PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=537546}
4,7 57 tys. ocen
4,7 10 1 56770
2,0 17 krytyków
Weekend
powrót do forum filmu Weekend

Dziś próbowałem oglądac ten film...wytrzymałem do siódmej lub ósmej minuty...za ten początek daję ocenę 1/10, jak dla mnie nieporozumienie, robienie "na siłę" czegoś co ma zachwycić papkomózgich fanów Cezarego. Do tego kampania medialna i wzdychanie do nowej "superprodukcji".

ocenił(a) film na 6
Gurgul99

Rozumiem, że każdy ma inny gust, inne oczekiwania, ale nie potrafię zrozumieć, jak można oceniać film po 8 minucie?? Wg mnie nawet, jeśliby nasze przeczucia się sprawdziły, to i tak zawsze warto obejrzeć całość. Nawet jeśli film okazuje się denny, to i tak z samego chociaż zapewnienia siebie- warto. A po drugie, jeśli już się czegoś podjęliśmy należałoby wywiązać się do końca.

operacja23

Pewne produkcje nie zasługują na dalsze oglądanie, wolę czas poświęcić na rzeczy bardziej zajmujące, niż męczenie się nad tworem Pana Pazury.
Być może film warto oglądnąć dla gry Jana Frycza, lecz wybacz - szkoda mi zdrowia na docenianie popisów aktorskich imitujących Matrix`a...

użytkownik usunięty
Gurgul99

Ja niestety jestem bardziej cierpliwa. Ty nic nie straciłeś. Ja dwie godziny. Nie polecam!

Ja niestety tak samo. Aż sama się sobie dziwię, że przetrwałam do końca... Długo można by się rozwodzić nad tym co w filmie było nie tak, ale po co? Dwa słówka wystarczą- totalne nieporozumienie.

P.s. Dalej siedzę i zastanawiam się czy "nieporozumienie" wstarczy, by odpowiednio określić miernotę tego koszmarnego filmu...

ocenił(a) film na 7
operacja23

jeżeli ktoś bierze ten film na serio to jest pół-mózgiem, to nie jest film typu "kino ambitne" jest to poprostu dobra polska komedia gangsterska w dobrym stylu, jeśli ktoś ocenia ten film po scenie typu "matrix" i że to miało być na serio to jest dopiero, bez mózgiem i nie ma dystansu do kina i do siebie uważając się za niewiadomo jakiego inteligenta i znawce kina jak koledzy i koleżanki powyżej, scena była tylko dla łachu. Film jest bardzo dobrze nakręcony, są dobre teksty, element pseudo-gangsterki jak w dawnych polskich komediach typu chłopaki nie płaczą, jakby w tym momencie powstał film "chłopaki nie płaczą" to samo byście pisali o nim, ale że film powstał już chwile temu i wtedy każdy się nim zachwycał to teraz jest inaczej.

szczerze polecam !!! dobry kawałek polskiej komedii w dobrym starym stylu, nie jakieś g*wno typu "to nie tak jak myślisz kotku" albo "jak się pozbyć cellulitu"

ocenił(a) film na 1
Gurgul99

jaka piekna katastrofa! robimy petycje,żeby (OW)Czarek już nie zrobił żadnego filmu?1
1 raz dałem ocene tak niską, ten film obraża inteligencję widza...
gdyby była ocena 0/10 ten film dostałby ją.

ocenił(a) film na 1
Gurgul99

widze ze nie jestem jedyna.. dalam rade do 15 min. resztkami sil i cierpliwosci.

ocenił(a) film na 6
Gurgul99

Pozostaje sobie zadać pytanie przed obejrzeniem filmu: Czego się spodziewam? Ja liczyłam na kolejną komedię w stylu: Chłopaki nie płaczą - i się nie pomyliłam. Opinie są podzielone, moja będzie pozytywna bo się uśmiałam, daję więc 6 a polecam Tym, co chcą iść na polską pseudo gangsterską komedię. Być może 'widz bardziej zgłupiał, albo kino spsiało' jak powiedział Wojewódzki, ale Pazura zrobił film pod ludzi i na potrzeby ludzi, i tak specyficzny żart utrzymany konsekwentnie w 1 tonie potrafi rozbawić

ocenił(a) film na 8
MissBetsy

ja pierdziele ;D jaki koles, ocenia film po 8 minutach. www.zal.pl poprostu. ciekawe jakie filmy ogladasz w calosci...

zs_dawo_26

Jakie? Takie które na to zasługują i takie które nie ogłupiają. Produkcji p. Pazury nie zaliczam do filmów wartych ogladnięcia.

ps. Poziom Twojej wypowiedzi oceniłem po 2 pierwszych wyrazach i po znajomości zasad, jakie obowiazują w pisowni.

ocenił(a) film na 10
Gurgul99

Ile wam płacą za te komentarze?-.-

complete

4,50 PLN + VAT od komentarza, dodatkowo 2% ze sprzedaży biletów w teatrach lalek na terenie województwa śląskiego.

ocenił(a) film na 10
Gurgul99

Rozje**ła mnie twoja wypowiedź

complete

mnie tfoja :)

Gurgul99

Jak sądze Twoja wysoka ocena ("1") wynika z braku ujemnej skali na filmwebie? My obejrzeliśmy całość - chcieliśmy wiedzieć gdzie jest dno... Jak na razie to właśnie "Weekend", ale nie będę zapeszać ponieważ jakis czas temu wydawało mi się że niżej niż Ciacho polskie kino spaść nie może.