PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=408150}

Sekret

The Secret
2006
6,1 6,4 tys. ocen
6,1 10 1 6387
9,0 2 krytyków
Sekret
powrót do forum filmu Sekret

Czy ROZWIJACIE się w temacie (szukacie, poznajecie i przerabiacie)?
Jakie znacie i które sobie najwyżej cenicie (oraz dlaczego tak lub nie)?

Materiałów na ten temat jest wiele (kierowania rzeczywistością, losem).

Sam film (i książkę) Sekret, traktuję jako zajawkę (wstęp do tematu).
Kryje się za tym ogrom wiedzy, a to co się wydaje, popularne (w Polsce)
jest jak wystający z wody mały czubek gigantycznej góry lodowej.
Góry, która w miarę zanurzenia w temat się powiększa (jakby bezkresna).

Proponuję wymianę publikacji, z których czerpiemy nauki (i ew. ich esencji).

zjonizowany

Pomożesz mi w kwestii rodzinnej?

ocenił(a) film na 10
inspiracja1962

Nie odwiedzałem forum przez kilka miesięcy (raczej dobre ponad pół roku).

Jeśli to aktualne chętnie (mam znacznie więcej przemyśleń, obserwacji nt. działania podświadomości).

ocenił(a) film na 1
zjonizowany

A jest już wśród przemyśleń takie jedno, że na zjawiska losowe twoja myśl zupełnie nie działa?

Sprawdziłeś na monecie albo talii kart?

ocenił(a) film na 1
zjonizowany

Powinno się doprecyzować, że dowolny zestaw bzdur nie powinien być od razu nazywany systemem wiedzy.
Myślę, że jeśli poprosisz małe dzieci o wymyślanie nieprawd (tak je zapytaj właśnie, wytłumacz im, że mają powiedzieć coś, o czym wiedzą, że to wcale prawda nie jest, np "słonie żyją w morzu"), to dostaniesz tyle systemów wiedzy, ile tylko chcesz, a wszystkie na odpowiednim dla ciebie poziomie.

Sprawdziłeś już monetą, że Sekret nie działa?

ocenił(a) film na 10
hyrkan

mogę podać źródła na PW (przesłać opracowanie na maila)
to jest nauka, system oparty na doświadczeniu naukowym (ale nie jest w potocznym obiegu)

Sekret działa na co jest masę świadectw (sam mam dużo przykładów)

ocenił(a) film na 1
zjonizowany

Zasadniczo sekret nie działa. Co udowodniliśmy dziś na tym forum rzucając monetą. Manipulacja polegająca na wyczekiwaniu, aż się zdarzy sukces, a potem przypisywaniu tego Sekretowi, jest jak wyczekiwanie na deszcz po finale WOŚP i wmawianie komuś, że to Owsiak powoduje opady. Wiadomo, że deszcz kiedyś nastąpi, nie ma tylko żadnego związku przyczynowego. :)

ocenił(a) film na 1
zjonizowany

Byłoby strasznie, jakbyś mnie jeszcze tymi kłamstwami zasypywał na PW. Mógłbyś podać jedno źródło, które nie jest oszołomskie?

A w ogóle słyszałeś o nierówności Bella, mówiącej, że IQ oszołoma wierzącego w Sekret jest mniejsze lub równe ilości protonów jądra węgla? A węgiel to życie. Samo życie zdecydowało o twoim IQ.

hyrkan

pewnie telekineza/psychokineza nie ma nic wspólnego z wpływem myśli na materię

ocenił(a) film na 1
Andrzej_B_80

Ma tyle, ile jednorożce, reptalianie i Odyn. "Zero" to bardzo dokładny opis tego wpływu. :)

ocenił(a) film na 10
zjonizowany

Witam,
Bardzo jestem zainteresowany tematem podświadomości i mam do Was małą prośbę, poszukuje kilku książek w wersji audiobook/mp3: “Siła' Rhonda Byrne, “Sekret”Byrne Rhonda, "Kod szczęścia" Richard Wisemana. Nie mogę ich nigdzie znaleźć na necie. To jest mój email skyfoxer@gmail.com

dzięki i pozdrawiam