PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=682170}
7,8 261 tys. ocen
7,8 10 1 260597
8,4 95 krytyków
W głowie się nie mieści
powrót do forum filmu W głowie się nie mieści

ocenił(a) film na 7

Pytanie do tych, którzy oglądali. Widziałam zwiastun i mnie się spodobał, jak to filmy Pixara dorosłym ;) Zastanawiam się nad zabraniem siostrzeńca- 6 lat. Od jakiego wieku polecalibyście ten film? Chodzi o to czy się nie będzie nudził, czy coś zrozumie czy się nie przestraszy itd.

Alee

Nie zastanawiaj się chwili. Idz z siostrzeńcem. Ten film ma moc idealnego pomysłu na przekaz dla dzieci - https://www.youtube.com/watch?v=uhvMvKx7UCE. :)

ocenił(a) film na 8
Alee

Nie ma problemu. To dzieje się na tylu poziomach i jest tak atrakcyjne, że siostrzeniec się nie znudzi. Są dowcipy i dla dzieci i dla dorosłych i dla obu grup jednocześnie. Akcja zasuwa jak szalona a wizualnie to mistrzostwo. Oglądałem po angielsku i wiele mogło mi umknąć, dlatego pójdę na polską wersję z dużą przyjemnością.

Alee

Na pewno się nie przestraszy, a humor dopasowany i do dzieci i do dorosłych. :)

ocenił(a) film na 7
Alee

Dziękuję za odpowiedzi :) A mądry 3-latek dałby radę czy jednak trochę za wcześnie?

Alee

Trzylatek mądry, czy nie, nie będzie potrafił się tak długo skupić i usiedzieć w jednej pozycji. Nawet jak mu się spodoba na początku film, to się szybko znudzi i będzie się męczył i przeszkadzał innym ;)

ocenił(a) film na 7
ajamxd

Akurat to dziecko, które potrafi się długo skupić ;)

ocenił(a) film na 9
ajamxd

Mnie osobiście do kina brali od 4,5 lat. Nie ma co ciagac młodszych dzieci bo zapamietają zero, może ewentualnie dasz im na starość jakieś zamazane wspomnienie z odległej przeszłości, które będzie w nim budziło olbrzymia nostalgie ;)

ocenił(a) film na 7
Alee

bylem dziś z 3 latką. nie wierciła sie i nie przeszkadzała innym ale z filmu zbyt wiele nie zorzumiała. Mysle ze to film dla 10 latków mniej wiec ej bo w takim wieku jest głowna bohaterka. No i oczywiscie dla dorosłych :)

Alee

Witaj, byłem dziś z 6-letnią córką, spotkałem na sali kolegę z synem w takim samym wieku i obydwa dzieciaki nie były zachwycone, w sensie, że były dłuższe momenty w których niedużo się działo, z drugiej strony cała ta warstwa emocjonalna była dla nich nie do zrozumienia. Mi się film bardzo podobał, ale myślę, że to nie do końca film dla 6-latków, a już tym bardziej dla młodszych dzieci (były takie na sali też i miałem wrażenie, że też się trochę nudzą).