PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=557479}
6,0 75 tys. ocen
6,0 10 1 74930
4,8 41 krytyków
Tomb Raider
powrót do forum filmu Tomb Raider

Czy fabuła tego filmu mocno nawiazuje do najnowszych części gry "tomb raider" i " rise of tomb raider"? Pytam bo chciałbym zagrać w drugą część gry, a nie chciałbym żeby film zaspoilerował mi fabułe gry :p.

ocenił(a) film na 6
Pluton160_filmweb

Film to mieszanka obu gier - dzieje się na tej samej wyspie co część z roku 2013, ale występują pewne elementy wprowadzone dopiero przez kontynuację. Spoiler z ROTRa jest jeden, ale nie będziesz miał pojęcia jaki, dopóki nie obejrzysz filmu i nie zagrasz w grę. Ja jednak poleciłbym najpierw zagrać w grę, bo zwyczajnie fajnie wyłapuje się w filmie nawiązania z obu gier :P. Ale jakoś dużo nie stracisz jak obejrzysz najpierw film - jest jeden spoiler i to nie powiedziany wprost.

ocenił(a) film na 7
Pluton160_filmweb

Dokładnie tak, jak napisał kolega. Generalnie film od gry różni się bardzo, bo dużo wątków jest przerobionych, dodane sa inne postaci, natomiast te, które występują w grze, w ogóle nie zostały wpisane w scenariusz. Poza samym motywem wyspy Yamatai, survivalem, Himiko itd. nie wydaje mi się, żeby były jakieś wielkie powiązania, wiec nie powinnaś mieć problemu z tym, ze jakoś znacząco zaspoilerujesz sobie grę, jednak osobiście polecam najpierw zagrać i później obejrzeć ^^