PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33295}

Szkoła uczuć

A Walk to Remember
2002
7,5 236 tys. ocen
7,5 10 1 236110
5,1 26 krytyków
Szkoła uczuć
powrót do forum filmu Szkoła uczuć

ahh.. szkoda az pisac... naprawde rozczarowalam sie na tym filmie... w polowie mialam juz zamiar odejsc od telewizora... ajjj... nie chodzi mi o to, ze aktorstwo bylo zle, czy ogolny sens calej historii.. ale to... ze tak bardzo roznil sie ten film od ksiazki! dostalam ja od przyjaciolki na swieta.. filmu nie ogladalam wczesniej.. ksiazka moim zdaniem jest naprawde super! jedna z lepszych jakie czytalam... ale film tak bardzo sie od niej rozni... malo, co sie pokrywa... i.. az mi smutno bylo ogladac, jak to tak bardzo zmienili... zniszczyli moim zdaniem cala ta historie... autorowi tej ksiazki zapewne tez jest smutno, ze tak bardzo zniekszlalcili jego mlodosc... ajjj.. strasznie sie zawiodlam na tym filmie... :((((

ocenił(a) film na 10
Ona

Ehh Asienko... Ja uważam, ze ten film jest śliczny!! Jeden z moich ukochanych filmów! Ja najpierw oglądałąm filmik, a potem czytałąm książkę.. I mi się i jedno i drugie mega podoba! Ale ten filmik jest dserio śliczny, mimo tych zmian!

Daria_

moja host siostra uwaza podobnie jak ja... ten film wcale nie przekonywal do tego, co mial przekazac! ta dziewczyna Jamie, wcale nie byla taka swieta, jaka powinna byc wedlug pierwowzoru (ksiazki).. wydawala mi sie zarozumiala...
a zmian to nawet nie ma sensu liczyc... prawie nic sie nie pokrywalo!!! wszystko pozmieniali... tak mi sie smutno, to ogladalo, ze nie wiem.. grrrrrr

ocenił(a) film na 10
Ona

A ja i tak będe jeszcze wiele razy oglądać ten film. :) I kropka :P

Daria_

nawet nie potrafisz poprzec swojego zdania zadnymi argumentami.... takim czyms, raczej trudno jest przekonac kogos do swojego zdania... albo w ogole jakos podeprzec swojej opinii, aby pokazac, ze twoja opinia tez ma sens.... a nie poddajesz sie bez walki... :PP

ocenił(a) film na 10
Ona

Nie zmienie Twojego zdania. Skoro Ci się ten film nie podobał, to nie. Każdy lubi coś innego. I ja tylko mówię, że ja ten film kocham. Nie chce Cię nawracać.. :P A Ty jesteś dla mnie nie dobra.. :( :P:P

Daria_

nie jestem niedobra.. chce po prostu abys napisala mi za co lubisz ten film.. i tyle:Pp

Ona

A myślałam że tylko mnie ten film sie nie podoba był ckliwy i nastawiony bezpośrednio na wyciskanie łez, poza tym książki zawsze są lepsze od filmów.

oleczka_2

zgadzam sie z toba.. dziwne, ze niektorych naprawde ten film zaslepia...

ocenił(a) film na 5
Ona

Zgadzam sie z wami choc jeszcze książki nie czytalam.Film do mnie nie przemówił.Powiem nawet,ze wydawal mi sie nudny.Pamiętnik na podstwie książki tego autora byl poprostu piekny,a ten...ehh..szkoda gadac..spodziewalam sie czegos leprzego...:(

ocenił(a) film na 5
_Mia_

Oprócz tego wiele osób mowilo mi,ze ten film jest leprzy od Miejsca na ziemi,a jest to stanowczo nie prawda!!

_Mia_

mhm... 'miejsce na ziemi' jest zdecydowanie lepsze! ;) z checia obejrzalabym jeszcze raz ten filmik ;)

Ona

Już kiedyś wypowiadałem sie o tym filmie. I zdanie podtrzymuję.
"Pseudo love story" dla 12-latek co marzą o prawdziwej miłości jeśli to w ogóle mozliwe w ich wieku. Akcja przewidywalna jak pogoda na biegunie północnym. Fakt, dziewczyny (98% z nich) beczy na tym filmie bo trudno od nich wymagać innej reakcji. Książki nie czytałem i nie zamierzam ale na 99% mogę założyć, że jest lepsza.