PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=557479}
6,0 75 tys. ocen
6,0 10 1 74930
4,8 41 krytyków
Tomb Raider
powrót do forum filmu Tomb Raider

Jako miłośniczka gier oceniam ten film bardzo wysoko i może od tego zacznę. Twórcy filmu zadbali, żeby ten film miał elementy, które zobaczymy w każdej dobrej przygodówce od zagadek po zapadnie i zabójcze kolce. Świetnie oddają klimat którego można było doświadczyć w każdej grze Tomb Raider od zdjęć aż po cudowny soundtrack. Co do samej postaci mogli pozkazać nieco więcej. Osoby, które nie znają do końca tej postaci dostały bardzo małą dawkę tego kim i jaka jest Lara. Wyszło to nieco płasko, płytko. Za to później, kiedy widzimy do czego jest zdolna, sami my jako widzowie jak i ona dowiadujemy się o niej nieco więcej. Oczywiście nie jest to film pokroju Avatara, więc nie spodziewajcie się fajerwerków, ale jest to dobry film przygodowy z ciekawą dynamiką, akcją, zdjęciami oraz soundtrackiem. Alicia bardzo dobrze poradziła sobie z tym zadaniem, chociaż jak mówiłam, scenariusz postaci mógł buc nieco bardziej bogaty jeśli chodzi o postacie w filmie. Akcja by na tym nie ucierpiała, a film mógłby skoczyć z dobrego na świetny, szkoda, chociaż plus za mniej wyidealizowany obraz głównej bohaterki! Podsumowując— bardzo polecam, szczególnie fanom przygodówek!
Doczytałeś/aś do końca? +50exp. ;)

ocenił(a) film na 6
adus92

"Avatar" to akurat słaby film był, więc to żaden wyznacznik. A nowa Lara? Skrzyżowanie Indiany Jones'a z Batmanem. Strasznie przewidywalny film i wszystko już mieliśmy gdzie indziej. Trochę więc nudy.

ocenił(a) film na 9
Alex303

Avatar to film, który odniósł jeden z największych kasowych hitów w historii kina i jest z podobnego gatunku, stąd porównanie, chociaż osobiście nigdy nie przetrwałam do końca tego filmu, także trochę racji jest ;) Jak napisałam nie można się spodziewać po tym filmie za dużo, ale spełnia swoją rolę i nie jest klapą jakiej wszyscy się spodziewali. Poza tym na tym etapie wszystko co można było zobaczyć w przygodówce już widzieliśmy... wszystko będzie tylko trochę inną wersją czegoś co już było, trzeba się z tym pogodzić :)

ocenił(a) film na 9
adus92

*kasowych sukcesów