PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=622564}

Thor: Mroczny świat

Thor: The Dark World
2013
6,9 199 tys. ocen
6,9 10 1 198629
5,8 64 krytyków
Thor: Mroczny świat
powrót do forum filmu Thor: Mroczny świat

Kogo rozwaliła scena gdy Loki się zmienił w Ameryke i wkurzał Thora? W kinie lali XD
Film super i zabawny, polecam!

MrSebkoss_filmaniak

U mnie na sali było tak samo! xD Chris Evans świetnie go zagrał, chociaż trwało to kilkanaście sekund. Zresztą ludzie śmiali się prawie po każdym tekście Lokiego. Albo jak siedział w celi z książką obojętny na zamieszki na zewnątrz, to też było piękne. xD

ocenił(a) film na 8
HiddenStone

I jeszcze te jego komentarze gdy uciekali z Azgardu '' brawo gonią nas wszyscy, brawo! uciołeś głowe dziadkowi!'' XD

MrSebkoss_filmaniak

:D Albo jak Jane zemdlała: "Oh, dear. Is she dead?"

MrSebkoss_filmaniak

Nie ma co, Loki ponownie skradł show wszystkim postaciom w filmie :)

ocenił(a) film na 8
John_Shepard

Dokładnie! Kiedy pojawił się w filmie Loki każdy był tą postacią zafascynowany, wszysy bohaterowie staleli już na drugim planie bo główną uwagę zwracał on sam = Dziękuje, aktor boski!

użytkownik usunięty
MrSebkoss_filmaniak

Tak...
Loki ma niezłe teksty w tym filmie ;)))

Jak ktoś chciałby zobaczy te sceny jeszcze raz bez ponownego pójścia do kina,
to na "ekscytującym" forum jest już wersja PLSUBBED.

Loki zdecydowanie RZĄDZI w tym filmie :)

ocenił(a) film na 7

Zdadzam się w 100%, Tom Hiddleston świetnie zagrał jako Loki ;)

ocenił(a) film na 6
MrSebkoss_filmaniak

Tylko gimby się cieszą z takiego głupowatego humorku...

ocenił(a) film na 10
villa23

Mam rozumiec ze wiekszosc widzow na sali to gimby, a Ty jestes taka dorosla. Teksty Lokiego sa smieszne i stworzont by sie z nich smiac. *wszyscy jestesmy gimbami*

ocenił(a) film na 6
ola_dul

Akurat u mnie na sali większość widzów to dzieci 10-16 lat. Nie wiem co było w tym takiego śmiesznego gdy loki powiedział, że thor uciął głowę dziadkowi -.-. Dużo było takiego żenującego humorku.

ocenił(a) film na 10
villa23

To skoro trafilas na widownie mlodsza od Ciebie to coz, osobiscie bedac w kinie przewazala widownia +16. I gwarantuje Ci ze oni rowniez smiali sie z owej sceny. Wspolczuje Ci poczucia humoru, bo TDW zostal stworzony by smieszyc ludzi a nie doprowadzac ich do lez badz innych negatywnych emocji. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
ola_dul

DW został stworzony dla szerokiej publiczności, dlatego też humor jest taki ,a nie inny. Myślę,że jest na całkowicie przyzwoitym poziomie. Ważne jest to, by zrozumieć kontekst, np. Thor wieszający młotek na wieszaku, czy pytający o drogę w londyńskim metrze, Loki nazywający brata zakutą pałą czy czytający książkę, podsumowujący wyczyny brata. Humor jest jedną z osi fabularnych: cyniczny i złośliwy Loki kontra nieco flegmatyczny i ponury Thor, plus cała reszta w tle.
Powiem szczerze- doskonale się bawiła właśnie przez tego typu przerywniki, które dawały chwilę na to, by bohaterowie przemieścili się, zrobili coś ważnego. I wcale nie uważam,że był to humor smętny czy niskich lotów.

ocenił(a) film na 6
villa23

Czyli TDW to komedia dzięki :)

ocenił(a) film na 8
villa23

Ludzie ale wy nie macie poczucia humoru ...
Poprostu ja mam i mnie to rozwaliło LOL ludzi w kinie też.