5/10. Sądząc po tytule miało być ostrrro i groźnie. Krew miała się lać strumieniami! >.< A tu... dupa dupa dupa xD Kiepska kopia piły. Miało być zawodowo. A wyszło... no dupa no! xD Ale cóż.. mogło być gorzej ...
hm.. no w tej kwestii to nie będę się spierać ;)Tekst mówi sam za siebie.
Zgadzam się z autorem natomiast w jednym, film jest TRAGICZNIE BEZNADZIEJNY
Nie wiem jak można nazwać filmem coś gdzie jest sieka i krew leje się na wszystkie strony...
Lubisz takie to polecam taki szajs jak Piła - to ma być horror? raczej komedia, zero emocji. Wywołuje jedynie obrzydzenie. Coś dla dzieci naszych czasów. :)
Dlaczego? Mnie pierwsza i druga część Piły się podobała .. I na pewno nie
ze względu na siekę, tylko na atmosferę, która ciągle jest napięta..
Kolejne części były beznadziejne, ale nie te dwie.
Nie nazwałabym tego kopią piły. Raczej filmem mocno wpływającym na ludzką psychikę wg mnie. Przynajmniej początek filmu. Później że tak powiem nieco to zjebali... Momentami zaskakujące. Pokazany idealny sadyzm nie poprzez ból, a poprzez męczenie psychiki. B.dobry.
Ależ to było nudne, przewidywalne i aktorsko mierne. Do tego kiepskie zdjęcia. Nie doszukiwałabym się psychologicznej głębi w tak płytkim scenariuszu. Nie dotrwałam do końca. Na dodatek pan sadysta cierpiał na wyjątkowy brak inwencji. Nie chcę robić personalnych wycieczek w stronę Twojej psychiki, ale jeśli "wpłynął na nią" obraz tak kiepski to albo jesteś patologicznie wrażliwa albo jesteś widzem o, delikatnie mówiąc, niewyrobionym guście.