PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=678251}

Szybcy i wściekli 7

Furious Seven
2015
7,3 160 tys. ocen
7,3 10 1 159756
6,3 42 krytyków
Szybcy i wściekli 7
powrót do forum filmu Szybcy i wściekli 7

W najnowszych częściach brakuje mi szczególnie Jesse - Który grał tylko w pierwszej części -
znawca samochodów i Hektora który grał w części pierwszej i trzeciej.

PS. Mam 2 pytania.
1. Skąd Toretto i brian znają Han'a, skoro on grał w Tokio Drift, a tam nie grał ani toretto ani brian ?
2. Skąd Toretto i brian znają Tego oraz Don Omar ? W żadnej początkowej części serii szybkich i
wściekłych ich nie było, nagle pojawili się w Szybko i Wściekle.

zuxsite9

1. Tokio Drift dzieje się po Szybcy i Wściekli 6.
2. Musieli się przecież gdzieś pojawić, więc wszyscy łącznie z Han'em poznali się w Szybko i Wściekle. Wg mnie Dom ich poznał na tej Dominicanie. No a Brian ich poznał trochę później, a Dom'a już znał.
To tak samo jakby zapytać skąd Brian zna Romana skoro Romana nie było w pierwszej części. :D

Valenciaa

Co do obu pytań to wszyscy po raz pierwszy pojawiają się w krótkim filmie dziejącym się bodajrze po 1czesci "Bandoleros"
Akcja dzieje się na Dominikanie i tam według mnie Dom poznał Tego i Don Omara.
Hana Dom znał zaś już wcześniej, bo w Bandoleros Han przyjeżdża odwiedzić Doma.
Filmik chyba jest na YT. Sprawdź sobie ;-)

iwojslaw

Ja to widziałam ale kolega chyba nie. :D

ocenił(a) film na 8
iwojslaw

Pomiędzy 2 częścią, a czwartą. W Bandoleros Dom kompletował ekipę, Don Omar (Santos) wyciągnął z więzienia Tego, zjawił się Han i na początku czwartej części cała ekipa napada na cysterne.

Brian_FF78

jest z polskimi napisami ?:)

ocenił(a) film na 8
zuxsite9

Oglądałem kilka lat temu, jeśli dobrze pamiętam to napisy były wgrane, a gdybyś nie znalazł wersji z napisami to można je sobie ściągnąć.

Brian_FF78

OK, Czyli Han, Tego, Don Omar to znajomi Toretto. Roman i Tej to znajomy Briana z drugiej części czyli "Za szybcy, za wściekli", Gisele - wiadomo, dołączyła do ich ekipy w czwartej części.

W Siódmej części będzie grała Eva Mendes prawda? Na koniec piątej części jest pokazana jak pracuje z Hobbsem.

Tak jak pisałem, w najnowszych częściach brakuje mi Jesse i Hektora, podobały mi się ich postacie w filmie.

ocenił(a) film na 8
zuxsite9

Jesse został zastrzelony w I części przez Johnnego Trana pod koniec filmu, a Hektor słyszałem że ma zagrać w 7-ce. Mam nadzieję, że w którejś części zdecyduje się jeszcze wystąpić Leon.

Brian_FF78

Leona też bym chciał jeszcze widzieć. W ogóle w pierwszej części była super ekipa.

zuxsite9

1. Hektor wystąpił tylko w części pierwszej. W trzeciej go nie było. Pojawi się w siódmej.
2. Dominic poznał Hana prawdopodobnie po 1 części i przed Los Bandoleros. Nie wiadomo gdzie się poznali. Może kiedyś nakręcą jakiś spin-off to się dowiemy. Brian poznaje Hana dopiero w piątej części. Jak już napisała Valenciaaaaaaa :D to Tokio Drift dzieje się dopiero po szóstej części. Toratto poznaje Tego i Dona po pierwszej części i też przed Los Bandoleros - nie jest nam pokazane w jakich okolicznościach. Po prostu jak uciekł na końcu w pierwszej części musiał się gdzieś ukrywać i pewnie jakoś się poznali.

Na priv wyślę Ci linka do Los Bandoleros z polskimi napisami.

FF7manifo

Wielkie dzięki!
Czekam na link.

zuxsite9

Przyjmiesz do znajomych to dopiero Ci wyślę bo inaczej nie mogę.

FF7manifo

już:)