1. Szklana pułapka 1 2. Die Hard 4 3. Szklana pułapka 3 4. Szklana pułapka 2
Szklana Pułapka
Szklana Pułapka 3
Szklana Pułapka 2
Szklana Pułapka 4.0 -najlepiej jakby w ogóle nie było...
oczywiście, że "jedynka" jest najlepsza, ale moją ulubioną jest "trójka" :)
a 4 dała radę, choć główny zły był tak samo bezpłciowy jak w dwójce
Hmm, całkiem trudne. Dla mnie oczywiście 1, jak w przypadku wszystkich filmów :P 4.0 mi się podobała bardziej, niż 2 ale wszystkie części wcale nie były złe :))
1 Die Hard 2
2 Die Hard 1
3 Die Hard 3
4 Die Hard 4 <też uważam, że mogła by nie powstać>
1 Die Hard - 9/10 rewelacyjna akcja, napięcie, poczucie zaszczucia i zamknięcia w szklanej pułapce bez mozliwości ucieczki.
2 Die Hard 2 - 8/10 prawie tak dobra jak jedynka, tym razem akcja na lotnisku i poczucie odizolowania i zaszczucia utrzymane.
3 Die Hard 3 - 5/10 akcja rozpełzła się po całym mieście, zaczyna się robić momentami nudnawo, poczucie odizolowania spadło do zera.
4 Die Hard 4 - filmu nie widziałem i mam nadzieję że nigdy nie zobaczę, Czwarta część filmu zwłaszcza w dzisiejszych czasach to zazwyczaj już dno. Zresztą dla mnie John McClane musi mieć włosy
Hmmm.
Moim zdaniem najlepsza z wszystkich części była jednak pierwsza część. Film po prostu rewelacyjny. Dwójka była już odrobinę gorsza, co nie zmienia faktu, że nadal trzymała poziom. Jeśli chodzi o 3 no to co tu dużo mówić nadal gra tam Bruce Willis, co prawda nie było to może arcydzieło kinematografii jednak nadal uważam ze zasługuje na ocenę 7/10. W czwartej odsłonie tej serii gdyby nie zrobili tej akcji z tym helikopterem to mogła by być to jedna z lepszych części, jednak w tej scenie znacząco przegięli, co trochę popsuło mi oglądanie. Nie rozumiem jak można zestrzelić helikopter samochodem, no ale cóż każdy ma jakieś fantazje.
Dla mnie tez jedynka była najlepsza (kocham Rickmana w tym filmie *-*), potem trójka (może dlatego że trochę nawiązuje do jedynki) potem czwórka i dwójka :)
Dla mnie najlepsza jest 1 i 2, zaraz potem 3, no a 4 na końcu i niestety ten film podobał mi się tak sobie i jedyne co w nim mi się podoba to główny aktor, bo B.W. wielbię zawsze
Część trzecia bezpelacyjnie najlepsza. Chyba najlepszy film sensacyjny, jaki widziałem. Masa zróżnicowanej akcji, świetne postacie, rozmach, muzyka - wszystko na najwyższym poziomie.
1. Szklana pułapka 1
2.Szklana pułapka 2
3. Szklana pułapka 4
4.Szklana pułapka 3
1. Najlepsza zdecydowanie częśc trzecia z Jeremy Irons'em i S. L. Jacksonem, doborowe aktorstwo i świetny motyw muzyczny
2. Die Hard 1
3. Die Hard 4
4. Die Hard 2 - najmniej do gustu przypadły mi akcje na lotnisku aczkolwiek film i tak rewelacyjny
Wypowiadam się jako miłośnik całej serii i czekam z niecierpliwością na najnowszą cześc.
Szklana pułapka
Szklana pułapka 3
Szklana pułapka 2
4. spartaczyła wizerunek wcześniejszych części.
Czemu praktycznie nikomu część druga się nie podoba?
Jak mnie jest ona najlepsza. Świetnie zaplanowana, widowiskowa, bardzo ciekawa.
A trójka? - no dajcie spokój, wyliczanki po mieście i oczywiście przebiegły terrorysta-zagadkowicz. Takie coś to dobre dla uniweersum komiksowych Batmanów a nie Szklanej Pułapki.
Natomiast część 4-ta to już makabra. Internetowi terroryści? Taki banał? Dajcie spokój!
Najlepsze są dwie pierwsze części, trójka odstaje. Czwórka to nieporozumienie.
Teraz nie wróżę nic dobrego, ponieważ z twardego gliny pokroju Martina Riggsa (Zabójcza Broń) robi się taki Jason Statham w swoich głupich filmach akcji. A szkoda.
Szklana Pułąpka 2 - najlepsza.
Trójkę mogę ogladać bez końca,jedynka i dwójka to już klasyka,a czwórka najsłabsza mimo ciekawego pomysłu....
Yup!
http://theplaylist.net/remember-late-jonathan-demme-great-video-essay-use-close- 20170426/