyn ) xD ale czy to prawda to nwm.
I takie pyt. Polecasz Eragona?? Bo mój brat jest zafascynowany filmem, ale ja tam w nim nic nie widzę. Jednak od jakiegoś czasu co chwila natykam się na wzmianki o książce i zastanawiam się, czy nie sięgnąć.

Olcia_60

Książki są naprawdę dobre, nieporównywalnie lepsze od filmu. Mimo, że zawiodłam się trochę na ostatnim tomie to gorąco polecam tą serię.
A co do "Królewskiego Zwiadowcy" to premiera w Polsce i za granicą jest 11 września tego roku.

ocenił(a) film na 10
JennySparrow

A skąd wiesz o tym, że we wrześniu tego roku? Bo ja słyszałam, że w Australii 21 października, a u nas jakoś styczeń luty.

Olcia_60

Szczerze, obie się myliłyśmy :) Data premiery to 9 październik. : http://www.empik.com/zwiadowcy-12-krolewski-zwiadowca-flanagan-john,p1079984512, ksiazka-p

JennySparrow

I to jest prawdziwa informacja, bo na stronie Empiku nie pisaliby niesprawdzonych rzeczy, zresztą można już zamawiać przedpremierowo.

ocenił(a) film na 10
JennySparrow

Dzięki za info =D I dobrze, że się myliłam, bo nie wiem, czy do stycznia bym wytrzymała xD

JennySparrow

Normalnie to samo co ja! Też uwielbiam zwiadowców. najpiękniejsze było kiedy w macindaw will wyznał miłość alyss.