PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=520788}

Skazany na śmierć: Ostatnia ucieczka

Prison Break: The Final Break
2009
7,4 31 tys. ocen
7,4 10 1 31011
2,5 2 krytyków
Skazany na śmierć: Ostatnia ucieczka
powrót do forum filmu Skazany na śmierć: Ostatnia ucieczka

Witam,

Mam pytanie ktore mnie trapi.
Dlaczego Sara zostala aresztowana za zabicie Christiny Scofield?
Przeciez Christina byla oficjalnie uznana za martwa kiedy to jeszcze Michael i Linc byli dziecmi.
poszla siedziec za zabicie kogos kto juz "niezyl"? czy ja cos przegapilem?

ocenił(a) film na 10
sadchild

prawnie byla uznana jako jaka poslanka czy cos w tym stylu i tak naprawde nazywala sie christina scofield , ale w aktach zapewne bylo podane inne imie i nazwisko - to zaden problem :)
ja to tak w kazdym razie widze ;]

wine_bae

przecież jak aresztowali Sare to powiedzieli jej że za zabójstwo Christiny HAMPTON,,,,,

ocenił(a) film na 10
sadchild

musisz po kolei obejrzec wszystkie odcinki 4 serii..

ocenił(a) film na 7
amandaa9977

[SPOILER]

w czwartym sezonie okazuje się, że jednak matka Michaela żyje. I Sara ją zabija, wtedy gdy Christina postrzela Michaela.
mnie natomiast zastanawia dlaczego zamknęli Sarę, skoro wszyscy zostali uniewinnieni? w końcu ona też podpisała papiery, które załatwił Kellerman, czy jak mu tam..

bananowy_song

A mnie oprócz tego zastanawia czemu Sara jest taka szczęśliwa pod koniec odc 22. Mam rozumieć że walizka z kasą rozwiązuje wszystkie problemy. Jak Scofield nawiał to go ganiali przez cały 2 sezon, a jak Sara prysnęła to nic. Wszyscy się z tym pogodzili. Śledztwo się urywa. Sara zadowolona ukrywa się na Kostaryce. Happy end. Sam odcinek mi się podobał, ale początek i końcówka. Ech szkoda gadać. No i wychodzi na to że grób Mike'a też był jedynie symboliczny. Bo nie wierzę w to skoro Sara zwiała to wydali im ciało Michaela. Zresztą kto by się po nie zgłosił? Linc, który ukrywa szwagierkę?

bananowy_song

Najwidoczniej papiery te nie dotyczyły ostatnich wydarzeń związanych ze Scylla tylko to co było w poprzednich sezonach.

Aigneis

zamiast ,,tylko to" powinno być ,,tylko tego"

ocenił(a) film na 5
Aigneis

W tym filmie było wyraźnie powiedziane, że nie ma dowodu ze Christina Scofield(w świetle prawa jako Christina Hampton) działała dla Firmy. Więc Sara musiała za to beknąć.

A o tym czy był szum po jej ucieczce to nie wiemy. Pewnie był. Tylko ona zaraz po ucieczce zwiała do Kostaryki więc raczej FBI nie mogło wiele zrobić.

A ciało może wydali na prośbę np. Linca albo L.J.'a ??

ocenił(a) film na 9
SzOpMaN

Już Linc obmyślał jak tu ściągnąć ciało. Nie takie sprawy rozwiązywał:). Sara to Sara. Szczescie z powodu wolności i nadejścia dziecka - to chba jednoznaczne, że się cieszyła. Michael oddał życie za nich, w sumie ON tego chciał! Sara to uszanowała. Silna kobieta, wytrzymała wszystko. Ja po takich przejściach nie miałabym juz siły płakać. Urodziła małego Scofielda :) na dodatek Michaela. Serial dobry, ale bez rewalacji. NAjbardizej podobał mi się heroizm, poświęcenie Scofielda !!! Piękny gest ...

anetek

Jemu i tak już było obojętne. Pokazane to było na tym filmie co dał Lincowi i który oglądał z Sarą w drodze do Panamy.

Mahone_PB

Sarah została aresztowana, bo ktoś z rządu bardzo tego chciał i wyweszył wideo z magazynu, gdzie mierzy pistoletem w kogoś i strzela, osoba pada i nie zyje.. Potem połączyli Chrostine z tym i gotowe.