PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=138713}
6,6 144 tys. ocen
6,6 10 1 143828
5,0 41 krytyków
Spider-Man 3
powrót do forum filmu Spider-Man 3

WIEC DRODZY UZYTKOWNCY MAM DO WAS PEWNE PYTANIA KTORE INTERESUJA MNIE I CHCIALBYM POZNAC WASZE ZDANIE NA TE SPRAWY.NA WSTEPIE W LATACH 80-TYCH PIERWSZY FILM STWORZONY NA PODSTAWIE KOMIKSU SWIECIJ TRYUMFY,WYDAWNICTA DC,LEGENDARNY JUZ SUPERMAN KTORY DOCZEKAL SIE 4 FILMOW W TAMTYM OKRESIE.LATA 90-SIATE TO ROWNIEZ HEGEMONIA WYDAWNICTWA DC ALE JUZ Z INNYM SZTANDAROWYM PRZEBOJEM CZYLI BATMANEM(TEZ 4 CZESCI) I MIELISMI TEZ Z DC NA POCZATKU LAT 90SIATYCH 3 FILMYO TRZECIM BOCHATERZE KOMIKSOWYM ZNANYM TAK NAPRAWDE DO TEJ PORY NAJLEPIEJ OBOK BATMANA I SUPERMANA Z DC-FLASH(JEDNAK FILMY O NIM SA DALEKO POD WIELOMA WZGLEDAMI Z TYLU ZA WSPOMNIANA DWOJA).POJAWILY SIE JESZCZE DWA RODZYNKI W TYM PIERWSZY ZEKRANIZOWANY FILM MARVELA-KAPITAN AMERYKA(1990R) I SPAWN(1997) I TO BY BYLO W SUMIE TYLE.DO TEGO PROCZ FILMOW O SUPERMENIE(TYLKO PIERWSZE DWIE CZESCI) I BATMANIE ZADEN NIE BYL KASOWYM PRZEBOJEM.NATOMIAST OD ROKU 2000 A NAWET TROSZKU WCZESNIEJ(bLADE 1-1998R) MAMY DO CZYNIENIA Z FENOMENEM FILMOW NA PODSTAWIE KOMIKSOW KTORYCH FABULA NIE RZUCA NA KOLANA A JEDNAK PRAWIE KAZDY JEST KASOWYM PRZEBOJEM KTORYM DO PIET DORASTAJA TYLKO FILMY O PIRATACH Z KARAIBOW I SHREKU.A WIEC SA TO:
1998R:BLADE 1,2000:X-MEN,2002-SPIDERMAN,BLADE 2,2003-X-MEN 2,DARDEVIL,HULK,2004-HELLBOY,KOBIETA KOT,BLADE 3,SPIDERMAN 2,OBCY KONTRA PREDATOR,2005-FANTASTIC FOUR,ELEKTRA,BATMAN BEGINING,2006-SUPERMAN RETTURNS,X-MEN 3,2007-FANTASTIC FOUR 2,SPIDERMAN 3,TRANSFORMERS,GHOST RIDER,2008-BATMAN DARK KNIGHT,IRONMAN,WOLVERINE,OBCY KONTRA PREDATOR 2.Pozatm na 2009r juz pisza sie scenariusze do transformers 2 i magneto.przepraszam jesli ominolem jakies filmy bo zapewne moglo tak byc.wiec o to moje 3 pytanka do was:
1.Z czego wynika wedlug was moda i popyt na takie filmy?
2.Z tytulow ktore wyzej wymienilem uwazacie ze ktory film jest najlepszy i najlepiej zekranizowany i dlaczego?
3.a jakiego innego superbochatera nie pokazanego w filmie do tej pory chcielibyscie zobaczyc naj szybciej na duzym ekranie?
Słynnych robocopa(kino-1987,1990,1993),Predatora(1987,1990),terminatora(1984,1991,2004) i Van Helsinga(2004)pominolem bo nie sa to postacie pokazane na duzym ekranie na podstawie komiksu tylko wymyslone a ewentualnie dopiero pozniej przeniesione do komiksu-jak np.Żółwie Ninja(filmy 1987,1991 i 1993).

ocenił(a) film na 5
Grzesiek2207

Odpowiem Ci na te pytania nawet bardzo chetnie.

ODP1:Otóz chodzi o to ze te filmy stają sie przebojami bo głownie chodzi o walke dobra ze złe, jak dla mnie to filmy o superherosach pozwalają zapomniec widzowi o problemach codziennego zycia na ponad 2h.

ODP2:Z najlepszych ekranizacji jak dla mnie to najbardziej podobaly mi sie - Spider-Man (cała trylogia choc sm3 juz troche mniej) bo został on pokazany nie tylko z perspektywy kolesia ktory po otrzymaniu super-sily moze sie nią pochwalic i skakac z budynku na budyniek oraz wygłaszac wielkie mowy. Pokazane w Spiderze jest tez to jak nastolatek próbuje dac sobie rade z darem jaki dostał od losu. Dochodzi do tego tez to iz jego wujek został zamordowany a obok niego mieszka dziewczyna ktorą kocha, lecz i tak od momętu gdy posiadl supermoc postanawia utrzymywac to uczucie w sekrecie przed nią. Uwazam ze Spider-man jest najlepszy pod wieloma wzgledami bo nie jest glupim filmem o bohaterze z komiksów ale tez ukazuje nam zycie przecietnego nastolatka....Oczywiscie bez chodzenia po scianach.

Ghost Rider to tez według mnie dobry film a powód jest jeden. To jak głowny bohater poswieca sie dla ojca, motyw zawarcia paktu z diabłem byl według mnie dobrym sposobem na stworzenie mrocznej postaci. Ukazuje nam jak bardzo niektorzy ludzie w desparacji ze ich bliscy mogą odejsc są wstanie sie posunąc....Chocby musieli oddac dusze diabłu.

Oraz X-Meni (tez cała trylogia) Mowi o róznicach rasowych, ktorych jest pełno na świecie. Ten film pokazuje ze rózne rasy oraz religie mogłyby zyc w pokoju. Bo to jest zupelnie tak jakby próbowac porównywac niepełosprawnych ze sprawnymi a murzynów z białymi:))

Moznaby takze tutaj dac Batmana-Begins gdyz ten ukazuje nam słabosci ludzikie ktore kazdy z nas posiada. Ale mowi tez o tym jak uzyc tych słabosci przeciwko złu....

ODP3: Osobiscie to chcialbym jeszcze Raz zobaczyc Spawna oraz Robocopa. Tego pierwszego w drugiej czesci albo w całkiem nowej wersji filmu a Roba bo bardzo mi sie filmy z jego udzialem podobaly:))

Pozdrawiam wszystkich fanów komiksów!