Co jest z efektami specjalnymi? zabrakło hajsu? Wyglądają jeszcze gorzej niż w pierwszej części która jest sprzed 5 lat!!! A reszta... wyłączyłem film po niecałej pół godziny - niemogłem wytrzymać. Ten film to dno dna - może jakbym miał 7 lat tobym obejrzał. Tak infantylnego filmu (pomijając transformers) jeszcze chyba niewidziałem...
Nie zgadzam sie efekty specjalne były bardzo dobre.
Jakoś 4586 osób obejrzało:P
Wydajesz opinie o filmie którego nie obejrzałeś do końca?;/
Wielkie brawa. Oceniasz film po obejrzeniu zaledwie pół godziny, podczas gdy takową ocenę można byłoby wydać być może po obejrzeniu całości. A efekty specjalne były chyba najlepsze spośród wszystkich części, więc tym bardziej dziwi mnie Twoja wypowiedź. Chyba, że mam jakiś wypaczony gust w ocenianiu efektów, nie wiem.
czy wy ogladacie jakeis filmy poza spidermenami i transformersami ? W obu filmach efekty byly beznadziejne, reczna animacja nie pasowala do motion capture, rendering na poszczegolnych warstwach nie pasowal do siebie, twarze bohaterow nie maja sss, oraz maja symulowany spectacular, mam watpliwosci czy uzywali nawet mapy hdr. To juz w hulku sprzed 6 lat efekty byly znacznie lepsze. Nawet nie probowali uzywac efektow czasteczkowych przy wodzie i sandmanie, tylko po prostu go nalozyli na sceny nakrecone zwykla kamera. Mozna by bylo napisac caly artykul o tym jak bardzo sa one zle... Wszystko pzrez to ze chcieli uzyc "genialna" nowo wymyslona technike lapania oswietlenia na prawdziwym obiekcie, a przeciez golym okiem widac, ze najzwyczajniej w swiecie ona sie nie sprawdza ...
nie no bez przesady,tym filmom mozna zarzucic braki w fabule czy aktorstwie,lecz nie w efektach specjalnych ktore sa wspaniale szczegolnie w Transformers,no chyba ze kolega slocik potrafi zafundowac nam lepsze efekty za ktore dostanie oscara,kto wie...
za taka kase moge wykonac 2x lepsze efekty, przynajmniej wiedzialbym kogo zatrudnic, i jakim ekipom zlecic jakie zadania, a nie brac pierwszych z brzegu kolegow z vfs...