Jaka jest wasza ulubiona scena w Troi? Mi się podobała scena kiedy Achilles "odprawia" Hektora tym swoim boskim "cyt" wtedy pod świątynią na plaży. Lubię też moment kiedy Achilles jest naked :)No i pierwsza scena walki Achillesa z Boagriusem. A wasze? Głosujecie!
mnie sie najbardziej podobał Odyseusz.... w za wielu scenach nie wystąpił... więc pewnie najbardziejpodobała mi sie ta w ktorej przyjechal do achillesa namawiac go do wojny.... alba w ktorej tłumaczył achillesowi :"sometimes you must be a serve in order to lead (czy jakoś tak)" :)
Cóż, ja oczywiście też sceny z Odyseuszem lubiłam najbardziej:-) Sceny, które podałaś bardzo mi się podobały, do tego jeszcze ta, kiedy patrzy jak gościu rzeźbi konika i mówi "that's good" czy coś w tym stylu.
Ale żeby nie było tylko o Seanie to walka Achillesa z Hektorem; scena, w której Hektor zakłada zbroję; "walka" Parysa z Menelaosem(było się z czego pośmiać) i pewnie coś tam jeszcze by się znalazło, fajny filmik.
moją ulubiona scena jest ta gdy Priam przychodzi po zwłoki Hektora do Achillesa. ta scenaj est genialnaaa!!!!! chyba najbardziej wzruszajaca z całego filmu!!! no i Peter O'Toole świetnie ją zagrał!
zdecydowanie pojedynek Achillesa z Hektorem... moge to ogladac na okragło ORAZ scena smierci Achillesa - kapitalny sposob pokazania na bazie czego powstal mit o jego pięcie itd...
Ja najbardziej lubię scenę, kiedy Hektor zabija Patroklesa myśląc, że pokonał właśnie wielkiego Achillesa. Jego twarz pokazuje wtedy taką plątanine uczuć ze zdziwieniem, rozczarowaniem i wyrzutami sumienia na czele. No i ten strach w oczach Patroklesa.
pojedynek Hektora z Ajax'em.... aż nogi podkuliłem pod siebie i prawie nie odgryzłem palców u obu rąk (i nóg :))
koleżanka podpowiada, że każda scena z bananem(bez skojarzeń - to ksywa Erica-Hektora :))
Najbardziej podobaja mi sie sceny jak wielcy wodzowie przemawiają do swoich żołnierzy. Hektor: "all my life I lived by a code, and a code is simple...itd" no i Achilles na łodzi.
A walka Hektora z Achillesem - cudo
Mi sie najbardziej podoba scena Romanyczna czyli Achillesa i Bryzejdy:D jest swietna ...kiedy ona chce mu gardlo podciac a on ja wywraca :D normalnie super:D
Mnie sie najbardziej podobała scena na końcu, gdy film sie skończył i poleciały napisy. Można było juz się obudzic i wyjśc z kina (14 złotych w błoto, ehhh...) :D:D:D:D
pozdrowienia.
Jak dla mnie najlepsze sceny filmu: Pierwsza walka Achillesa z Boagriusem.Była krótka ale dbrze zagrana.Walka Achillesa z Hektorem. Ogółem to wszystkie walki i scena z koniem trojańskiem.Wspaniały podstęp.
Pozdawiam
Walka Achillesa z Hektorem (śmierć Hektora). W tym filmie bezwarunkowo najlepiej zagrał Eric Bana (Hektor)