PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=576175}

Strefa X

Monsters
2010
5,7 18 tys. ocen
5,7 10 1 18159
6,0 13 krytyków
Strefa X
powrót do forum filmu Strefa X

Wiem, powtarzam opinie innych, ale wlasnie klimat filmu przede wszystkim mnie urzekł. To nie
typowe sci-fi, lecz film drogi, podczas której bohaterowie ulagają przemianie i decydują się
zmienić swoje życie. Dobre zdjęcia, muzyka, lakoniczne dialogi oraz specyficzne tło filmu w
postaci strefy opanowanej przez potwory dały razem ciekawy efekt.

Katalina130

Witam, zgadzam się w całej rozciągłości
Właśnie na innych postach przeczytałem że to kino niskobudżetowe, a to wiele wyjaśnia. Gdy usłyszałem o tym tytule myślałem że to naładowane efektami kino akcji s-f, a akcja dzieje się w przemienionych przez obcych terenach gdzie wszystko próbuje cię zjeść, a nad całą kraina unosi się złowieszcza mgła, jak dobrze że się rozczarowałem :) . Film naprawdę bardzo mi się podobał, w końcu coś innego
Wiem że do tego tytułu jeszcze powrócę

Ps. Miło przeczytać post kogoś kto poznał się na filmie, a nie narzeka że komuś film nie wyszedł
Oglądając film miałem nie odparte wrażenie że głównych bohaterów obcy połączyli, a ludzie rozdzielili
Nie wnikając w polskie tłumaczenie, tytuł filmu dość przewrotny ... i kogo dotyczy ??... :)

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
Katalina130

Zgadzam się z koleżanką i kolegą powyżej, jeśli ktoś szuka filmu akcji to niech ten film omija, ale jeśli szukasz spokojnego filmu s-f, gdzie nie ma za dużo efektów specjalnych, a aktorstwo stoi na przyzwoitym poziomie to jest to film dla Ciebie. Ja mam nadzieję że film doczeka się kontynuacji i staną za tym Ci sami ludzie

Moja ocena: 7/10

Katalina130

Powiedzmy sobie szczerze...ten film jest po prostu słaby.

ocenił(a) film na 7
miszka1980

Nie zgodze się,nie jest efekciarski jak jakiś projekt monster,film jest dobry i ma bardzo urzekajace ujecia,tytuł może troche zmylac przeciętnego widza.

ocenił(a) film na 7
Katalina130

ja też dałam 7 - wg mniej okej - widziałam o wiele wiele słabsze filmy, ten jest dobry i fajnie zagrany przez (w ogóle nie znanych mi) aktorów
polecam

ocenił(a) film na 7
Katalina130

Zgadzam się - kosmici (czy właściwie "potwory") i całe zamieszanie wokół nich jest jedynie tłem dla dobrego kawałka właśnie kina drogi. Niby nic odkrywczego: wspólne przeżycia wytwarzają między bohaterami silną więź, co okraszone jest pewną ilością egzystencjalnych przemyśleń. No i końcówka, ostatnie sekundy - znamiennie symboliczne. Polecam

ocenił(a) film na 5
Goel_89

Pomysł był zuchwały, w scenerię cywilizacyjnego upadku wywołanego ,,odwiedzinami" obcych wpisano historię zauroczenia
po -poznaniowego.Efekt? Wg mnie taki sobie, jest stereotypowo groźnie i niespecjalnie zmysłowo. Ot, taka szlachetna porażka.
Good night, and good luck, esforty.
5/10

Katalina130

Zgadzam się.

ocenił(a) film na 6
Katalina130

Zgadzam sie, klimat wprost niesamowity, nie ma zwrotów akcji, napięcia itp. ale klimat, muzyka.......wszystko fajnie sklecone :)
polecam

ocenił(a) film na 4
Katalina130

Wszystko ładnie pięknie, ale chyba spodziewałam się czegoś innego. FIlm nie był zły ale strasznie mnie znudził, musiałam oglądać go na raty. CHyba nie w moim klimacie aczkolwiek miał bardzo ładne zdjęcia, to muszę się zgodzić, Meksyk też był fajnie oddany Jedyne co mnie znużyło to taka olejowatość tych dwojga.