PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=467339}

Sierota

Orphan
2009
7,1 93 tys. ocen
7,1 10 1 92665
6,4 20 krytyków
Sierota
powrót do forum filmu Sierota

twórców kumam, bo chcieli zarobić, ale te mapety, którzy piszą, że film kozak odsyłam do szpitala psychiatrycznego razem z esther!!!! PADAKA PADAKA PADAKA PADAKA PADAKA PADAKA PADAKA PADAKA PADAKA NA MAKSA!!!!

pisząc w ten sposób myślę, że jesteś gimnazjalnym, a nawet lepiej z podstawówki troglodytą ... PADAKA PADAKA!!

Dziwny post. Film dość dobry w swoim rodzaju. Trzyma w napięciu praktycznie przez cały czas oglądania. Nieszablonowe oraz nieprzewidywalne zakończenie pozytywnie mnie zaskoczyło, więc dziwią mnie takie opinie. Horror to raczej nie jest bliżej mu do thrillera ale to nie umniejsza w niczym produkcji. No cóż czasem trzeba się zastanowić nad tym co się piszę i jakoś logicznie umotywować swoje zdanie a nie w paru głupich słowach.

ocenił(a) film na 8
Konstancja

mnie tez niezachwycil prawde mowiac obejrzalem z polowe daje 3/10

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
arek2010

arek 2010 Piła twoja ocena 10/10 pozostawiam to bez komentarza...

ocenił(a) film na 8
seth3241

seth3241 Pulp Fiction twoja ocena 10/10 pozostawiam to bez komentarza...

ocenił(a) film na 9

Jeśli '82' w nicku wskazuje na rok urodzenia, to współczuję i naprawdę nie wiem czym się do tej pory zajmowałeś, bo żeś się zatrzymał w rozwoju. Film się nie podobał - ok, są gusta i guściki, ale przegiąłeś ignorancki 'mapecie' - obrażając mnie i innych użytkowników.

ocenił(a) film na 8
EternalViewer

Jak najbardziej popieram Twoją wypowiedź... nic dodać, nic ująć

użytkownik usunięty

a tego typu komentarze świadczą o twoim niskim poziomie inteligencji wulgarny dzieciaku. Po prostu zgodziła się z przedmówcą, a ty już doszukujesz się podtekstów i obrażasz.

użytkownik usunięty
Raven5

nie interesuje mnie to co masz do powiedzenia, bo lepiej spójrz z czym sie zgadza lilith a później pisz swoje farmazony . typ mnie obraził, ona go poparła stąd mój wulgarny tekst. czytaj mapet, czytaj ze zrozumieniem!

Po pierwsze, nie mapet, bo tego typu wyzwiska mnie śmieszą, postaraj się trochę trollu. Po drugie, oczywiście nie zwróciłeś uwagi na fakt, że swoim pierwszym postem to ty ich obraziłeś? To był tylko kontratak a tak na prawdę, wszystkie twoje posty to durna prowokacja, więc odpuść sobie.

ocenił(a) film na 9

Echh... dyskutować na poziomie respektując pewne zasady Cię nie nauczyli - to widać. Ale nie spodziewałem się, że w innych kwestiach też zaniedbano Twoje wychowanie - gdybyś przy mnie powiedział tak do dziewczyny, dostałbyś po prostu w mordę.

użytkownik usunięty

a ja widzę niedojrzałego emocjonalnie dzieciaka, który wyładowuje swoją frustrację w internecie. Tyle.

użytkownik usunięty

po prostu bronię racji tych, którzy ją mają. Sam zacząłeś zakładając ten temat. Głupia prowokacja, ot co, a ty tu widzisz ostry pocisk? Zrozum w końcu, że wszystkich śmieszą te twoje próby pojechania.

ocenił(a) film na 3

mieli fajne ciuchy, zwlaszcza ester, kilka ladnych kadrow i zima, ale szczerze mowiac, to film ssie pale po calosci

misternick

Egh.....pod każdym filmem ta sama śpiewka. Masa obrażających się, obrzucających mięsem użytkowników. Ludzie....swoją wypowiedź trzeba uargumentować, toteż na temat założyciela tematu już się nie wypowiem, bo słów brak. EternalViewer, najeżdżasz na niego że obraża a co sam robisz? Naprawdę trzeba uważać na swoje słowa i czyny bo się po prostu sami wkopujecie. Co do filmu to mi się podobał, ciekawa fabuła mimo że dość przewidywalna.

ocenił(a) film na 3
Raven5

nie TRZEBA podawać argumentów, nie trzeba prowadzić kulturalnej dyskusji, to jest internet, hello

misternick

Ironia pierwszorzędna, jeżeli jest ironią, jeżeli nie to to dość ciekawe, że w internecie można się obrażać wyzywać i jeździć po sobie i wszystkim to pasuje.

użytkownik usunięty
Raven5

zgłoś sprawę na psach i domagaj sie ukarania winnych!

ocenił(a) film na 9
Raven5

@Raven5, naprawdę uważasz, że osoba, która wyzywa innych od mapetów, zwróci uwagę na moje argumenty? Nie sądzę, dlatego też sobie darowałem. Mógłbym napisać, że jak dla mnie film był trzymający w napięciu, miał bardzo dobre zdjęcia i niezłą grę aktorską, no ale to wszystko kwestia gustu. Jeśli komuś się film nie podobał, no cóż, mam odmienną opinię, ale rozumiem. Nie rozumiem tylko jak można obrzucać wszystkich mięsem, bo dali inną ocenę. A mój poprzedni post, jak sam przecież określiłeś, to był kontratak. Nie pozwolę sobie na takie teskty i tyle.

EternalViewer

"Określiłaś,, jestem kobietą. Ale teraz nie to o idzie. Masz racje, ja chyba też sobie odpuszczę bo nie przywykłam do walki z chamami tego pokroju, jeszcze przez internet.

ocenił(a) film na 9
Raven5

A to przepraszam, nick jednoznacznie na to nie wskazuje, stąd pomyłka ;).

EternalViewer

Okej okej, nic się nie stało. :] Widzę, że tobie film się podobał, co najbardziej?

ocenił(a) film na 9
Raven5

No cóż, "Sierota" po prostu do końca trzymała mnie w napięciu, myślę że złożyło się na to kilka elementów ;). Czyli przede wszystkim bardzo przekonywująca rola Isabelle Fuhrman (Esther), świetne, budujące klimat zdjęcia, fajne scenerie (sierociniec, śnieg, zmrożone jezioro itd. odegrały swoją rolę). Dodatkowo sensownie i wiarygodnie przedstawione relacje mąż-żona, no i trochę naciągany, choć służący przyspieszeniu akcji, finał. Jedyne co mi nie pasowało, to fakt, że dzieci nic nie powiedziały rodzicom o zagrożeniu. Wg mnie osób w takim wieku raczej nie stać na zimną kalkulację typu "milczenie będzie korzystniejsze", chyba nie ta dojrzałość psychiczna, wydało mi się to sztuczne.

EternalViewer

Dzieci nic nie mówiły bo chyba się bały. Ta mała głuchoniema była pod dużym wpływem Esther, a chłopiec po tym co od niej usłyszał wtedy w nocy też się bał. Mnie bardzo podobał się klimat, rzeczywiście film do końca trzymał w napięciu. Mimo że koleżanka chcąc być miła powiedziała mi na co cierpi Esther (- -") to jednak do końca z ciekawością oglądałam. Jeden z lepszych filmów :] Znasz może jeszcze jakieś filmy godne polecenia?

ocenił(a) film na 9
Raven5

Sorry za opóźnienie, ostatnio nie miałem czasu żeby wejść na filmweba jakoś.
A więc jeśli chodzi o filmy przykuwające do ekranu, to np. tydzień temu byłem w kinie na Paranormal Acitivty 2. Na pewno nie dla każdego (dla nielubiących horrorów np. typu Blair Witch Project - niekoniecznie), ale mnie zaciekawił, właśnie był trzymający w napięciu, chwilami naprawdę straszny i niepokojący. Trzeba tylko wiedzieć, że to dzieło typowo komercyjne, z dość prostą fabułą. W dodatku jeśli będziemy wszystkie fragmenty analizować, to może się wydać wręcz śmieszne. Dlatego też trzeba na czas seansu 'wyłączyć' myślenie, a wtedy dostarczy dobrej rozrywki i przestraszy ;).

Aha, no i polecam wcześniej obejrzeć "jedynkę" (bo "dwójka" jest z nią po części związana), optymalnie byłoby na DVD w domowym zaciszu, oczywiśćie wieczorem -odpowiedni klimat ma tu bardzo duże znaczenie ;).

Inne filmy? Wg mnie wszystkie które oceniłem na 8 i więcej są warte obejrzenia. Z tego roku na pewno wskazałbym Infiltrację i Wyspę Tajemnic, obydwa świetne.

ocenił(a) film na 8
Raven5

Ja z tego gatunku, choć o nieco innej tematyce moge plecić "Anioły i demony", "prawo zemsty", "grę", a szczególnie "Misery".

ocenił(a) film na 3

o czym tu dyskutowac kazdy kto widzial film wie ze to kino niskich lotow przynudza i nie straszy wiec po co ta cala dyskusja jak by bylo nad czym?

psotka2

To jest twoje zdanie. Niektórzy mają inne i chcą je wyrazić, a forum jest po to, żeby na nim rozmawiać. Dlatego ta dyskusja. Możesz uzasadnić czemu jest to kino "niskich lotów'?

użytkownik usunięty

Co za dziecko ale nie ma się co dziwić skoro dał 10 filmowi efekt motyla hehe

użytkownik usunięty

człowiek ty dałeś KRWAWYM WALENTYNKOM 8/10!!! Co do tego nie mam komentarza, ale spójrz sobie mapet średnią notę "efektu..." no i skoro uważasz to za chłam to ja nie ma nic do powiedzenia. chciałem ci pojechać, ale mi się nie chce marnować klawiatury na ciebie. sio

Hey Trollu! Powiedz no jakie to super filmy lubisz? Co?
Dobra..."chciałem ci pojechać, ale mi się nie chce marnować klawiatury na ciebie"
To jedźże wreszcie stąd!!! Sio! A kysz!

Nie noooo... " Efekt Motyla" jest OK. Świetny film. Ktoś kto interesuje się psychologią lub filozofią wie o co chodzi...ale nie tylko.

damiano82 rozumiem, że film Ci się nie podobał.. ale obrażać kogoś bo mu się podobał to przesada.

Sorki, ale weź nie ubliżaj tutaj ludziom!
Dla mnie film OK! B.dobry!
Jeśli komuś się nie podobał, to znaczy, że go poprostu nie zrozumiał.
I spadaj mi ze słowami typu "ale te mapety, którzy piszą, że film kozak odsyłam do szpitala psychiatrycznego razem z esther"
Wal się na ryj! Dziecko neo!

ocenił(a) film na 8
Yamaneko

Jeśli komuś się nie podobał, to znaczy, że go poprostu nie zrozumiał
wooow cytat dziecka neo;)
Obejrzyj sobie film Gulczas a jak myslisz aha jesli ci sie nie spodoba tzn ze go niezrozumiales/as ;)