Gdybym miał porównać pierwszą część Terminatora z Robocopem to stawiam bez dyskusji na Robocopa. Oby dwa filmy to kasyki. Są nakręcone w podobnym czasie, no i:
Robocop ma:
- Znacznie lepsze efekty
- Znacznie lepszy dzwięk
- Lepiej zagrany przez aktorów
- Lepszą fabułę
Terminator:
- Lepszy klimat
Mowa oczywiście o pierwszych częściach przygód cyborgów.
Drugich części nie porównam bo nie pamiętam za bardzo drugiej części Robocopa, ale z tego co mi świta to T2 wygrywa.
A trzecia część Terminatora i Robocopa:
Obydwa filmy nie równają się pierwowzorom. Ale była też duża różnica lat produkcji filmów. Stawiam na Robocopa ponieważ ma jeszcze klimat pozostałych części, czego o T3 powiedzieć nie mogę:(.
Pozdrawiam i mam nadzieje, że fani Terminatora zrozumieją i nie obrzucą mnie błotem. Pozdrawiam
Terminator jest o wiele lepszy od Robocopa! Lepsza fabuła i efekty specjalne tez! A T2 i R2 nie porownuj w ogole, bo te filmy dzieli przepasc!
T3 jest kilka razy lepszy od R3. Zresztą każdy terminator jest lepszy od robocopa z opdowiadającą mu cyferką :P
mnie to sie smiac chce od stwierdzenia że robocop ma lepszą fabułe -D -D nie wiem w którym miejscu -D -D Terminator to istna malinka pod względem fabuły !!!!!!!!!!!!!!! i oczywiście nie tylko. po prostu mioooodzio