Świetni aktorzy! Szczególnie DiCaprio się wykazał. Co do Claire Danes, to nie było rewelacji,
ale zagrała fajnie. Ma taką specyficzną urodę. W filmie wyszła bardzo naturalnie.
Podobało mi się , że działo się to we współczesnym świecie, a aktorzy mówili tekstami z
dramatu Szekspira. Ten kontrast był fajny, chociaż na początku może to przeszkadza, ale
potem człowiek się przyzwyczaja, a nawet ten tekst bardziej wyrażał to, co czuli główni
bohaterowie.
Super scenografia ( nominacja do oscara ). Film bardzo mi się spodobał . POLECAM!
Świetny film, o wiele lepszy od oryginału a to się rzadko zdarza.
Podobał mi się ten klimat i właśnie scenografia (podobne nieco do Gilliama), muzyka, aktorzy, zwłaszcza DiCaprio i Harold Perrineau.
zgadzam się, że ten film jest lepszy od orygianłu( i to o dużo). widać, że Leo i Claire bardzo się lubią i fajnie grają zakochanych( tak dobrze, że nawet były podłoski, iż są razem) :)
uwielbiam DiCaprio, strasznie podoba mi sie jak zagral w Titanicu, uważam, że Romeo to idealna rola dla niego ;) Bradzo wzruszający, chociaż z początku denerwowały mnie ten cały archaistyczny język ;o
do języka da sie przyzwyczaić i sie przydaje gdy omawia sie tą lekture w szkole :)