Sriracha to sos, który był nazywany "Składnikiem Roku" przez czasopismo "Bon Appetit" i "Najlepiej Smakującym Ostrym Sosem" przez pismo "Cooks Illustrated". W 2012 roku Huy Fong Foods sprzedało 20 milionów butelek Srirachy, ekwiwalent pikantności 100 milionów papryczek chili. Jednak nawet mimo tego że sos Sriracha posiada status... Sriracha to sos, który był nazywany "Składnikiem Roku" przez czasopismo "Bon Appetit" i "Najlepiej Smakującym Ostrym Sosem" przez pismo "Cooks Illustrated". W 2012 roku Huy Fong Foods sprzedało 20 milionów butelek Srirachy, ekwiwalent pikantności 100 milionów papryczek chili. Jednak nawet mimo tego że sos Sriracha posiada status "kultowego", większość jego fanów nie zna historii tajskiego smaku ani nie rozpoznaje postaci Davida Trana - człowieka odpowiedzialnego za popularyzację sosu w Stanach Zjednoczonych. Dokument stara się przybliżyć widzom historię sosu Sriracha - skąd się wziął, jak powstaje, a także ludzi, którzy uwielbiają jego smak. czytaj dalej