PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=235961}
7,5 5,7 tys. ocen
7,5 10 1 5668
Salaam Namaste: Trudna droga do miłości
powrót do forum filmu Salaam Namaste: Trudna droga do miłości

Tutaj piszemy jakie filmy już widzieliście i dlaczego wam się podobają a dlaczego nie. Wydaje mi się, że kiedyś już był taki temat ale nie umiem go znaleźć więc...

ocenił(a) film na 10
mya13

1. K3G - Fajne, mam do tego sentyment wkońcu to mój 1-wszy film :D
2. Jestem przy tobie - Boski Zayed, fantastyczne piosenki
3. Gdyby jutra nie było - Smutne, strasznie smutne... No i największy atut: SAIF
4. Fanaa - Najsmutniejszy film świata ale i najlepszy. Według mnie to najlepsza rola Kajol.
5. Żona dla zuchwałych - Pobili mi Szarusia!!! Genialny... Brakuje mi słów żeby go opisać
6. Baazigar - Do końca trzyma w niepewności. Nie jest to typowa opowieść miłosna.
7. Kyon ki - Przeciętne
8. Rang De Basanti - Wredni anglicy, biedne indie i boski Kunal Kapoor!!!
9. Mujhse dosti karoge! - Świetny dzięki Hrithikowi i piosence "The Medley"
10. Don - 2 najlepszy film świata, wspaniały SRK tylko Pryanka tam była jakaś nie potrzebna ;p
11. Heyy Babyy - Baaaaaardzo sexy trio RITESH, AKSHAY, Faarden. Cudne piosenki!
12. Nigdy nie mów żegnaj - Mój biedny Abhishek. Kocham...
13. Vaada - Film zagadka. Arjun i Zayed... <marzy>
14. Om Shanti Om - SRK w dzwonach, ha ha ha... Czarujący!
15. Jaan - e - Mann - Jakoś nie umiem zapamiętać tego filmu, ale z tego co pamiętam to fajny ;p
16. Namastey London - Gdyby nie Akshay to przeciętne.
17. Saalam Namaste - Kolejna odsłona boskiego Saifa i te bokserki z supermanem... ACH!!!
18. Jhoom Barabar Jhoom - Niesamowity!!! Poznałam nowych aktorów (czyt. Lara Dutta i Bobby Deol)
19. KKHH - Zjawiskowe... Więcej mówić nie trzeba.
20. Maine Prem Ki Diwani Hoon - Zabójczo piękny duet (Abhi i Hrithik)
21. Ta Ra Rum Pum - 3 odsłona Saifa, lubię facetów w wyścigówkach XD.
22. Neal 'N' Nikki - Śmieszny Uday, poznałam siostrę Kajol, która ubiera się tylko w staniki Ha Ha Ha
23. Maine Pyar Kyun Kiya - Szaleństwo, fajna komedyjka
24. Apna Sapna Money Money - BOOOOOSKI RITESH!!!!!! Genialne piosenki, super film.
25. Bhool Bhulaiyaa - Hare Ram ;D... Uwielbiam, to powinno wystarczyć.
26. Saawariya - Poznałam kolejnego pięknego aktora ;). Denerwowała mnie tylko jego filmowa partnerka grrr...
27. Jab We Met - Dzięki temu filmowi wybaczyłam Kareenie to, że odbiła mi Saifa... Shahid Rulez!!! Film Baaardzo fajny.
28. Dhoom - Zjawiskowy, cudowny, wspaniały, genialny!!!
29. Dhoom 2 - Patrz wyrzej
30. Cash - Patrz wyrzej x2
31. Mohabbatein - Przez cały film chodziło mi po głowie jedno: Jak można tak długo kochać jedną kobiete, do tego nieżywą.
32. Omkara - Genialna rola Saifa :D. Pierwszy raz jako ten "zły". Straaszny koniec...
33. Aaja Nachle - Wcale nie klapa. Zaje***ty!!!
34. Vivah - O boże... Jak można tak długo przeciągać taką historie... bleee
35. Miłości nie oszukasz - Dno Dno Dno.
36. Naach - Bardzo fajny, Ritesh w czapeczce wyglądał poprostu "WOW"
37. Partner - Śmieeeszne
38. Home Delivery - Płakałam ze śmiechu, Vivek wcale nie jest taki zły jak myślałam.
39. Parineeta - Cudo... 5 odsłona boskiego Saifa, grał genialnie. Ostatnie 40 min filmu to nieustający płacz...

Nie Bollywood:
40. Monsunowe wesele - Fajne choć miejscami nudnawe
41. The guru - indyjski "American Pie"

mya13

1.K3G-jeden z ulubionych, przepiękny
2.Gdyby jutra nie było-cudowny!!czemu Aman musiał umrzec??;(przepłakałam cały film
3.Dil se-nie podobała mi sie aktorka Manisha Koirala, a zakończenie mną wstrząsnęło!!SZOK, natomiast Szaruk jak zwykle boski :)
4.Veer-Zaara-cudo;prawdziwa miłośc pokona wszelkie granice
5.Nigdy nie mów żegnaj-uwielbiam Preitę i Szaruka razem
6.Salaam Namaste-cudo!Saif sexi ciasteczko :)
7.Jestem przy Tobie-Szaruk jak zwykle boski
8.Don 2-najlepsza rola Szaruka jako czarnego charakteru
9.Aśoka-od tego filmu stałam się bollymaniaczką(i nie żałuję!!)przepiękne zdjęcia, cudowna muzyka, wciągająca historia... Szaruk jako zły Aśoka całkiem niezły i przekonywujący,Kareena - bardzo pozytywne zaskoczenie. Bez wątpienia jedna z lepszych, ciekawszych produkcji rodem z Bollywood.

ocenił(a) film na 10
mya13

Do mojej listy dodaje jeszcze:
42. Devdas - Piękna historia, troszke nudnawa ale w końcu klasyk...
43. Life in a...metro - Bardzo fajne, świetna rola Konkony Sen ale jak dla mnie za mało indii.
44. No smoking - Cudo, ale takie pokręcone. W ogóle nie wiedziałam o co chodzi na końcu... On miał tą dusze czy nie?!

Ps. Sorry nie ten użytkownik (konto kuzynki).

ocenił(a) film na 10
mya13

Moje filmy Bolly a było ich :
1.K3G-od tego filmu zawsze warto zacząć
2.KANK-uwielbiam ten film Rani swietnie tu zagrala a Kajol swym tancem powaliła wszystkich :D
3.KKHH-SRK I KAJOL tylko tego mi trzeba
4.KHNH-troche smutny ale fajny
5.Vaada-tu poznalam Zayeda z innej strony i przystojnego Arjuna Rampara
6.Salam Namaste-brak słow Saif niezle z niego ciacho
7.Hum Tum-ty i ja ja i ty:P:P:P Rani i Saif niezle razem grają
8.Bunty aur Babli-podobaja mi sie w tym filmie piosenki xD
9.Veer-Zaraa-poplakac sie mozna i to nie raz
10.Black-zero piosenek zero smiechu ale za to ile wzruszen i placzu polecam
11.Babul-troche nudnawy
12.Bluffmaster-mistrz blefu oczywiscie Abhishek
13.Asoka-no spoks film
14.Baazigar-super ącki film
15.Fanaa-Kajol i Aamir niezle odegrali tu swoje role
16.Kuch Khatti Kuch Meethi-Kajol w podwojnej roli udalo jej sie
17.Dhoom-moze byc
18.Dhoom 2-mmm Hrithik
19.Chori Chori Chupke Chupke-lubie ten film
20.Tara Rum Pum-fajny super fajny
21.Mission in Kashmir-noo spoko
22.Mujhse Dosti Karoge-suuuuper film
23.Parineeta-no fajny
24.Mangal Pandey-Aamir ladnie tu wygladal podobal mi sie film
25.Main Hoon Na-SRK i Zayed bosko film swietny piosenki tez
26.Mujhse Shaadi Karoge-Salman wyglada tu troche jak pedalek :P:P:P
27.Dil Chahta Hai-no ten film jest niezly
28.Duma i Uprzedzenie-taki se myslalam ze bedzie lepiej ale nie
29.DDLJ-najlepszy lepszego nie widzialam
30.Yuva-troche smutne ale fajne
31.Omkara-baardzo smutne
32.Kyon Ki-dziwaczny i psychiczny Salman ale jest cool
33.Paheli-film swietny i SRK-owi pasuja wasy:P
34.Devdas-no mometami nudny ale to klasyk
35.Swades-spalam na nim :P
36.Salam Isq
37.Rang de Basanti-fajni aktorzy fajny film
38.Don-SRK jako czarny charakterek podoma mi sie ;P
39.Jhoom Barabar Jhoom-duzo tanca duzo zabawy suuper film
40.Umrao Jan-ciekawa historia
41.Pyare Mohan-ciekawe
42.Yakeen
43.Kuch Na Kacho
44.Heyy Babyy-great cool extra super mega
45.Maine Pyar Kyun Kiya?-hehehe cool
46.Aaja Nachle-super i baaaaaaardzo fajne
47.Kroki w chmurach-fajne chociaz troche pokrecone
48.Apna sapna money money-supeeer
49.Chokher Bali-nie podobal mi sie
50.Ahista Ahista-smutno sie konczy
51.Mohabbatein-dluuugie ale fajne

ocenił(a) film na 10
zaara_2

dodaje do listy
52.Neal'n'Niki-jak moglam zapomniec siostra Kajol i chomik niezly film

ocenił(a) film na 10
zaara_2

jeszcze cóś :
53.Bhool Bhulaiyaa-Hare Ram....i tak dalej duuchy strasza hehe fajny film

ocenił(a) film na 10
mya13

Kolejny film:
45. Being Cyrus - Wspaniałe, zjawiskowe, boskie... I tak dalej w nieskończoność! Genialna rola Saif'a, nie wiedziałam, że umie tak grac...

ocenił(a) film na 10
mya13

46. Ek hasina thi - Och! Saif jak zwykle genialny... Tylko koniec...

ocenił(a) film na 10
mya13

47. Dil se - Film świetny gdyby nie Manisha Koirala! (nie lubie jej, taka z niej aktorka jak ze mnie baletnica). Za to Preity świetna! Wygląda ślicznie :P

ocenił(a) film na 10
mya13

48. Yakeen - Fajne, mój pierwszy film z Priyank'ą. Jakoś jej nie lubiłam, ale zmieniłam już zdanie:P

ocenił(a) film na 10
mya13

49. Mr ya miss - Ale się uśmiałam! Ritesh grał jak zwykle świetnie, poprostu uwielbiam tego faceta! Za to nie przypadł mi do gustu aktor odgrywający główną role.:p

ocenił(a) film na 10
mya13

1.K3G - Nie mogę powiedzieć nic złego... Mój pierwszy film do którego mam wielki sentyment
2.Jestem przy tobie - Bardzo fajny film, muzyka też niczego sobie... Do tego Zayed i SRK <marzy> ;)
3.KHNH - Wzruszający... Uroczy :)
4.Fanaa - Cuuuudowny, Kajol wygląda w nim pięknie... I Aamir ;)... Cudo
5.Baazigar - Bardzo dobry
6.Dhoom - Może być, aczkolwiek Dhoom 2 bardziej mi się podobało
7.Dhoom 2
8.Bunty i Babli - Supcio, Rani i Abhishek jak zawsze wspaniali :)
9.Veer-Zaara - Niezwykle wzruszająca historia miłosna
10.Rang de basanti - To jeden z tych filmów, które trzeba zobaczyć. Fantastyczny...
11.Mujhse dosti karogi! - Po tym filmie polubiłam Kareene :). Całkiem przyjemny.
12.Mujhse shaadi karogi - Nic nadzwyczajnego, ale miło popatrzeć na Akshaya :)
13.Don - Ciekawa historia i niesamowite zakończenie ;)... SRK bardzo mi pasował do tej roli.
14.Paheli - Piękna baśń...
15.Hum-Tum - Idealnie dobrani aktorzy. Saif był jak zawsze świetny (szczególnie jego stylizacja na Toma Cruisa).
16.Karan-Arjun - Klasyka... Inny niż wszystkie
17.Dil chahta hai - Warto zobaczyć, świetne kreacje aktorskie :).
18.Heyy Babyy - Mnóstwo śmiechu i zabawy. Po za tym Akshay, Ritesh i SRK (gościnnie), czy potrzeba czegoś więcej ;)
19.Guru - Genialny, ogląda się z ogromną ciekawością.
20.Żona dla zuchwałych - Absolutne arcydzieło! Kocham Aditye Chopra za ten film...;)
21.Baazigar - Średni. Muzyka wpada w ucho, szczególnie piosenki "Baazigar o Baazigar" i "Yeh kali kali ankhen".
22.Kyon ki - Super ale smutny koniec :(
23.KANK - Byłam oczarowana tym filmem, rozbawił mnie i wzruszył. Najlepszy był ''Sexy Sam" ;P ;)
24.Vaada - W tym filmie poznałam Arjuna i od razu go polubiłam... Ba, wręcz go ubóstwiam ;). I mimo wszystko to on był moją ulubioną postacią w filmie, dlatego podobał mi się koniec :D, szkoda mi tylko jego żony...
25.Om Shanti Om - Cudeńko, polecam raczej tym którzy widzieli więcej bollywood bo jest dużo odniesień do innych filmów, chociaż dla "nowicjusza" też dobre ;).
26.Jaaan -e- mann - Bardzo fajny, wesoły film :).
27.Namastey London - Wkurzała mnie trochę postać Katriny Kaif ale Akshay jak zawsze rewelacyjny :):)
28.Salaam Namaste - Świetny, momentami zakręcony. Warto zobaczyć głównie ze względu na Saifa i Preity ;P... Abhi fenomenalny :D
29.Devdas - Piękny, bardzoo smutne zakończenie... Polecam
30.Omkara - Doskonała rola Saifa :D, tutaj też smutne zakończenie... Niestety :(
31.Saathiya - Średni, momentami powiewało nudą...
32.Rebeliant - Baaardzo fajny, muzyka też w porządku.
33.Jhoom Barabar Jhoom - Ssuuuuuuuuper, piosenki cuuuuudowne, aktorzy wspaaaaniali ;)
34.Kuch khatti kuch meethi - Wystrzałowy, Kajol rewelacyjna szczególnie jako Sweety...
35.Eklavya - Bardzo klimatyczny i świetnie zagrany.
36.Parineeta - Nadzwyczajny, jak dla mnie bajeczny...
37.Krrish - Film niczego sobie. Kontynuacja "Koi...mil gaya"
38.Umrao Jaan - Przepiękna historia... Znakomity
39.Chalte chalte - Prześliczny... Ciekawa historia.
40.Duplicate - Zwariowana komedia... Bardzo fajne.
41.I see you - Coś podobnego do "Jak w niebie", całkiem fajny, przyjemnie się ogląda.
42.Mission Kashmir - Film z klasą ;)
43.Shabd - Nie przepadam za Sanjay'em Dutt ale film mi się podobał.
44.Yuva - Znakomity...
45.Yaaken - Pełen akcji i nie przewidywalnych zdarzeń.
46.Main prem ki diwani hoon - Przyjemny, bardzo pozytywny.
47.Asoka - Wyborny film
48.Baabul - Refleksyjny... Fascynująca historia...
49.Black - Zachwycający, zjawiskowy... Kolejny film który trzeba zobaczyc!
50.Chori chori chupke chupke - Interesujący, zabawny, sympatyczny...
51.Swades - Piękny. Ukazuje zmagania z codziennymi problemami tamtejszej ludności...
52.Kuch naa kaho - Nic dodać nic ująć :)
53.Lakshya - Bez rewelacji i zachwytów ale chyba warto zobaczyć.
54.Bluffmaster
55.Pyare Mohan - Głupawa komedyjka... Całkiem fajne.
56.Dil ne jise apna kahaa - Jak dla mnie pierwsza część była świetna , a potem to już niestety coraz gorzej...
57.Hum tumhare hain sanam - Godne polecenia. Jeden z lepszych filmów SRK.
58.Yaadein - Ogólnie fajny ale wlecze sie niemiłosiernie...
59.Garam Masala - Według mnie porażka... Wytrwałam do końca tylko dzięki Akshay'owi i Jhon'owi.
60.Pyaar To Hona Hi Tha - Bardzo lubię film "Francuski Pocałunek" (jeden z moich ulubionych hollywoodzkich produkcji) i muszę przyznac że bollywoodzka wersja nie podobała i się tak bardzo...
61.Maine pyar kyun kiya - Coś jak film "Kwiat kaktusa"... Średni, miejscami głupkowaty...
62.Ta ra rum pum - Super film, muzyka wspaniała, można słuchać bez końca...
63.Chak de! India - REWELACJA... Znakomita rola SRK.
64.Vivah - Film refleksyjny, bardzo fajny ale jak dla mnie mógłby byc krótszy bo czasami powiewa nudą. Piosenki mnie nie zachwyciły.
65.Humko tumse pyaar hai - Wzruszająca historia, bardzo mi się podobało... Arjun jak zawsze Booooski ;D chociaż Bobby też wcale nie jest zły ;).
66.Neal 'n' Nikki - Odlotowy, zwariowany, wyczesany :) ;)
67.Kyun ho gaya na - Supeer, a Big B... po prostu rewelka :D:D
68.Fida - Shahid w tym filmie niesamowicie mnie denerwował a właściwie to postac którą grał . Fabuła ciekawa i ogólnie film super. Koniec jest bardzo zaskakujący.
69.Dil ka rishta - Jest OK ale muszę przyznać że chwilami mnie nudził.
70.Kroki w chmurach - Też OK ;p
71.Jab we met - Nadzwyczajny, wspaniały... Mój pierwszy film z Shahid'em gdzie jego postać mnie nie wkurzała (bo przykro mi ale tyle "cukru" w jednej osobie to za wiele np. Vivah, Fida). Naprawdę wart obejrzenia.
72.Laaga chunari mein daag - Film od początku mnie zachwycił. Bardzo podobała mi się kreacja Rani i piosenki szczególnie "Hum To Aise Hain" i "Kachcchi Kaliyan" :)
73.Taare zameen par - czyli reżyserski debiut Aamira. Niezwykle wzruszający, świetnie zrobiony, po prostu zachwycający.
74.Dil to pagal hai - Całkiem fajny, cudowny koniec chociaż miałam nadzieję że SRK jednak zostanie z Karishmą...Madhuri w filmie jest jakaś mdła, nijaka...
75.Sarkar - Film bardzo dobry, ma swój klimat Big B w tej roli świetny. (Ale osobiście jestem i zawsze będę wielką fanką Ojca chrzestnego)
76.Dus - Film wiele zyskuje po drugim obejrzeniu...
77.Apna sapna money money - Jedna z moich ulubionych komedii bollywoodzkich :D... Kocham Ritesha, za role kobiety należy mu się nagroda ;P ;). Piosenki świetne.
78.Bhool Bhulaiyaa - Są momenty które zaskakują. Akshay jest świetny, Vidya też wypadła wspaniale czego nie można powiedzieć o Panu Ahuja (jakoś za nim nie przepadam).
79.Yeh Lamhe Judaai ke - DNO...DNO... i jeszcze raz DNOOOOOOOOOO
80.Life in a...metro - I znowu Shiney Ahuja, w tym filmie też mi się nie podobał, jakiś sztywny i taki nijaki...Ale film świetny!!
81.Ahista ahista - Koniec mnie troszeczkę rozczarował ale ogólnie może byc.
82.Albela - Bardzo przyjemny film. Muzyka średnia (moim zdaniem).
83.Partner - fajnie sie ogląda, można sie nieźle ubawić i posłuchać świetnej muzyki.
84.Mohabbatein - Moim zdaniem bardzo fajny. Chociaż nie podobała mi się postać Karan'a.
85.Aaja Nachle - Genialny, rewelacyjny. Uwielbiam ten film, muzyka fantastyczna.Urzekły mnie postacie grane przez Kunal'a i Konkone (kocham tą dwójke razem :D)...Gorąco polecam.
86.Chup chup ke - Taki sobie, niezbyt mi się podobał...
87.Saawariya - Cudowny, więcej pisać nie trzeba ;)
88.Kabhi haan kabhi naa - Film ma fajny klimat, miło się ogląda, no a akcja nie tak do końca typowa.
89.Naach - Moze nie jest to arcydzieło, ale dobrze się ogląda i historia nawet wciaga, pomimo tego, że akcja jest raczej niespieszna, dialogów jest niewiele, a muzyka jest raczej stonowana.
90.Har dil jo pyar karega - Coś jak "Ja cię kocham a ty śpisz"
91.Choker bali - Podobał mi się, ale bez specjalnych uniesień.
92.Home delivery - Głupawa komedyjka, ale da się obejrzec.
93.Hum dil de chuke sanam - Bardzo mi się podobał, szczególnie zakończenie.
94.Josh - Film mnie bardzo nie zachwycił jednak mi się podobał.
95.Baadshah - Cudny, po prostu cudny...
96.Cash - Mnie osobiście bardzo się podobał. Widziałam już 2 razy i ciągle uważam że jest super, szczególnie podoba mi się Ritesh (Kocham tego faceta!!)
97.No smoking - Polecam wszystkim, nawet nie trawiącym indyjskiego kina.
98.Sholay - Godna podziwu klasyka.
99.Being Cyrus - Film mnie zaskoczył, w pozytywnym sensie. Ambitny, oryginalny, trzymający w napięciu. Bardzo podobała mi się kreacja Saif'a...
100.Koyla - Klasyka... Warto zobaczyc...
101.Kuch kuch hota hai - Wzruszający, piękny, wspaniały......

102.Duma i uprzedzenie - Nie bardzo, raczej słaabe...
103.Magia zmysłów - Film jest o wiele bardziej wart obejrzenia niż ten powyżej...
104.The guru - Dla mnie był bardziej głupi niż śmieszny ale da się zobaczyć.
105.Imiennik - Zdecydowanie warto zobaczyć!
106.Podkręc jak Beckham - Przyjemny film...

ocenił(a) film na 10
Simran

107.Ek hasina thi - Boski, znów zły Saif :)... Uwielbiam tego kolesia :D (dlatego nie podobał mi się koniec ;p). Wspaniały... Polecam

ocenił(a) film na 10
Simran

54.Cash..........................cudny Ritesh i Zayed no a o Ayaju nie wspomne wszystko i wszyscy mi sie w filmie podobali :):):)

ocenił(a) film na 10
mya13

1. K3G - wspaniały, widziałam go kilka ładnych razy i za kazdym podoba mi sie coraz bardziej.
2. Kuch Kuch Hota Hai - jeden z moich najulubienszych, szczegolnie druga czesc filmu, chociaz Rani mi w nim nie podeszła :(
3.Dilwale Dulhania Le Jayenge - Ten film widziałam jako drugi, to dzieki niemu zaczełam oglądac Bollywood
4. Gdyby jutra nie było - ladny :( ale cuz usmiercili SRK ;( bardzo smutny, szczegolnie koniec mnie rozkleil :( nie figuruje jako moj ulubieniec
5. Fanaa - uwielbiam, całość, podkład muzyczny, Aamira, chociaz w pierwszej czesci wyglądal capkowato :P
6. Kabhi Alvida Naa Kehna - spodobał mi się za drugim razem, więc obejzalam go 3 raz i utwierdzilo mnie to w przekonaniu ze to swietny film, szczegolnie plusuje Rani
7. Duplicate - cos mi w nim nie halo, ale bylo kilka zabawnych momentów:D
8. Yes Boss - Film ratuje SRK... taaa
9. Om Shanti Om - fajny motyw przewodni, reinkarnacja. Mozna zobaczyc kilku dobrych aktorów :D
10. I See You - tak, tak, tak... nawet bardziej niz hoolywoodzka wersja
11. Dil Ka Rishta - Cudny film, cudny Arjun, nie przepadam za Aishwarya
12. Shabd - jedyny przy którym nie dotrwałam do końca
13. Paheli - najulubieńszy, piękna historia, swietni aktorzy !!!!!!!!!!
14. Bunty i Babli - dzieki niemu polubiłam Abhisheka, zabawny... swietny na popraw nastroju
15. Jhoom Barabar Jhoom - mozna obejrzec, ale troche monotonny, swietna sciezka dzwiekowa
16. Umrao Jaan - podobał mi sie, nawet bardzo, choć zmieniłabym główną aktorkę na inną :P
17. Laaga Chunari Mein Daag - Cuz ten tez jest najulubienszy, kunal boski, konkona przycmiewa momentami Rani
18. Aaja Nachle - tak tak tak, dla całosci i piosenki Ishq Hua
19. Partineeta - smutny, spokojny, warty zobacznia, choć troszeczke ponury... hmmm
20. Salam Namaste - świetny, choć za mało kultury Indii
21. Hum Tum - dobry, inny niz wszystkie, podoba mi sie rozłozenie w czasie, wszystko rozkwita z latami...
22. Bluffmaster - niespodziewane zakończenie :D Abhishek swietnie wciela sie w role oszustów
23. Yuva - wspaniała obsada, ciekawy temat
24. Devdas - historia miłosci piekna, a jednak coś ucieka miedzy palcami... chyba musze wrocic do tego filmu
25. Omkara - cuż historie już znała, po zobaczeniu filmu doceniłam...
26. Don - SRK potrafi zagrac dwie ruzne postacie :D chociaz miny ma wszedzie te same, jemu to jednak mozna wybaczyc...
27. Hum Dil De Chuke Sanam - dobry, tez bym wybarała Ajaya :P:P
28. Karan Arjun - znów reinkarnacja, ale podobał mi sie, mimo że ma kilka niedociągniec, to jednak starsze kino treszeczki...
29. Baabul - widziałam, podobał mi sie, ale nie zapadł szczegolnie w pamieci
30. Chalte chalte - świetny, nie jest gornolotny, pokazane sa codzienne problemy, warty zobaczenia
31. Veer Zaara - swietna gra Preity, wzruszajaca historia miłosci
32. Swades - troszke sie ciagnie, ale ogolnie daje do myslenia
33. Hum Tumhare Hain Sanam - ładna gra nieporozumien, SRK:D
34. Life in a ... Metro - świetny film, nie podoba mi sie jednak zakończenie historii Shikhi i Akasha
35. Asoka - swietny, widoki, muzyka... tylko ta Karena :(
36. Mohabbatein - nie zachwyca, mozna jednak obejrzec dla SrK i muzyki
37. Josh - fajnie sie go oglada, choć zabardzo podlatuje Ameryką
38. Phir Bhi Dil Hai Hindustani - klipatem przypomina Josha, Duplicate, Yes Bos... ale i tak mozna sie doszukac wielu plusów np Juhi Chawla
39. Koyla - SRK w tej roli jest świetny, film całkiem ok
40. Rang de basanti - wszystko pieknie... tylko ta blondi sie z innej bajki urwała, no i jej gra tez tak jakby zerowa
41. Saathiya - film trzeba zobaczyc, jedna z niewielu rol w ktorych lubie Viveka
42. Legaan - film cudenko, podklad muzyczny tez niczego sobie :)
43. Lakshya - nuda, monotonia... cos mozna by dobrego w nim wynalezc, ale sie o to nie pokusze
44. Kyun! Ho Gaya Na... - mam mieszane uczucia co do tego filmu, nie obejrzalabym go drugi raz, ale nie powiem ze jest zły
45. Waqt - wzruszajacy, swietna gra Amitabha, moc ojcowskiej miłości
46. Kuch Khatti Kuch Meethi - zabawny, mozna sie naprawde posmiac, chociaz nie ;/ ale zostawia mile wrazenie
47. Dhoom 2 - Troche sensacji nigdy nie zaszkodzi, a w tym wykonaniu jest nie zła
48. Koi... Mil Gaya - siadalam do niego dwa razy, nie porywa, choc ukryc sie nie da ze Hrithik pasuje do głupawych ról
49. Dil Chahta Hai - moj pierwszy fil z Aamirem, to trzeba zobaczyc
50. Salaam-E-Ishq - kilka dobrych historii milosci, choc jedna zbedna, ale ogolnie zapada w pamieci
51. Bride & Prejudice - bollywood w połączeniu z Ameryką wiele traci
52. Humko Deewana Kar Gaye - coś w nim jest:)
53. Pyaar To Hona Hi Tha - uwielbiam Francuski Pocałunek z Meg, a to niczym nie ustępuje...

No i w planach kilka nastepnych :))))))))))

ocenił(a) film na 10
eddzikus

54. Main Prem Ki Diwani Hoon - coś niebardzo, nawet Abhishek Bachchan w nim nie świeci :((
55. Jodhaa Akbar - Film jest rewelacyjny, a po jego oglądnięciu musze nieco zmienić zdanie co do Hrithika Roshana, w roli Akbara jest naprawdę dobry, żadnych głupawych min itp :)

ocenił(a) film na 10
eddzikus

a oto moje filmy:
Czasem słonce czasem deszcz
Jestem przy tobie
Veer- Zaara
Kyon Ki
Duma i uprzedzenie
Gdyby jutra nie było
Bunty i Babli
Don
Josh
Bluffmaster
Kroki w chmurach
Serce ze złota
Salaam namaste
Miłości nie oszukasz
Aśoka
Devdas
Nigdy nie mów żegnaj
Dhoom
Żona dla zuchwałych
Coś się dzieje
Ahista Ahista
Prosto z serca
Albela
Om Shanti Om
Bazzigar
Monsunowe wesele
Chalte Chalte
Czasem tak czasem nie
Dzisiaj tańczę jutro kocham
Fanaa
Magia zmysłów
Rebeliant
Podkręć jak Beckham

ocenił(a) film na 7
renatadymek

1. “36 China Town” - nawet fajny, ale nic specjalnego :p
2. „Ahista Ahista” - taki sobie.
3. „Aaja Nachle” - cudowny!
4. „Aata” - nawet fajna.
5. “Aayitha Ezhuthu” - świetny!
6. “Asoka” - świetny!
7. „Athadu” – nawet fajny.
8. „Baazigar” – bardzo dobry.
9. “Baazi” - bardzo dobry.
10. “Black” - świetny.
11. „Bluffmaster” – nawet fajny.
12. "Blood Brothers" - świetny!
13. „Bommarillu” - cudowny!
14. „Bunty aur Babli” – bardzo dobry.
15. „Boys” - fajny.
16. "Bride and Prejudice" - taki mało bollywoodzki :P
17. “Chak De! India” - świetny!
18. „Chalte Chalte” – nawet fajne.
19. „Chukkallo Chandrudu” - średni.
20. "Darr" - dobry.
21. „Deewane Huye Paagal” - szkoda słów.
22. “Devdas” 2002 – cudowny!
23. „Dhaai Akshar Prem Ke” – kompletna pomyłka!
24. „Dhoom” – nawet fajny.
25. „Dhoom 2” - nawet fajny.
26. “Dil Chahta Hai” - świetny!
27. “Dil Ka Rishta” – szkoda słów!
28. “Dil Se” - świetny!
29. “Dil To Pagal Hai” – cudowny!
30. „Dilwale Dulhania Le Jayenge” – cudowny!
31. „Don” 1978 – Bollywood - bardzo dobry.
32. „Don: The Chase Begins Again” 2006 – świetny!
33. „Duplicate” - taki sobie.
34. “Dus” - bardzo dobry.
35. „Eklavya: The Royal Guard” - bardzo dobry.
36. “Fanaa” - świetny!
37. „Fool N Final” - taki sobie.
38. “Gandhi My Father” - świetny.
39. “Ghulam” - bardzo dobry.
40. “Guru” - świetny!
41. “Hum Tum” – bardzo fajny.
42. “Hum Dil De Chuke Sanam” - taki sobie.
43. „I See You” - nawet fajny.
44. “Ishq” - bardzo dobry.
45. „Ishq Vishk” - taki sobie.
46. “Jab We Met” - cudowny!
47. “Jhoom Barabar Jhoom” - cudowny!
48. “Josh” - szkoda słów.
49. „Kabhi Alvida Naa Kehna” – cudowny.
50. “Kabhi Khushi Kabhie Gham” - cudowny!
51. „Kal Ho Naa Ho” - cudowny!
52. "Koyla” - świetny!
53. “Kuch Kuch Hota Hai” - cudowny!
54. “Kuch Na Kaho” - nawet fajny.
55. "Kyon Ki" - szkoda słów.
56. „Laaga Chunari Mein Daag” - bardzo dobry.
57. „Lagaan” - świetny!
58. “Life In A Metro” - świetny!
59. “Main Hoon Na” – cudowny!
60. “Mohabbatein” - nawet fajny, ale taki średni :P
61. „Neal ‘N’ Nikki” - nawet fajny.
62. “No Smoking” - bardzo dobry!
63. “Nuvostanante Nenoddantana” - cudowny!
64. „Omkara” -świetny!
65. “Om Shanti Om” - cudowny!
66. "Paheli" - bardzo fajny.
67. “Parineeta” - cudowny!
68. “Phir Bhi Dil Hai Hindustani” - bardzo fajny.
69. “Raja Hindustani” - nawet fajny.
70. „Rang De Basanti” - świetny!
71. “Salaam-E-Ishq” - taki sobie, nawet dobry.
72. “Salaam Namaste” – bardzo dobry.
73. “Shahrukh Khan: The Legend” - no fajne no :P Chociaż to nie film :P
74. „Shakti” The Power” – szkoda słów!
75. “Swades” - świetny!
76. “Taare Zameen Par” - świetny!
77. “Ta Ra Ram Pum” - bardzo fajny.
78. "The Monsoon Wedding" - bardzo dobry.
79. “The Rising: Ballad of Mangal Pandey” - świetny!
80. „U Me Aur Hum” - świetny!
81. “Umrao Jaan” 2006 - bardzo dobry.
82. "Waqt: The Race Against Time" - szkoda słów!
83. „Veer-Zaara” – cudowny!
84. „Vivah” - cudowny!
85. “Yeh Dillagi” - nawet dobry.
86. “Yes Boss” - taki sobie.
87. "Yuva" - świetny!
88. “Qayamat Se Qayamat Tak” - cudowny!

LeNa__

Mam pytanie mugł by mi ktos powiedzieć jak sie kończy film Veer-Zara i Dil se bo od dłuszszego czasu chce sie dowiedziec ale nikt nie ospowiada

ocenił(a) film na 10
marta6991

A nie lepiej zobaczyć do końca?

ocenił(a) film na 8
Simran

Czasem słonce czasem deszcz
Jestem przy tobie
Veer- Zaara
Kyon Ki
Duma i uprzedzenie
Gdyby jutra nie było
Bunty i Babli
Don
Josh
Bluffmaster
Kroki w chmurach
Serce ze złota
Salaam namaste
Miłości nie oszukasz
Aśoka
Devdas
Nigdy nie mów żegnaj
Prosto z serca
Om Shanti Om
Bazzigar
Monsunowe wesele
Chalte Chalte
Dzisiaj tańczę jutro kocham
Fanaa
Magia zmysłów
Rebeliant
Podkręć jak Beckham
Athadu
Omkara
Poślubiona
Hum tum
Dil Chahta Hai
Kya Kehna
Raju Ban Gaya Gentleman
Deewana
Czasem tak, czasem nie (Kabhi Haan Kabhi Naa)
Karan Arjun
Guddu
Żona dla zuchwałych (Dilwale Dulhania Le Jayenge)
Zamaana Deewana
English Babu Desi Mem
Pardes
Army
Serce jest szalone (Dil To Pagal Hai)
Koyla
Yes boss
Coś się dzieje (Kuch Kuch Hota Hai)
Dil Se - z całego serca
Duplicate
Phir Bhi Dil Hai Hindustani
One 2 Ka 4
Miłość żyje wiecznie
Guru
Umrao Jaan
Dhoom 2
Dhoom
Dus
Neal 'N' Nikki
Sarkar
Rakht
Krrish
Misja w Kaszmirze (Mission Kashmir)
Swades
Kuch Khatti Kuch Meethi
Baabul

Hmmm więcej grzechów nie pamiętam ...jeśli sie coś powtórzyło to sorka ...;)

pozdrawiam wszystkich ;)

mya13

1. 36 China Town
2. Alag: the difrent story
3. Anjaam
4. Army
5. Asoka
6. Athadu

7. Baabul
8. Baadshah
9. Baazigar
10. Black
11. Bluffmaster
12. Bommarillu
13. Bride & Prejudice <Duma i uprzedzenie>
14. Bunty aur Babli

15. Chaahat
16. Chak De India!
17. Chalte Chalte
18. Chori Chori
19. Chup Chup Ke

20. Darr
21. Deewana
22. Deewana Huye Paagal
23. Devdas
24. Dhoom
25. Dhoom 2
26. Dhaai Akshar Prem Ke <Kroki w chmurach>
27. Dil Chahta Hai
28. Dil Se
29. Dil To Pagal Hai
30. Dilwale Dulhania Le Jayenge
31. Don -The Chase Begins Again
32. Duplicate

33. Fanaa

34. Gangster : A Love Story
35. Garam Masala <Podrywacze>
36. Golmaal Fun Unlimited
37. Guddu
38. Guru

39. Har Dil Jo Pyar Karega
40. Heyy Babyy
41. Holiday <Dzisiaj tańczę jutro kocham>
42. Hum Tum
43. Hum Tumhare Hain Sanam
44. Humko Deewana Kar Gaye

45. I See You
46. Ishq
47. Ishq Hai Tumse
48. Ishq Vishk

49. Jaan- E -Mann
50. Jhoom Barabar Jhoom
51. Josh

52. Kabhi Alvida Naa Kehna
53. Kabhi Haan Kabhi Naa
54. Kabhi Khushi Kabhie Gham
55. Kal Ho Naa Ho
56. Karan Arjun
57. King Uncle
58. Kisna: The Warrior Poet
59. Koyla
60. Kuch Khatti Kuch Meethi
61. Kuch Kuch Hota Hai
62. Kuch Naa Kaho
63. Kyon Ki
64. Kyun! Ho Gaya Na

65. Main Hoon Naa
66. Main Prem Ki Diwani Hoon
67. Main Pyar Kyun Kiya?
68. Masti
69. Maya Memsaab
70. Mistress Of Spices
71. Mohabbatein
72. Mujhse Dosti Karoge
73. Murari

74. Naach
75. Neal 'n' Nikki
76. Nuvvostanante Nenoddantana

77. Okkadu
78. Om Shanti Om
79. Omkara
80. One 2 Ka 4

81. Paheli
82. Pardes
83. Phir Bhi Dil Hai Hindustani
84. Pokiri
85. Pyaar To Hona Hi Tha

86. Raju Ban Gaya Gentleman
87. Ram Jaane
88. Rang De Basanti
89. Rangeela
90. Rising:Ballad of Mangal Pandey <Rebeliant>

91. Saathiya
92. Sainikudu
93. Saawariya
94. Shakti: The Power
95. Silsiilay
96. Swades

97. Ta Ra Rum Pum

98. Umrao Jaan

99. Varsham
100. Veer Zaara

101. Yeh Lamhe Judaai Ke
102. Yes Boss
103. Yuva

104. Zamaana Deewana

I doszło:
105. Dil Ka Rishta <Serce ze złota>
106. Nijam
107. Jab We Met
108. Dil Kya Kare
109. Andaz Apna Apna
110. Ahista Ahista
111. Vivah
112. Dushman
113. Bend It Like Beckham <Podkręć jak Beckham>
114. Dosti
115. Chukkallo Chandrudu
116. Chamatkar
117. The Inner & Outer World Of Shah Rukh Khan
118. Fool N Final
119. U, me aur hum
120. Taare Zameen Par
121. Albela
122. Mujhse Shaadi Karogi
123. Chatrapathi
124. Boys
125. Chakram
126. Pournami
127. Yogi
128. Honeymoon Travels Pvt Ltd.

Edytowana lista na bieżąco na moim blogu :)

Fantasmagoria

Oj zapomniałam o opisaniu moich wrażeń....eee...kiedy indziej:P

ocenił(a) film na 8
mya13

Czasem słońce czasem deszcz - świetny
Jestem przy tobie - bardzo dobry
Gdyby jutra nie było - świetny
Veer-Zaara - świetny
Bo to jest miłość - bardzo dobry
Miłość żyje wiecznie- bardzo dobry
Salaam Namaste - dobry
Kroki w chmurach - dobry
Devdas - bardzo dobry
Ahista Ahista - taki sobie
Duma i uprzedzenie - taki sobie
Baazigar - bardzo dobry
Czasem tak czasem nie - dobry
Nigdy nie mów zegnaj - dobry
Asoka - bardzo dobry
Don - bardzo dobry
Historia miłosna - taki sobie
Bunty i Babli - bardzo dobry
Żona dla zuchwałych - świetny
Fanaa - świetny
Prosto z serca - bardzo dobry
Dil se - bardzo dobry
Miłosci nie oszukasz - dobry
Nie mów nikomu - świetny
Chalte Chalte - świetny
Bluffmaster - dobry
Droga miłośi -
Nowożeńcy
Dhoom -
Dzisij tańcze jutro kocham - niezły
Josh - dobry
Albela - dobry
Serce ze złota - dobry

CHYBA wszystko

ocenił(a) film na 10
Kaur

a to może i ja się podzielę:
1. Asoka
2. Baabul
3. Fanaa
4. Bunty aur Babli
5. Chalte Chalte
6. Tara Rum Pum
7. Jaan-E-Mann
8. Dil Ne Jise Aapna Kahaa
9. Mujhse Dosti Karoge
10. Chori Chori Chupke Chupke
11. Dhoom
12. Dhoom 2
13. Omkara
14. Dilwale Dulhania Le Jayenge
15. Neal 'n' Nikki
16. Dil Chahta Hai
17. Na Tum Jano Naa Hum
18. Kabhi Alvida Naa Kehna
19. Kaal
20. Koi Mil ... Gaya
21. Paheli
22. Main Hoon Naa
23. Salaam Namaste
24. Hum Tum
25. Lakshya
26. Karan Arjun
27. Swades
28. Veer-Zaara
29. Kabhi Khushi Kabhi Gham
30. Don
31. Kal Ho Naa HO
32. Kya Love Story Hai
33. Devdas
34. Kyon Ki
35. Dil Se
36. Just Married
37. Yeh Raaste Hain Pyaar Ke
38. Aetbaar
39. Legenda
40. Vaah! Life Ho Toh Aisi!
41. Black
42. Mohabbatein
43. Om Shan

Chyba wszystko

mya13

POLECAM "Duma I Uprzedzenie" z Aishwarya Rai w roli glownej. :)

ocenił(a) film na 7
wojteklog

Jestem dopiero początkującą fanką Bolly,więc obejrzanych przeze mnie filmów nie jest zbyt wiele. :)

` Czasem słońce czasem deszcz
` Gdyby jutra nie było
` nigdy nie mów żegnaj
` blisko siebie
` coś się dzieje
` miłość żyje wiecznie
` fanaa <3333 najcudowniejszy jaki widziałam do tej pory
` kiedy ją spotkałem
` żona dla zuchwałych
` duma i uprzedzenie
` slumdog < 3,ale to się chyba do Bolly całkiem nie zalicza :) Mimo to c u d o w n y.

ocenił(a) film na 7
kilmenyy

ok,dołączam do swojej listy w końcu:
Salaam namaste ;)