PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=557479}
6,0 75 tys. ocen
6,0 10 1 74930
4,8 41 krytyków
Tomb Raider
powrót do forum filmu Tomb Raider

Witam. Musze powiedziec ze film mnie rozczarowal, mieli takie mozliwosci ale nie zostaly wykorzystane.

Na poczatku bohaterka mnie milo zaskoczyla poniewaz nie byla taka ze wszystko jej sie udawalo. Przegrala na ringu, nie wygrala na poscigu rowerowym jako kroliczek :D wydawalo sie ze jest taka ok. Raz cos sie uda raz nie. I to tyle. niestety pozniej bylo juz gorzej. Przede wszystkim za male piersi i nie byla ubrana jak Lara byc powinna. Jak robisz film na podstawie gry to rob to jak nalezy.

1. Laska rozwiazuje jakies puzzle i idzie do grobowca rodzinnego. To bylo fajne z ta zagadka bylem zaskoczony pozytywnie tylko w biurze po 7 latach spodziewalem sie conajmniej kilograma kurzu ale oczywiscie bylo czysciutko, widocznie sprzataczka tam wchodzila.

2. Jesli ojciec narysowal drzwi w dzienniczku wejscie do tej katakumby , to skad wiedzial ze one tam sa skoro nie wysadzil ich i nie widzial drzwi na zywo. I skoro wrocil zdzienniczkiem do domu to po co ponownie jechal na wyspe odkryc tajemnice ? chyba ze u cos zle zrozumialem

3.Koles na wyspie szukal 7 lat tej jaskini ? serio ? 7 lat? nie mogl uzyc sonaru jakiegos czy cos wyspa taka malutka ze w 7 lat to by nawet niechcacy znalazl. A co ojciec jadl przez te 7 lat ? lowil zwierzyne? nie widzialem tam zadnych zwierzat. No chyba ze ryby.

4. Laska spada z roznych wysokosci i ma srednie pokiereszowania, wlasciwie poza bolcem w d.... dolnej czesci korpusu po lewej stronie nie ma sladu na ramieniu po przeslizgu na ziemie. ja na rowerze jak sie wywalilem to mialem zdarte kolanko i plakalem a siniak i slady przez 2 tygodnie byly.

5. Efekty dosc fajne jak z tym samolotem, ale akcja ze spadochronem grubo naciagana. i skad w spadochronie takie dziury w poszyciu ? korniki wyjadly ? i raczej takie utrzymanie rak uniemozliwiloby wyjecia spadochronu a po drugie wyraloby jej to z rak o ile zdazyla by to odpalic. Konsultowalem z naukowcami potwierdzili moje obawy :D

6. Dobra znalezli jaskinie i wielkie drzwi (po wybuchu oczywiscie) i tak mowie po co im aza otwierac drzwi jak obok jest skala ? wystarczy wysadzic i juz. ale nie musili pokazac jakies symbole. Chociaz nie wiem jak otworzyla te drzwi na jakiej zasadzie itd.

7. W jaskini juz tylko gorzej. Wciskaja jakies guziczki pod noagmi ze niby pulapki costam, i potem zamykaja te okragle drzwi i za cholere nie wiem o co chodzi z ta podloga spadajaca. niby jak ona sie urywala ? co mechanizm i bolce w kostkach brukowych? i to wkladanie gumisiow w jakies otwory ? zalosna ta scena

8. Doszli do grobowca otworzyli go i po dotknieciu mumi zostali co ? zakazeni? przeciez nie dotkneli do krwi to jesli byla zaraza powinna byc ze albo wszyscy sie zarazaja albo nikt albo ze sie skaleczy i wtedy. a nie ze ojciec dotyka murzyna i nagle zarazony no litosci? naciagane sceny walki

9. Skoczyla na kladke i mogla uciec na drugi koniec i zrzucic kladke z nim, ale ok postanowila walczyc i on tez lezal na ziemie i znowu miala szanse uciec na kladke i ja zrzucic z drugiej strony to nie.

10. wsadzila mu palec zawiniety w torebke foliowa i nagle zostal zakazony? jak ? JAAAAK na boga?

11. I konczowa scena jak skacze lapiac sie lampy (kilkuset watowej ktora jej nie oparzyla jak mniemam) i jak to sie stalo ze wjezdzala na gore ? ktos ja wciagal czy to mi sie tak wydawalo tylko ?

Sceny walki zenujace, laska bez wigoru slabo jak nie wiem. Nieskonczona ilosc strzal do luku a widac ze bierze moze z 10 sztuk. Pokonuja straznika ale nie zabieraja mu broni (sic!) no litosci.

Film slaby bardzo slaby, szkoda kasy na pojscie do kina, efekty mizerne, fabula tragiczna. Filmy Z Angelina Jolie sa duzo lepsze na prawde duzo lepsze.