Mam pytanie odnośnie The Twilight Saga: The Official Guide, kiedy wyjdzie ta encyklopedia zmierzchu?? Na wikipedii pisze: "Na 30 grudnia Stephenie zaplanowała wydać The Twilight Saga: The Official Guide - która będzie oficjalnym przewodnikiem po wszystkich częściach Zmierzchu."
Na amazon.com jest przedsprzedaż, czytałam nawet na anglojęzycznych stronach że ci którzy zamówili tą encyklopedie w grudniu, styczniu dalej jej nie dostali.
Okładka jest już dawno ( http://ecx.images-amazon.com/images/I/41mqtX-NO8L.jpg ), a książki wciąż nie ma.
Jeśli ktoś coś wie na ten temat to byłabym wdzięczna, gdyby podzielił się ze mną tą informacją.
O tym przewodniku, o którym piszesz jeszcze nie słyszałam. Wygląda fajnie... jest natomiast w sprzedarzy taki przewodnik
http://www.empik.com/zmierzch-ilustrowany-przewodnik-po-filmie-ksiazka,prod10350 086,p
z tym, że ten dotyczy filmu (nie wiem jak ten Twój), jest całkiem fajny, jest trochę interesujących ciekawostek, ale ja ciągle czułam niedosyt, mogli się bardziej postarać i więcej napisać. Daj znać jeżeli się czegoś dowiesz. Pozdrawiam.
To będzie taka jakby encyklopedia Twilight, dodatek, tyle że powinna być w sprzedaży już od grudnia, a wciąż nie została wydana:(
Gdzieś natknęłam się na informację o tym że ma wyjść we wrześniu tego roku, ale to mogą być równie takie domysły.
Dodaje opis:
The Twilight Saga: The Official Guide By Stephenie Meyer
This must-have hardcover edition--the only official guide--is the definitive encyclopedic reference to the Twilight Saga and provides readers with everything they need to further explore the unforgettable world Stephenie Meyer created in Twilight, New Moon, Eclipse, and Breaking Dawn. With exclusive new material, character profiles, genealogical charts, maps, extensive cross-references, and much more, this comprehensive handbook is essential for every Twilight Saga fan.
Hmm... to pewnie będzie coś w rodzaju dodatkowych informacji o bohaterach i całej historii (np. jak to było z Esme, albo z Victorią i Jamesem), niż o filmie (tak jak ten, który ja mam)... jeżeli się nie mylę to też już o tym czytałam i też znalazłam informację, że ma pojawić się we wrześniu..., a bardzo chętnie bym nabyła :) Narazie odkładam na oryginalną wersję Twilight i na film DVD, poza tym jestem w trakcie czytania "Wampirów z Morganville", a we wrześniu ma się też pojawić nowa (podobno fantastyczna) saga "House of Night", także ogólnie mówiąc to jestem trochę zirytowana, że jest tyle fajnych rzeczy do kupienia..., szczególnie jeżeli do mojej listy dołączę ten przewodnik.
A przewodnik filmowy warto kupić?? W sumie więcej jest pozytywnych opinii na jego temat ale tak jakoś nie jestem do niego w przekonana. Co tam właściwie jest? szczegółowe informację jak kręcili film?
A do "Wampirów z Morganville" jakoś nie mogę się zdecydować czy kupić czy sobie odpuścić.
Moim skromnym zdaniem ten przewodnik jest taki sobie. Z jednej strony warto go mieć, żeby poczytać o ciekawostkach (np. jak radzili sobie z trudnymi scenami, w jakich miejscowościach naprawdę kręcone były sceny, a tekże coś o charakteryzacji głównych bohaterów). Z drugiej natomiast czegoś mi w nim brakuje - piszą na przykład, że Robert zrobił na nich wrażenie na castingu, ale nie wspominają już dlaczego... Jest zdecydowanie za mało nurtujących szczegółów, po przeczytaniu nadal pozostaje wiele pytań. No nie wiem, ja chyba jestem bardzo wybredna ;) "Wampiry z Morganville" natomiast są fajne, myślę, że są warte przeczytania. Nie zrobiły na mnie tak dużego wrażenia jak "Zmierzch", ale mimo wszystko jestem bardzo ciekawa dalszych losów głównych bohaterów. Prawda jest taka, że mam tak długą listę pozycji do pochłonięcia, że nie wiem kiedy się z tym wyrobię... Jeżeli czytasz też po angielsku to bardzo ciekawa wydaje się seria "House of Night" (od września dostępna po polsku), opis książki jest dobry no i bardzo mocno polecała ją nasza Luelle... Mnie jest bardzo ciężko zdecydować w jakiej kolejności mam wydawać swoje pieniądze :D