PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=187}
7,3 789 tys. ocen
7,3 10 1 788750
7,3 84 krytyków
Titanic
powrót do forum filmu Titanic

Najlepsze sceny

ocenił(a) film na 10

Wiem, że już pewnie było mnóstwo takich samych tematów, ale chciałabym się dowiedzieć jakie według was są najlepsze (najbardziej wzruszające, najśmieszniejsze, ciekawe) sytuacje i postaci w tym filmie.

Mnie na przykład wzruszyło niesamowicie kilka rzeczy:
-Pan Andrews i jego zegarek (gdy Titanic tonie, przy końcu filmu)
-Stare małżeństwo leżące w łóżku i czekające na wspólną śmierć
-Molly Brown i jej waleczność (chciała zawrócić szalupę, żeby uratować jak najwięcej ludzi)
-Koniec filmu, gdzie Rose wyobraża sobie tych wszystkich ludzi, którzy byli żywi, niezatopiony statek i szczęśliwy koniec z Jackiem.

ocenił(a) film na 10
karolaajn

według mnie to scena w której Rose i Jack płyną przez ocean na dziobie statku
gdy Titanic zderzył się z górą lodową
i gdy Titanic przełamał się na dwie części

ocenił(a) film na 10
daniel51613

Gdy Rose wyskoczyła z szalupy .;(

ocenił(a) film na 10
burok95

Zawsze ryczę okropnie na tej scenie ;(

ocenił(a) film na 10
karolaajn

-Kiedy Rose leżąc na dryfujących drzwiach, za obietnicą Jacka, że nigdy się nie podda puszcza go w otchłań oceanu, a sama płynie ostatkiem sił do mężczyzny z gwizdkiem w ustach, by zawołać pomoc.
-Jak Rose ma przeciąć na pół kajdanki Jacka i najpierw próbuje swoich sił na szafie, pływającej obok.
-Gdy próbują wydostać się z tonącego statku, woda wzbiera im pod nogami, tylko oni dwoje stoją tam i wołają o pomoc i nagle przebiega mężczyzna. Decyduje się otworzyć im kraty, ale upuszcza klucze. Potem jak zwykle dzieje się na filmach w OSTATNIEJ CHWILI, kiedy kurczowo trzymamy się fotela Jack wyławia klucze i ratuje ich oboje.

ocenił(a) film na 10
karolaajn

Ja bardzo lubię, gdy jest to takie "przejście" do 1912 roku, gdy stara Rose opowiada. I gdy już Titanic zaczyna odpływać, świetna muzyka przy tym leci.
Zabawa pod pokładem :P
Scena na dziobie statku i "Come Josehpine, in my flying machine" :)
Zderzenie z górą lodową.
Gdy orkiestra gra "Nearer, my God, to Thee".
Zakończenie i ponowne spotkanie młodej Rose z Jackiem.

karolaajn

Kiedy Jack szkicuje Rose i kamera zbliża się do jej twarzy, oczu, które stopniowo zmieniają się w oczy stuletniej Rose, która o tym opowiada.

użytkownik usunięty
karolaajn

Jak Kapitan statku odmawia skorzystania z szalupy ratunkowej i postanawia utonąć na pokładzie Titanica.

ocenił(a) film na 10
karolaajn

Moje ulubione to:
-kiedy Rose próbuje popełnić samobójstwo, Jack rozmawia z nią, podaje jej dłoń i ją ratuje
-kolacja Jacka z pierwszą klasą, Jack był niezwykle błyskotliwy :)
- zabawa pod pokładem
-rozmowa Jacka i Rose sam na sam, kiedy mówi że się zaangażował a ona umrze jeśli będzie nadal tak więziona przez matkę i narzeczonego,
-Jack i Rose na dziobie statku (ta muzyka w tle zawsze sama mnie wzrusza)
-Jack rysuje Rose
-Jack i Rose biegną przez tą kotłownię a potem spędzają noc w wozie,
-kiedy Rose biega po statku szukając uwięzionego Jacka, była wtedy bardzo dzielna, jak nie zapamiętałabym tej drogi jaką podał jej Pan Andrews..
-kiedy Rose mówi jackowi że nie wsiądzie bez niego, ale ja zmuszają, potem patrzą na siebie aż w końcu Rose wyskakuje i biegnie do Jacka a on do niej --->uwielbiam tą melodię w tle, zawsze gdy ją słyszę to płacze ;(
-kiedy wpadają na górę lodową i całość potem jak statek powoli się zatapia, i zachowania kapitana, Pana Andrewsa i orkiestry która ciągle grała,
-kiedy Rose leży na drzwiach a Jack w wodzie, rozmawiają, a potem Rose leży, patrzy w gwiazdy, śpiewa szeptem piosenkę i zauważa płynącą na pomoc szalupę, budzi Jacka ale ten już nie żyje, żegna się z nim i puszcza go w otchłań a sama płynie po gwizdek by wezwać pomoc.
-kiedy starsza Rose skończyła opowiadać a wszyscy mieli łzy w oczach (włącznie ze mną)
-początek filmu kiedy starsza Rose ogląda rzeczy wydobyte z jej kabiny, potem ogląda wrak w kamerze i przypomina jej się wszystko,
-kiedy starsza Rose mówi że nie ma nawet zdjęcia Jacka i że teraz pozostał tylko w jej pamięci
-starsza Rose wrzuca serce oceanu do wody a potem zasypia lub umiera (jak kto woli) i ponownie spotyka się z Jackiem - to jest najpiękniejsza scena z tego filmu, muzyka sprawia że mam ciarki a łez nie da się powstrzymać ;(
-i jeszcze wcześniej jak statek tonie, a wszyscy w panice i krzyku uciekają jak najwyżej na tył statku, kiedy woda wlewa się przez szklany sufit na wielkich schodach i zalewa ludzi, stare małżeństwo leży na łóżku, a matka usypia dzieci pod pokładem.

a z śmieszniejszych:
-kiedy Jack uczy Rose pluć ;)
-kiedy Rose pokazuje Lovejoy'owi środkowy palec kiedy zjeżdża z Jackiem windą :)
-kiedy Cal wywraca się na odłamku rzeźby kiedy goni Rose i Jacka z pistoletem :)
-kiedy Pan Ismay pyta kto to jest ten Freud ;D "nasz pasażer?" :D

karolaajn

Mnie najbardziej rusza gdy Tytanic tonie a w pokoju siedzi kobieta z dziećmi i opowiada im bajkę, lub ta gdy statek tonie, muzycy się żegnają, chcą się rozejść ale widząc, że nie ma ucieczki i ukazując honor wracają i grają dalej.