PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=779394}

Tamte dni, tamte noce

Call Me by Your Name
2017
7,6 131 tys. ocen
7,6 10 1 131313
7,9 86 krytyków
Tamte dni, tamte noce
powrót do forum filmu Tamte dni, tamte noce

Na początku muszę wspomnieć, że ten film zostanie wam na długo w waszej pamięci. Naprawdę.

Film ogólnie opowiada o nastolatku Elio, który zakochuje się w Olivierze (facecie, któey przyjechał na wakacje do jego rodziców),co odmienia życie chłopca.

Rewelacyjna rola Timothee Chalamet. On wczuł się tak w swoją postać, że odwalił kawał dobrej roboty. Armie Hammer też wypadł całkiem nieźle. To była bardzo fajna para ekranowa, miło się ich odbierało.

Scenariusz został bardzo dobrze sformuowany w projekcie, ponieważ jest on adaptacją książki pod tym samym tytule.

Najbardziej jednak zachwyciła mnie piosenka ,,Mystery of Love". Można ją słuchać I słuchać do znudzenia.

Jedynym dla mnie minusem był główny wątek. Ja nie za bardzo lubię filmy, które gdzieś tam mają wątek mężczyzna + mężczyzna, czy kobieta + kobieta. Ale po za tym wszystko w filmie idealnie ze sobą grało.

Przypomnę, również że ,,Tamte dni, tamte noce" dostało 4 nominacje do Oscarów w tym za Najlepszy Film, Najlepszy Aktor Pierwszoplanowy Timothee Chalamet, Najlepszy Scenariusz Adaptowany i Najlepsza Piosenka. Myśle, że według mnie powinień zdobyć za Najlepszy Scenariusz Adaptowany I za Najlepsza Piosenka.

Gdyby nie ten malutki minus byłoby 9 gwiazdek, a tak jest 8 gwiazdek.

ocenił(a) film na 6
Franek_321

Zdajesz sobie sprawę jak to źle brzmi, żeby zaniżać notę z powodu tego, że film opowiada o miłości homo? Jak w ogóle można to traktować w kategoriach wady? Jednak mimo wszystko oceniłeś film nieźle i wybrałeś się do kina, pomimo "minusa", o którym przecież wiedziałeś od samego początku... Dla mnie w tym nie ma logicznej konsekwencji :)

Co do Oscarów trzymam kciuki jedynie za najlepszą piosenkę

użytkownik usunięty
mike__25

Zdajesz sobie sprawę z tego, że omijanie filmów, w których para głównych bohaterów jest hetero, bądź lesbijkami, nie jest normalne? Zdajesz sobie sprawę jak to źle brzmi, żeby zawyżać notę "Boys", bo oceniasz film " w kategorii miniarcydzieła kinematografii LGBT"? Zamilknij wreszcie hipokryto i tęczowy faszysto, bo wszystkie tematy pod tym filmem są "zasrane" ( cytat z Ciebie, w ogóle skąd w Twoim ubogim słownictwie tyle odwołań do defekacji- czyżbys był koprofilem?) Twoimi wypocinami.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
mike__25

A dostałes jakąs nagrodę za tę recenzje?