PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37311}

Troja

Troy
2004
7,4 348 tys. ocen
7,4 10 1 347551
6,1 62 krytyków
Troja
powrót do forum filmu Troja

Wolfgang Petersen pokazał na co go stać. Film jest po prostu świetny i zupełnie nie wiem dlaczego jest tak nisko oceniany i krytykowany.
Podobał mi się znacznie bardziej niż Alexander ale już Gladiatora nie przebije, ponieważ film Ridleya Scotta bardziej angażował emocjonalnie.
Chociaż muszę przyznać, że sceny walk są w obu filmach na podobnie bardzo wysokim poziomie.
No i przepiękne bitwy. Wielkie armie wojowników walczących ze sobą naprawdę robią wrażenie.
Wielkie brawa dla Brada Pitta za wspaniałą kreację Achillesa.

Ogólnie jestem na tak i polecam gorąco !!!

ocenił(a) film na 10

Nie zapominaj także o EB :D bo to on dopełniał Troję w połowie z Pittem
Pozdro.

ocenił(a) film na 10

Ja też nie wiem czemu ma tak niską ocenę. Podobało mi się w nim wszystko, obsada, efekty no i cała ta historia związana z Heleną. ;) Film piękny, choć nigdy nie gustowałam w takiego typu filmach, ten jest wyjątkowy!:D

ocenił(a) film na 10

Mnie też porwała. Ten film jest genialny. Nie wiem dlaczego zaraz po premierze wiele osób szydziło z tego filmu, jak byłem w kinie to była cisza do napisów, film po prostu wciągał swoją fabułą i wykonaniem.

ocenił(a) film na 10
canuck

Tak jak mówisz, produkcja pochłaniała bez reszty. Pamiętam, że ja, kumple i inni ludzie wychodziliśmy z kina zadowoleni. Każda postać filmu miała coś co przyciągało wzrok, nawet zniewieściały Parys ;).

Vigilante

Hektor ;*

ocenił(a) film na 10
poxx

Hehehe, ta Hektor moją ulubioną postacią, ale jak wynika z sond bohater gany przez Banę zyskał najwięcej fanów i trudno się dziwić, w końcu to obraz idealnego człowieka, postać bez skazy,którą prawie każdy chciałby naśladować

ocenił(a) film na 10

W kinie film mnie nie porwał, nie wiem czemu, ale potem obejrzałem sobie z nudów na dvd i ... kopara mi opadła :) Od tej pory oglądałem go z 50 razy :) Film jest po prostu zajebisty pod każdym względem... no chyba, że ktoś się czepia interpretacji "Iliady"... niech sobie czyta książkę :) Mi ta interpretacja odpowiada maksymalnie plus doskonałe aktorstwo i masakrująca muzyka.

ocenił(a) film na 9

Nie wiem jaka ocena była w lutym ale teraz mamy ,,prawie" ósemke więc jest to bardzo wysoka ocena.Film świetny !!

MartiniKS

zgadzam się ! wreszcie jakiś temat w którym wypowiadają się prawdziwi fani ;)